Niklas Cederberg

Oavgjort i söderorts skidspårskamp

rudan_skidor_140126

I söndags besökte jag Haninge och Rudan (bilden) för att få lite ombyte i skidträningen. Det är ju alltid kul att testa nya spår även om dom för tillfället inte är speciellt långa här i Stockholmsområdet. Jag var också intresserad av att se hur spårkvaliten skiljde sig mellan min vanliga hemmaplan i Ågesta och spåret i Rudan som har hjälp av konstsnö.

Faktum är att spåren var väldigt lika. På båda ställena har man lyckats mycket bra med små resurser vilket jag tror att de flesta av mina skidåkarkollegor håller med om.

Jag ser egentligen bara en skillnad. För att åka i Rudan betalar man en spåravgift på 60 kronor dagen. I Ågesta är det gratis. Detta medför ju att det istället är lite trängre i Ågesta under "högtrafik" och att man inte behöver byta spår, när man vill om eller för all del blir omkörd, så ofta i Rudan.

Personligen kommer jag fortsätta att utnyttja båda spåren och välja beroende på när på dygnet jag skall träna. Mitt på dagen och på helgen blir det absolut Rudan men på sena kvällar och andra udda tider väljer jag hemmaplan i Ågesta. Lätt som en plätt. I kväll kör vi igen...