Niklas Cederberg

Ballaste skidbrallan?

anders_sodergren_swixbyxaI helgen fick jag se ett meddelande om att vår gamle landslagsåkare Anders Södergren bytt stavmärke till Swix. Fast det var inte det som fångade min blick. Det var skidbyxorna han hade på sig. Wow! Vill ha! (Ja, ja, jag är 50 år, jag vet ;))

Är det någon som vet var man kan få tag i dom eller är det kanske någon form av klubbdräkt? Dom påminner faktiskt lite om Magnus Ugglas "punktröja" han hade på sig i melodifestivalen 1979.

Fast med dom här skidbyxorna har jag svårt att tro att man kommer sist. Eller hur?


Snart kanske man kan andas in

swix flourvalla cera

Har ni någon gång varit inne i en vallabod tillsammans med en bunt andra skidentusiaster som värmer in både det ena och det andra för det optimala glidet vet ni hur det kan lukta? Och vad är det vi får i oss när vi andas där inne?  Helst skulle man faktiskt ha skyddsmask på sig, vilket faktiskt många har. Samtidigt ställer alla "superduperkingkongking" flourvallor med lång nedbrytningstid till det för naturen och miljön.

Nu startar i alla fall vallagiganten Swix tillsammans med några andra ett stort miljöprojekt för "framtidens valla" och hur den ska minska miljöpåverkan. Bra där. Inte en dag försent!

Ni som vill kan läsa mer här.