Niklas Cederberg

Snyggast på Djurgården?

lena och niklas_djurgardenGårdagens runda runt Djurgårdsbrunnsviken var både mörk och kall men Lidingö-Lena och jag ångade på som vanligt. Det blev en trivsam runda och en härlig avslutning med transportlöpning genom stan hem till Örby.

Full fart framåt
Lena är lite speciell för jag tror att hon bara har ett enda tempo i kroppen. Full fart framåt är det som gäller. Det spelar ingen roll vad man säger. Hon bara manglar på. Som jag nämt tidigare så har hon en massa löpartalang och jag hoppas att  jag kan lura med henne på något lite längre lopp framöver. Trägen vinner. Eller hur Lena?

Snyggaste löpsteget på Djurgården?
Nej. det var varken jag eller Lena som hade det snyggaste löpsteget på i går. Vi var förstås jäkligt snygga men det var en dansk som visade upp ett näst inpå perfekt löpsteg. I kortbyxor!!! (4 grader varmt ute) och med en sanslös stegfrekvens sprang han upp bredvid oss och frågade om vägen. Efter ett kortare samtal drog han iväg igen med grym fart och ett briliant klipp i steget. Wow! Sånt inspirerar och visst tänkte jag lite extra på tekniken när jag efter avslutad Djurgårdsrunda transportlöpte mig genom stan hem till Örby.

jens_chiliJens Linders chili
Väl hemma väntade en mycket smaklig måltid på bordet. Snacka om service för en lite småtrött löpare. Tina hade lagat till en fantastisk chili signerad DN:s kock Jens Linder . Till det blev det kidneybönor, spenatblad, rödkålsris och hemodlade tomater. En riktigt bra LCHF-middag alltså.

Eftersom vi känner Jens sedan gammalt bjuder jag inte på något recept utan rekommenderar er istället att köpa Jens bok "Långkok". En perfekt höstkokbok för alla som är det minsta intresserade av matlagning.

I kväll är det för övrigt backträning som gäller. Häng på!

 

 


Kolloidalt silver – det bästa “virket”

Glad i hågen gav jag mig i går morse ut på en liten löptur med Freddie. Tyvärr tog det tvärstopp nästan direkt. Kroppen hängde helt enkelt inte med. Det blev de jobbigaste kilometrarna på många år. Samma sak gällde resten av dagen så kvällens träningspass fick ställas in. Misstänkte ganska snabbt att jag hade någon sorts virus i kroppen och hur blir man då av med den på snabbaste sätt? Silvergrogg förstås!

kolloidalt silver

Det är faktiskt Tina som lärt mig detta. En vardagkväll när jag kom hem stod det nämligen en spritflaska på köksbänken så jag blev ju lite fundersam om hon börjat "gå på flaskan". Då berättade hon att hon hade känt sig lite hängig och hittat detta recept ute på nätet.

En silvergrogg innehåller lika delar kolloidalt silver och sprit (gin, vodka eller liknande, till och med vin skall funka) samt en skvätt pressad citron. Det kolloidala silvret bekämpar viruset men för att det skall kunna komma åt viruset behöver det tränga igenom en barriär som många virus omger sig med för att skydda sig. Därför tillsätter man alkohol och citron.

Sedan går man och småhuttar en tesked var femte/tionde minut under någon timme. Först låter man vätskan ligga under tungan en liten stund och sedan sväljer man ner den.

Anders Sultan har skrivit bra och utförligt om detta här.

Hur mår jag idag då? Jo riktigt bra. Detta är första gången jag provar silvergrogg och det känns verkligen som det gav önskad effekt. Så bra att jag tänker köra "transportlöpning" hem från jobbet i eftermiddag.

P.S. Någon sa till mig att man kunde ersätta spriten med kokosfett men detta har jag ingen erfarenhet av. Någon därute som provat? Berätta i så fall. Det kan ju vara ett riktigt bra alternativ om man är tveksam till spriten.