Niklas Cederberg

Heja heja på Söder Runt

20130615-195909.jpg

Jag hade lovat två jobbarkompisar, Adde och Tommy, att komma och heja idag. De skulle springa ett nytt lopp på en mil som gick hela vägen runt Södermalm. Söder Runt är ju ett passande namn då.

Kanske var det inte så bra uttänkt då det var 40-års fest i går. På båten M/S Molly. Mycket trevligt men det var inte precis bara vattnet som blött där...

Men, men. Lovat är lovat och efter att ha inmundigat en superkick bestående av bland annan BCAA, Baobab, rödbetsjuice och Optimalis gav jag mig av in mot Söder Mälarstrand. Löpandes förstås.

Kaffe inköptes på vägen (ja ja, lika uttorkande som det som dracks på båten men uppiggande som attan). Sen på plats vid Söder Mälarstrand var det bara att vänta på firmans stoltheter.

Det tog lite tid, och ytterligare lite tid, innan första löparen dök upp. Sen kom en skön blandning av alla löpstilar springande. Där jag stod var det cirka 2,5 kilometer kvar så alla var inte på topp precis. De flesta såg ändå glada ut. Det var ju toppenväder och inte så långt kvar till mål.

Tommy kom först av mina grabbar. I sån fart att jag fick springa i kapp för att kunna fota. Såg starkt ut.

20130615-201650.jpg

Efter en liten stund var det Addes tur. Han hade det lite tuffare och jag var taskig nog att hänga med sista biten mot mål och jaga på honom.

20130615-201902.jpg

Båda tog sig i mål på allra snyggaste sätt och efteråt blev det en öl och lite eftersnack. Sen var det dags för en annan att springa hem via Liljeholmsbron och Årstafältet. Det blev alltså en hyfsad långrunda även för mig.

Nu väntar ytterligare en "buskväll" Jag och Sångar-Clint ska ut på lite rawk. I morgon väntar ett intervallpass så man får väl hålla i sig lite 😉

Ha en fin lördagskväll allihopa!

/N

PS. Adde och Tommy är anmälda till Tjurruset i höst. All cred till två stenhårda jobbarkompisar!