Niklas Cederberg

Bra backträningstips för de flesta löpare

anders szalkai backe

Jag har hittat ett bra tips för att vässa formen på marathon.se. Löpargurun Anders Szalkai tipsar om hur du kan utnyttja en kortare men hyfsat brant backe för att stärka formen oavsett om du är van löpare eller nybörjare. Instruktioner och film hittar du här.

Eftersom jag själv jagar formen in i det sista fick detta bli kvällens pass. Precis som instruktionerna så blev det lite lugn uppvärmningslöpning (vi pratar sexminuterstempo) i 2 kilometer, därefter 10 backsvängar och sedan 2 kilometer lugn löpning hem igen. Ett perfekt pass för mig och dig som vill variera löparveckan och få lite extra "push" i kroppen. Testa!

P.S. När jag startade varje 10-sekundersintervall kom jag på mig själv att jag vräkte ur mig ett kraftfullt "huöa". Det lät ungefär som Stiv Bators i Lords Of The New Church för er som kommer ihåg. En förbipasserande tittade på mig med konstig blick och jag vet inte vad det övriga grannskapet tyckte. Man kanske får passa sig lite så man inte åker dit för störande av ordning framöver...