Niklas Cederberg

Dagens lunchpass

niklas_ben_pa_bana

Det börjar nästan bli till en vana det här med lunchpass. Gårdagens banpass på Sätra IP gav sådan mersmak att jag idag begav mig dit igen. 

Eftersom jag sprang tusenmetersintervaller igår (5x1000 meter med 250 meter gå/joggvila mellan varje) beslöt jag mig för att inte jobba riktigt så aggressivt idag. Det fick istället bli 8 kilometer i tänkt halvmaratempo dvs för mig ungefär 4:40-tempo. Till detta självklart upp- och nerjogg på drygt en kilometer vardera.

Man kan inte riktigt påstå att jag är van vid tartanunderlaget. I går var ju första gången jag sprang på riktiga löparbanor sedan skoltiden (och det är läääääääänge sedan). Självklart är ju målgången i Stockholm Marathon på samma underlag men det hinner man inte riktigt  känna och är väl dessutom ärligt talat alldeles för trött för att känna efter fyra mils löpning.

Det som är skönt med tartan jämfört med vanlig asfalt är ju att det känns lite mjukare. Det borde alltså vara lite skonsammare för kroppen. Däremot tycker jag inte att underlaget svarar lika bra som asfalt men det är nog bara en vanesak.

Nöjd efter passet blev det en grym matlåda med Beuf Bourguignon och blomkålsmos á la LCHF. Tina hade dessutom kompletterat receptet med svart trumpetsvamp och lite syltlök vilket gav en extra dimension till en klassisk rätt. Satt som en smäck. Testa!

 


Socker, grädde, nötter och mandelflarn…

...och så sist, men inte minst en liten ros av marsipan...

Ni kommer väl ihåg Tårtan? TV-serien från början av sjuttiotalet som inte lämnade någon oberörd. Antingen älskade man serien eller så tyckte man den var förfärlig. Jag och Tina tillhör de förstnämnda. Därför begav vi oss till Konst och Folk på Hornsgatan 34 för att kolla Carl Johan De Geers foton från serien. Carl Johan var ju en av skaparna av serien och vi höll tummarna att han skulle vara där.

Och visst var han det!

20130422-222701.jpg
Carl Johan visade sig vara både trevlig och pratsam och berättade bland annat om att de olika avsnitten hämtat inspiration från diverse olika filmer och genrer. Till exempel så är avsnittet där Hilding är ledsen inspirerat av Ingmar Bergman och avsnittet där de hämtar apan Saba av gamla krigsfilmer.

Vi fick en trevlig pratstund och en liten guidning mellan de olika fotona av "kingen" själv. Kan det bli bättre för ett par tårtanfantaster? Knappast!
Tack Carl Johan!!!

Utställningen pågår fram till den 15 maj och ni som kanske vill passa på att fika gör det självklart på Tårtan Café på Hornsgatan 32 i samma lokal som TV-serien spelades in.

Missa inte!