Niklas Cederberg

Världens trevligaste löparstad?

lopning i paris

Tillbaka i Stockholm efter fem nätter i Paris. Våren är ju alltid fantastisk i Paris och trots en del regnande (vi slapp ju den där snön i alla fall) hade vi ett antal fantastiska dagar med massor av god mat, dryck och trevliga upplevelser. Självklart blev det lite löpning också.

Eftersom jag brukar lyckas att virra bort mig under mina löpturer på "okända" orter tog jag det säkra före det osäkra och sprang i en utåtgående spiral. Jag började med ett varv runt Montparnassekyrkogården, som låg i närheten av där vi bodde, därefter lät jag varje varv bli vidare och vidare. En perfekt lösning för en fegis som mig.

Härlig löpning men jäkligt trångt och svårframkomligt på grund av allt folk. Det blev att ta till bussfilen på sina ställen. Lite som att springa på Biblioteksgatan eller Västerlånggatan i Gamla Stan för er som provat. Bra stadslöpning blev det i alla fall.

Allra roligast var ändå att Paris är den "hejigaste" staden jag någonsin sprungit i. Av de fem personer som jag mötte under turen hälsade också alla fem. Rekord! Är Paris kanske världens trevligaste löparstad?

lopning i promenade plantee

Slutligen ett litet tips till er som har löparskorna med er på er nästa Parisresa. I 12:e arrondissemanget ligger Promenade Plantée,  en trädgård längs med en gammal banvall. En 4,5 km vacker sträcka som verkade väldigt populär bland löpare. Prova!

 


Skönt eko-tänk i Paris

20140503-204035.jpg
Dom är både trevliga och roliga dom där fransmännen. Läckert "pimpad" moppe va? Lite åt eko-hållet kanske man kan säga.

Tränar löpning gör dom också glatt. Rapport kommer.


Tillbaka på banan

Structure métalique
På grund av oförutsedda händelser och högvis med jobb har jag inte kunnat träna så mycket och inte heller blogga på ett tag. Nu är jag i alla fall tillbaka och sätter full fart igen mot nästa mål, Stockholm Marathon den 31 maj. Åtta veckors högintensiv träning står på programmet och detta kommer inte bara ske på hemmaplan. Ni som hänger med kommer även att få följa med på träningspass både i Hälleforsnäs, London och Paris.
Ready, set, GO!