Niklas Cederberg

Gruppen blev till en duo

I går kväll var det premiär för vår nya lilla löpargrupp. Eller grupp? Inte precis. Först blev ju Tina sjuk och sedan var Kärrtorpsdoktorn tvungen att stanna kvar på jobbet. Ja ni hajjar. Det blev jag och Lidingö-Lena som fick hålla vår fana högt.

artillerigatan

Samling på Artellerigatan och iväg till Djurgårdsbrunnskanalen för ett varv där. Grymt väder och en riktigt trevlig och vacker runda. Jag har faktiskt aldrig tränat där någon gång men kommer absolut åka in till stan för att göra det ibland framöver. Perfekt träningsställe.

lidingo-lena_liten

Lidingö-Lena har bevarat formen bra trots sin skada. Jag fattar inte riktigt hur hon gör. Hon berättade att hon inte sprungit sedan vi gjorde det tillsammans i Vancouver i maj förra året. En hel del gymmande och cykling till jobbet verkar vara hemligheten.
Vårt prattempovarv gick i 5:30 fart och det verkade inte riktigt beröra henne även om hon började flåsa lite mer mot slutet. Det är gott gry i den tjejen 🙂

Efter rundan blev det transportlöpning hem. Via Strandvägen, Berzelli Park, Kungsträdgården, Gamla Stan, Stadsgården, Sjöstaden och Årsta tog jag mig hem på cirka en timme. Fy 17 vilken vacker stad Stockholm är. Ren och skär njutning!

Nu hoppas jag att de andra i gänget hänger på nästa vecka. Jag spanade nämligen in en backe på Djurgården som kan passa och verkar vara lite lagom utmanande.

Förkylningen då? Ja, den var nästan helt över och jag anpassade mig något då jag självklart vet att man ska vara försiktig vid infektion. Silvergrogg och echinacea funkar fruktansvärt bra för mig. Två ynkliga dagar och sen är man okej.

I kväll bär det av till Uppsala för att kolla in Perssons Packs avskedsturné. Självklart är då Äkta Hjärtan från 1991 veckans pop. Avnjutes här.

Ha en toppenhelg alihopa!


Förkylt

nasdukar

Attans också! Där kom den. Förkylningen. Halsont och snorig. Det är bara att bita ihop och vara försiktig med träningen.

Nu kurerar jag mig med echinacea och i går blev det Silvergrogg så förhoppningsvis kan jag vara fit for fight i morgon då ett pass på Djurgården med Lidingö-Lena och Kärrtorpsdoktorn väntar. Min tanke är att åka kommunalt in till stan, köra passet med mina löparkompisar och att sedan springa hem till Örby som avslutning.

Det är bara att hålla tummarna för att förkylningen skall ge sig snabbt.

 


Kolloidalt silver – det bästa “virket”

Glad i hågen gav jag mig i går morse ut på en liten löptur med Freddie. Tyvärr tog det tvärstopp nästan direkt. Kroppen hängde helt enkelt inte med. Det blev de jobbigaste kilometrarna på många år. Samma sak gällde resten av dagen så kvällens träningspass fick ställas in. Misstänkte ganska snabbt att jag hade någon sorts virus i kroppen och hur blir man då av med den på snabbaste sätt? Silvergrogg förstås!

kolloidalt silver

Det är faktiskt Tina som lärt mig detta. En vardagkväll när jag kom hem stod det nämligen en spritflaska på köksbänken så jag blev ju lite fundersam om hon börjat "gå på flaskan". Då berättade hon att hon hade känt sig lite hängig och hittat detta recept ute på nätet.

En silvergrogg innehåller lika delar kolloidalt silver och sprit (gin, vodka eller liknande, till och med vin skall funka) samt en skvätt pressad citron. Det kolloidala silvret bekämpar viruset men för att det skall kunna komma åt viruset behöver det tränga igenom en barriär som många virus omger sig med för att skydda sig. Därför tillsätter man alkohol och citron.

Sedan går man och småhuttar en tesked var femte/tionde minut under någon timme. Först låter man vätskan ligga under tungan en liten stund och sedan sväljer man ner den.

Anders Sultan har skrivit bra och utförligt om detta här.

Hur mår jag idag då? Jo riktigt bra. Detta är första gången jag provar silvergrogg och det känns verkligen som det gav önskad effekt. Så bra att jag tänker köra "transportlöpning" hem från jobbet i eftermiddag.

P.S. Någon sa till mig att man kunde ersätta spriten med kokosfett men detta har jag ingen erfarenhet av. Någon därute som provat? Berätta i så fall. Det kan ju vara ett riktigt bra alternativ om man är tveksam till spriten.