Niklas Cederberg

Skadad på rätt ställe. Eller?

Bild på Niklas överkropp

Peppar peppar så har jag klarat mig utan några skadeproblem under en lång tid nu. De övningar jag fått och gör har hållit mina ben, knän och fötter hela och det är jag ju förstås väldigt glad för. Jag har ju några bekanta, bland annat Lidingö-Lena, som tyvärr dragits med skadeproblem och man hör ju hur dom lider när dom inte kan komma iväg på sina pass. Oavsett om det är löpning, innebandy eller gymträning.

Fast helt skadefri är jag faktiskt inte och nu börjar jag ledsna. Varje natt vaknar jag ett antal gånger av att jag har överjäkligt ont i båda överarmarna. Detta har pågått sedan slutet av april och oftast kommer det när jag ligger på mage. Någon timme efter att jag sedan gått upp så brukar ömheten försvinna och sedan känner jag inget under resten av dagen.

Detta påverkar alltså inte min löpträning så den kan jag köra precis som vanligt. Dock innebär ju "nattproblemet" att jag inte får den sömn jag behöver och det påverkar ju faktiskt träningen indirekt. Jag är lite tröttare än jag egentligen behöver vara alltså.

Förmodligen är det något i nacken eller ryggen som stökar till det och för säkerhets skull har jag bokat tid hos vårdcentralen. Den 20:e skall jag besöka denna "inrättning" för första gången sedan barnen var små. Håller tummar och tår att dom kan hjälpa till så att jag blir av med det här natteländet. Börjar bli rejält tröttsamt nu.

I helgen blir det kräftor och förhoppningsvis lite kantarellpromenader i Hälleforsnäs, Sörmlands Twin Peaks. Några löppass ingår självklart också i planerna.

Trevlig helg!