Niklas Cederberg

Vanessas och Vincents bröllop

20130513-120830.jpg

I lördags var det bröllop för min dotter Vanessa och hennes Vincent. Det blev en fantastisk dag.

Klockan elva startade själva bröllopsceremonin i en vacker kinesisk trädgård. Vädret var toppen och brudparet var sanslöst vackra. När de läste sina små tal till varandra innan ringarna skulle utbytas kunde jag inte hålla tårarna borta längre.

Efter ceremonin begav vi oss till Vincents föräldrar för teceremoni och lunch. Vanessa och Vincent serverade oss föräldrar och närmaste släktingar te för att ära familjen. En fin kinesisk tradition.

Därefter begav vi oss hem för en liten stunds vila och klädbyte för damerna. Det var bröllopsmiddag på gång.

Vi var cirka 130 personer som avnjöt en tolvrätters middag med bland annat manteter, svalbosoppa och liknande delikatesser. Till detta hölls det bröllopstal och självklart avslutades middagen med bröllopstårta.

20130513-122715.jpg

Efter middagen var det bröllopsvals och en mycket stolt pappa fick andra dansen, "the fathers dance", som Vanessa valt med omsorg. Det blev min absoluta favvo, Waterloo Sunset.

20130513-123440.jpg

Jag tror ni alla förstår hur glada och stolta vi föräldrar är. Att vår dotter gift sig med en så bra man som Vincent känns fantastiskt. Denna dag kommer vi minnas en lång tid framöver.


Nya namn både här och där

20130403-224040.jpg

Ni som har ögonen med er ser nog att jag bytt namn på bloggen. Inga konstigheter med det. Träningen för långloppen fortsätter och även om jag ännu inte har en startplats för 2014 års Vasalopp i min hand så är ju ett av målen självklart att ta sig dit. Någon hade tydligen nyligen köpt en plats för 8000 spänn. Det tänker inte jag göra. Jag räknar kallt med en humanare prisbild närmare loppet. Fast säker kan man ju aldrig vara innan man står där i Sälen tidigt på morgonen och väntar på att startskottet skall gå...

För någon dag sedan dök det upp ett kuvert från Skatteverket i brevlådan. Något som jag egentligen redan visste blev klart mer påtagligt. Min älskade dotter Vanessa hade tagit sig ett nytt efternamn i och med giftermålet med sin mycket trevliga man Vincent. Ceremonin hålls ju den 11maj i Vancouver där de bor men "pappersbiten" är redan klar.

Vad blev det för efternamn då? Jag kan lugnt säga att jag är nöjd. Vanessa Lowe är ett supersnyggt namn på en fantastisk dotter och att hon nu dessutom har samma efternamn som en av sin pappas största musikidoler, Nick Lowe, är ju en finfin bonus.

Vanessa. Vi ses om en månad. Då skall det firas!