Niklas Cederberg

Bästa lunchstället?

20131203-132211.jpg

Bakom ovanstående oansenliga dörr hittar man nu en av söderorts bättre luncher. I alla fall om jag får tycka.

En ren chansning gjorde att vi idag hamnade vid Telefonplan och Restaurang Landet. Tydligen hade dom precis dragit i gång luncher där igen och vilken lunch det blev. Bräckt oxbringa med rödvinssky, färsk pepparrot och potatispuré. Till det bjöds det även på en läcker salladsbuffé. Supergott och superfräscht.

20131203-133211.jpg

På hemsidan landet.nu står det "bästa lunchen runt Telefonplan". Kanske skulle de sticka ut hakan och skriva "söderort" istället...


Långt och länge dagen efter

Gårdagens konsert med Stiff Little Fingers på Debaser var en kanonbra tillställning med både bra musik och mängder av härliga kompisar. Middagen avnjöts på Blue Light Yokohama och det var som vanligt förstklassigt både mat- och dryckmässigt. Totalt sett en riktigt bra fredagskväll. Fast kanske inte en optimal uppvärmning för dagens göromål...

Dagens pass handlade om att springa länge, alltså kanske inte så snabbt och långt utan att hålla igång under lång tid. Tre timmar var mitt mål och därför begav jag mig med Roslagsbanan till föräldrahemmet i Näsby Park. Med mig hade jag två löparkompisar, "LångdistansAnita" och "MiljöJohan". Anita är min pappas kusin så vi delar alltså inte bara löparinttesset utan är också släkt.

20130406-222442.jpg

Efter en trevlig fikastund med mina föräldrar gav vi oss av. Lahäll, Djursholm, Bergshamra, Uggleviken passerades och på Stadion passade jag på att ta ett extra varv inne på löparbanorna. Jag kunde liksom inte stå emot.

Resan fortsatte vidare ner mot Birger Jarlsgatan, trängseln på Biblioteksgatan, Kungsan, kingens slott, Söder Mälarstrand, Hornstull och Telefonplan.

Just Söder Mälarstrand måste föresten vara ett av Stockholms tätaste löparstråk.

Vid Telefonplan bytte jag ut mitt sällskap mot två glas vatten och tog mig genom Västberga och Örby Slott de sista kilometrarna hem.

Summeringen av dagen är jag är mycket nöjd men jäkligt trött i kroppen. Att springa länge kostar på även om det inte går fort. Tre timmar blev det och 28,3 K. Kroppen är mör men vänjer sig med detta att hålla på under lång tid. Nu är det återhämtning i morgon och sedan full gas igen. Vad återhämtning a la Niklas innebär tar vi senare.

Må bäst!

PS LidingöLena som också var med i går har också kommit igång med löpningen. Hon har dessutom talang. Keep up the good work Lena!