Niklas Cederberg

Hemkörd Red Bull?

20130914-113706.jpg
Två veckor kvar till Loch Ness-maran nu. Känner mig ganska nedtränad och nästa vecka kommer jag ta det lite softare och bygga för lite piggare och raskare ben.

När jag känner mig lite tung i kroppen brukar jag hämta lite löpinspiration genom att läsa böcker. Haruki Murakamis Vad jag pratar om när jag pratar om löpning är en bok jag läst nästan sjukligt många gånger och Born To Run är en annan bok som jag slukar och som ger mig bra löparsug.

På sidorna 56-57 bjuds det dessutom på ett riktigt bra energidryckstips. Hemkörd Red Bull, Chia Fresca eller Iskiate. Bra grejjer har många namn. Man lägger nån matsked chiafrön i vatten en liten stund och sen pressar man i en lime och lägger i en nypa av något sött. Jag har provat detta och det känns faktiskt riktigt bra.

20130914-105552.jpg
Så bra att jag säkerligen kommer ta ett glas inför kvällens gig på Snövit. Energi behövs ju inte bara när man springer utan även på scen för en bra rock'n'roll-prestation.


Nobelpristagare i litteratur?

Haruki Murakamis bok och ett par löparskor.

Många av er har säkert läst eller hört att en av favoriterna till årets Nobelpris i litteratur är Haruki Murakami. Han ligger i alla fall bäst till oddsmässigt enligt vadslagningsfirman Ladbrokes.

 

Oavsett om han nu tar priset eller inte så är hans bok ”Vad jag pratar om när jag pratar om löpning” (2010 i Sverige) riktigt trevlig läsning. Boken handlar om när Haruki säljer sin Jazzbar för att bli författare och sedan börjar springa för att hålla sig i form. Han går från typ 60 cigg om dagen till att springa minst ett marathon om året.

 

Självklart handlar det mesta i boken om löpning men även om hans författande och om honom själv. Kanske kan den vara en bra inblick i en eventuell Nobelpristagares liv. Oavsett om du som jag är löpartokig eller inte.