Niklas Cederberg

Se till att ni syns där ute

reflexvast

Det här kan kanske kännas tjatigt men efter att själv varit alltför nära en olycka så vill jag ändå påminna om hur viktigt det är att ni ser till att ni syns där ute.

Det är väl ingen som missat att det är mörkt ute nu (även om man kanske kan tro det). Redan på eftermiddagen blir det svårare och svårare för bilister att se oss löpare som kanske lite trötta i både kropp och huvud passerar över trafikerade vägar.

Det finns ett riktigt bra recept för att undvika att råka ut för såna här olyckor - reflexer!

En reflexväst som på bilden ovan kostar typ bara från en femtiolapp och jag måste säga att jag tycker det är konstigt att inte fler skaffar sig en sådan. Kanske inte världens ballaste plagg men förmodligen ett av världens mest funktionella. Eller?

På min löptur i går kväll var det fler än hälften som slarvat med att synas. Fy skäms! Till och med min löpkompis, labradoren Freddie, var utrustad för att synas. Reflexsele och en liten lampa i halsbandet som gjorde att han syntes mycket bra trots att han är helt svart i pälsen.

I dag står det intervaller och styrka på schemat. Toppen 🙂 Bara några dagar kvar till Vintermarathon nu och jakten på pigga ben fortsätter.