Niklas Cederberg

Rally gav backpass

rally_halleforsnas_150502Det har varit full fart i skogen i Hälleforsnäs i helgen. Inte bara på mig för under lördagen var jag faktiskt inte ens välkommen på vägarna. Då var det rally för hela slanten.

Det var Flens Motorsällskap som arrangerade "Violenrallyt" så vägarna var helt avstängda för oss vanliga. Det vara alltså bara att hålla sig på tomten eller ta en liten promenad för att kolla in allsköns rallybilar som kom vrålande och sladdande genom skogen. Det gick alltså inte att ge sig ut på några längre löpturer under den dagen.

Som tur är har vi ju en helt egen väg på ett par hundra meter som innehåller två backar. Ja ni kan ju gissa vad det blev för pass under lördagen. Perfekt att maxa uppför den ena backen, vända och så nerför den samma och vidare till nästa backe och maxa upp för den. Lite halvtradigt men ganska uppbyggligt. Det blev faktiskt ett helt okej backpass till slut.

I övrigt har jag mixat tuffa med mjuka pass under helgen och är nu uppe i totalt två veckor utan träningsledighet. Det känns faktiskt som de lugna, kortare återhämtningspassen funkar alldeles utmärkt som substitut för en vanlig vilodag. Jag kombinerar ju dom dessutom gärna med en hundpromenad så slår man två flugor i en smäll.