Niklas Cederberg

Tänk navel fram

Ni som har hängt med vet ju att jag för några helger sedan var på löpskolning hos Fredrik Zillén från Team Snabbare. Fredrik är en grymt inspirerande löptränare och man fick verkligen massor av bra tips under några timmars skolning. Jag kan verkligen rekommendera alla löpare, nya som gamla, att låta någon professionell löptränare kolla över er teknik. Själv hamnar jag knasigt med en lite väl framåtlutad överkropp vilket gör att jag kör ner energin i asfalten istället för att använda den för att ta mig framåt. Vilket slöseri va?

korrigering kroppshallning

Det högra strecket är min linje vid fotograferingen och den vänstra den önskade.
"Tänk navel fram" var Fredriks tips och då kan det ju se ut lite mer åt nedanstående håll även om bilden är i lite sämre vinkel.

facit_kroppshallning_lopsteg

Detta försöker jag nu, tillsammans med lite andra saker, förbättra och tänka extra på vid mina pass. Vi fick ju nämligen också tips om ett antal "gaspåslag" som verkligen funkade och sånt gillar jag ju. Tänk er själva om man kan förändra någon del i löprörelsen och få den att funka lite, lite bättre multiplicerat med de antal steg man tar under 42.195 meters löpning. Bör kunna påverka ganska mycket. Eller hur?