Niklas Cederberg

Stockholm Halvmarathon 2014

niklas_stockholm_half_2014_ny Vilket härligt lopp det blev för de flesta av oss som sprang Stockholm Halvmarathon i lördags. Vädret var grymt skönt och publiken var ordentligt "på". Det var ju tyvärr en hel del som inte kom till start men de flesta av oss som startade loppet genomförde det också. Bra jobbat allihopa!

Relativt nöjd
Själv hade jag dock hoppats på en något bättre tid. Jag sprang ju på ungefär samma tid som mina första 21 kilometer under Stockholm Marathon i våras. Min tid halvvägs var då 1:43:12 och i detta lopp slutade jag på 1:43:32. Lite småkonstigt med en sämre tid kanske men jag är ju relativt nöjd ändå. Det var ju min första halvmara och den gav mersmak. Jag kommer säkert anmäla mig till nästa år igen.

Peppad av publiken
Ett stort tack till dig i orange Pumatröja som "tog mig i nackskinnet" strax innan upploppet och som sprang med och peppade. Jag vet ju att jag lätt hamnar i någon sorts sittande löpposition när jag blir trött och ditt pepp fick mig att sträcka på kroppen och gav mig en snygg målgång.

Nu börjar uppladdningen inför Vintermaran den 8:e november och dessutom skall det ju köras en massa rullskidor framöver. Ett visst skidlopp går ju av stapeln den 8 mars. Häng med!

 


Nybörjarrekord är alltid kul

brevladeinnehallIbland är det roligare än vanligt att vittja brevlådan. Istället för en massa räkningar låg där istället senaste numret av Runners World och startbeviset för Stockholm Halvmarathon.

Jag har tilldelats ett riktigt bra startnummer så man kan ju hoppas att man får bra draghjälp av de som startar i min startgrupp.

Tidningen verkade ovanligt matig men det blev ju inget läsa i går kväll. Jag hade ju lovat Kärrtorpsdoktorn, aka Per, ett torsdagspass så jag sprang bort till Kärrtorp för att piska på honom lite.

Tanken var att han skulle springa lite längre än vanligt och utan uppehåll. Han hade tidigare klarat 2,7 kilometer men när han var klar med sin del av passet så hade han fått ihop 3,5. Nytt rekord! Bra jobbat Per!

Nu skall vi inte "dutta" mer utan nu är det tre mål för honom som gäller. 5 kilometer, 1 mil och om cirka ett halvår, en halvmara. När man läser och kollar runt lite så verkar halvmaran vara ett  klart realistiskt mål även om det förstås är en kraftfull utmaning för någon som inte tränat sedan 70-talet.

Nu verkar det dessutom som att Lidingö-Lena är beredd på att göra come back och jag hoppas att Tina snart också kan ge sig in i leken. Kul! Snart har vi kanske fått ihop en hel löpargrupp.

 

 


Inspiration i massor

Ibland undrar man var den kommer ifrån? Inspirationen alltså. Jag har inga problem att ta mig ut och träna och gör det ju för att jag mår så himla bra av det. Dock kan det ibland kännas lite motigt att ta de där första stegen ut på ett pass. För mig brukar det släppa efter några kilometer men den där riktigt stora löparglädjen finns ju inte alltid där.

Dock har de senaste passen präglats av någon sorts löpareufori. Det riktigt spritter i benen och kroppen och jag längtar rejält efter nästa pass trots att jag exempelvis som igår tryckt mig igenom ett tufft intervallpass med bra push.

Kan det vara att vädret börjar bli lite löparvänligare? Ja kanske. Just nu är det ju riktigt härligt löparväder på kvällarna här i Stockholm. Det är ju en stor skillnad att springa i 20-25 grader kontra 28-30. Ni som testat har nog också märkt detta.

pressbild_stockholm halbvmarathonEller är det det antågande Stockholm Halvmarathon som inspirerar lite extra? Normalt sätt ser jag fram emot en mara med skräckblandad förtjusning men en halvmara känns bara rolig och utan minsta oro i kroppen. Jag känner mig ju redo att ställa mig på startlinjen redan idag men vet att om jag lägger manken till de kommande veckorna kommer jag prestera ännu bättre och få en ännu trevligare resa runt Stockholm.

Vad det än är så gäller det nu att bibehålla den härliga känslan och inte tappa bort den på vägen. Ingen överträning utan bara bra kvalitetspass som sporrar och gör att jag längtar efter nästa pass. Detta kombinerat med vettiga långdistanspass strax över halvmaratondistansen kommer göra att jag står mer än redo den 13 september. Inspirerad till tänderna.