Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Svettningar och värmevallningar avlöste varandra i tid och otid, men Marie kunde lyckligtvis få kontroll på problemen. Med kosttillskottet Balans Plus mår hon bra och de forna besvären gör sig nästan aldrig påminda.

Marie fick kontroll på värmevallningarna

Balans plus hjälpe Marie

Foto: S Production

Svettningar och värmevallningar avlöste varandra i tid och otid, men Marie kunde lyckligtvis få kontroll på problemen. Med kosttillskottet Balans Plus mår hon bra och de forna besvären gör sig nästan aldrig påminda.

– Värmevallningarna kom krypandes för några år sedan. Allt oftare började jag känna mig oförklarligt varm i händer och fötter. Och med tiden blev det bara värre och värre och det kom stunder då det kändes som om jag riktigt kokade inombords! Jag svettades enormt mycket och mådde inte alls bra under en period, berättar Marie.

Marie är en av många kvinnor som upplever den här typen av besvär. Förutom de fysiska övergångsbesvären som värmevallningar, svettningar, hjärtklappning, torra slemhinnor och huvudvärk är det också vanligt att man upplever psykiska problem som depression och oro under en period mitt i livet.
– Jag kunde ofta känna mig lite låg, utan att det fanns någon egentlig anledning till det. Ett visst tungsinne låg över mig helt enkelt, säger Marie.

 

Ökat välbefinnande
Marie insåg att hon behövde göra något åt situationen och började äta Balans Plus, ett modernt kosttillskott speciellt anpassat för kvinnor i övergångsåldern. Med innehåll av svenskt originalextrakt av pollen bidrar Balans Plus till både fysiskt och psykiskt välbefinnande.
– Det här kosttillskottet har hjälpt mig enormt mycket. Jag skulle vilja säga att 90 procent av besvären har försvunnit helt och hållet. Det är ibland när jag är stressad som jag kan bli sådär varm igen, men det är inte med samma intensitet som förr och det händer dessutom väldigt sällan så det är okej.

Svettningarna kom tillbaka
Vid ett tillfälle åkte Marie på en lite längre resa och tog då inte med sig Balans Plus. Hon tänkte att det kanske skulle gå bra ändå.
– Men att gå utan tabletterna var nästintill olidligt! Svettningarna kom tillbaka med större intensitet. Det var hemskt!

Besvären försvann
När Marie kom hem igen började hon äta Balans Plus igen. Successivt försvann besvären och hon mådde snart bättre.
– Just nu vill jag absolut inte sluta med det här tillskottet. Det går inte för då blir det mer eller mindre katastrof, så jag kör på tills vidare.
När Marie märker att hon inte längre blir varm av stress kommer hon kanske testa att sluta med Balans Plus, men hon tror att det dröjer nog några år till dess.
– Känner man av sådana besvär som jag har kan man gott testa ett sådant här kosttillskott. Det hjälper kanske inte alla, men det har definitivt hjälpt mig. Jag är så lycklig och glad för detta! Jag känner mig naturlig. Det är som det ska vara nu.

Jennie Pettersson


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

 

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

Sara Nomberg, hudvårdsexpert

Sara Nomberg: ”Jag är min egen försökskanin”

Hälsa

Hon är bara 30 år, men har redan drivit sitt eget hudvårdsmärke i över tio år. Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg är eldsjälen som långt före de flesta andra förstod fördelarna med ekologisk hudvård. Men livet började på tuffast möjliga vis för Sara, som var nära att inte överleva barndomen.

 

kvinna vid träd

Matilda fann hormonbalans – slapp akne och PMS

Hälsa

När Matilda Lundqvist kom in i puberteten fick hon problem med akne. Hon provade den ena behandlingen och krämen efter den andra, men inget hjälpte mer än för stunden. Till sist hittade hon ett tillskott med ren bidrottninggelé. På bara några månader var hennes hy i princip problemfri.

händer tar på ett knä

Inflammation – en fiende som kan bli din vän

Leder

Inflammation förknippas oftast med något negativt, men vi behöver inflammation för att läka skador och infektioner. Att däremot gå med en låggradig inflammation under en längre tid ökar risken för sjukdom, menar överläkaren Stefan Branth. Gurkmeja och boswellia är två örter som kan hjälpa kroppen att nå balans och läka inflammation.

äldre par promenerar

Fler hjärtinfarkter kopplas till låg inkomst

Hälsa

Det forskas mycket på hjärt-kärlsjukdomar eftersom det är ett stort problem i samhället. Nu visar en ny svensk avhandling, som omfattar runt 30 000 personer, att det finns en tydlig koppling mellan risken att få fler hjärtinfarkter och låg inkomst.