Niklas Cederberg

Sommarstugeidioten

sommarstuga_halleforsnas

Efter mitt senaste maratonmisslyckande är det säkert några som tror att jag tränat lite taffligt under semesterveckorna. Nu är det faktiskt inte så. När man är ledig brukar det ju finnas lite mer tid för träning och det har denna sommar blivit 4-5 pass per vecka förutom maratonveckan då jag tog det lite softare för att skaffa pigga ben.

Ett av de roligare, eller kanske rättare sagt knäppare passen är en löptur jag började fundera ut redan under förra året. Jag kallar den sommarstugeidioten. Några av er kanske kommer ihåg "idioten" från gympan i skolan? Detta är precis samma grundtanke fast med lite längre sträckor.

sommarstugeidioten kartaOm ni kollar på skissen här ovan tror jag ni kanske förstår. Jag har en sträcka från vårt hus ner till en vägbom som är på nästan 8 kilometer. Detta är första vändan. Därefter springer jag tillbaka till den första stugan jag stöter på och vänder återigen tillbaka till bommen för att göra samma sak till stuga nummer två (bilden högst upp) och så vidare. Till slut är man ju hemma igen och träningspasset avklarat. Småknäppt men uppbyggligt kan man säga. Fördelen med ett sånt här pass är ju också att man kan placera ut ett antal drickastationer i förväg vilket ju är behövligt i årets sommarvärme.

Summa summarum av detta pass blev 23,5 kilometer. Vill jag vara lite galen så kanske jag nästa gång försöker att springa tillbaka till bommen ytterligare en gång när jag når vår avtagsväg som ni ser längst till vänster.

Kanske har du själv möjlighet att lägga upp ett pass på ungefär samma sätt fast efter dina egna förutsättningar. Passar ju både kortare och längre sträckor. Kan ju kanske vara en kul utmaning oavsett om man vill nå fem eller kanske femtiofem kilometer. Prova vet jag!

För övrigt funderar jag just nu på vilket mitt revanschmaraton skall bli. Kanske skall man för ytterligheternas skull testa på Vintermarathon den 8:e november? Borde inte bli för varmt då i alla fall 😉