Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Jennifer fick tllbaka sitt hår

Foto: S Production

Nu är håret på väg tillbaka igen

Varje gång hon duschade lossnade massa hårstrån från huvudet och lade sig som en stor hög över golvbrunnen. Jennifers hår tunnades sakta men säkert ut och hon kunde inte förstå varför. Var det inte lite tidigt att börja tappa hår?

Jennifer är 15 år och med tanke på hennes unga ålder tyckte hon att det var väldigt märkligt att hon plötsligt började tappa mycket hår, till synes utan anledning. Håret kunde falla av i stora tussar och det skedde lite när som helst – när hon duschade, borstade håret eller satt och pillade i det. Det räckte i stort sett att håret kom i kontakt med något annat för att en stor mängd hårstrån skulle ramla av.

- När jag vaknade på morgonen tänkte jag ofta: ”Ojsan, där ligger det visst en massa hår på kudden”. Det där var inget jag störde mig på i början, men när det hade hållit på i flera månader blev jag faktiskt lite orolig, erkänner Jennifer.

 

Jennifers hår tunnades ut så mycket att folk runt omkring henne reagerade och själv tyckte hon att det var tråkigt. Med ett tunt hår kan man ju inte göra så mycket, så det blev mest att låta håret vara.

Tillsammans med sin mamma försökte Jennifer klura ut vad som kunde tänkas ligga bakom. Att gå tillbaka till det schampo och balsam hon hade använt tidigare hjälpte inte. Hårstylingprodukter använde hon knappt alls, men för säkerhets skull slutade hon använda sådana helt. Men håret bara fortsatte trilla av. Kanske var det någon vitaminbrist hon hade? Jennifer och hennes mamma tog en tur till hälsokostaffären för att få tips och råd.

Efter att ha talat en lång stund med personalen om problematiken fick Jennifer rådet att prova Hårkontroll. Det är ett kosttillskott komponerat för att ge hår och naglar bästa möjliga näring i form av vitaminer, mineraler, aminosyror och spårämnen. Helt enkelt viktiga byggstenar för hår och naglar.

- Två månader sa de att jag fick räkna med innan jag märkte något eventuellt resultat, men efter kanske en och en halv månad märkte jag att det började komma ut sånt där ”bebishår” framme vid pannan. Jag blev jätteglad och studsade in till mamma och tjoade: ”Mamma, mamma! Kolla, det har kommit massa nya hårstrån!”.

Nu har Jennifer ätit Hårkontroll i ett drygt halvår. Håravfallet har lagt sig på en normal nivå igen (några hårstrån lossnar ju alltid då och då till exempel när man borstar håret) och till Jennifers stora glädje är håret sakta men säkert på god väg att bli tjockare igen.

 

- Ja, det känns när man tar i hårbottnen. Även om det bara har gått ett halvår är det stor skillnad. Det går att få lite mer volym i det nu! Innan låg det bara pladask rakt ner vad jag än gjorde så jag är superglad över resultatet. Jag tycker det är snyggt med tjockt hår och hoppas såklart på att håret till slut blir lika fylligt som innan. Skönt också att det fanns en sån här enkel lösning. Nu slipper jag oroa mig för att något farligt ligger bakom!

Att det var ett kosttillskott som behövdes känns inte så konstigt såhär med facit i hand, menar Jennifer. Hon vet med sig att hon kan slarva med maten ibland och näringstillförsel har inte direkt varit något hon har tänkt aktivt på. Hårkontroll tycks helt enkelt ha varit precis ett sådant tillskott hon behövde.

Jennie Pettersson 


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.

 

Kvinna före och efter viktnedgång

Så gjorde Mam Zuta sin fantastiska hälsoresa

Hälsa

I januari 2018 vägde Mam Zuta 100,5 kilo. Värken i kroppen gjorde att hon hade svårt att fungera i sitt vardagsliv. Då bestämde hon sig för att nu fick det vara nog. Hon började en hälsoresa som idag landat i 56 kilo och en kropp som många drömmer om.

flaskor och glas med fläder

Flädersaft utan citronsyra

Hälsa

Nu blommar flädern för fullt och det är dags att göra bär, saft, smoothies eller te. Fläderblommorna har traditionellt använts för dess hälsofrämjande egenskaper, bland annat vid förkylning. Men hoppa över citronsyran om du vill vara nyttig. Den utvinns ur svartmögel.

Sara Nomberg, hudvårdsexpert

Sara Nomberg: ”Jag är min egen försökskanin”

Hälsa

Hon är bara 30 år, men har redan drivit sitt eget hudvårdsmärke i över tio år. Kureras skönhetsexpert Sara Nomberg är eldsjälen som långt före de flesta andra förstod fördelarna med ekologisk hudvård. Men livet började på tuffast möjliga vis för Sara, som var nära att inte överleva barndomen.

 

kvinna vid träd

Matilda fann hormonbalans – slapp akne och PMS

Hälsa

När Matilda Lundqvist kom in i puberteten fick hon problem med akne. Hon provade den ena behandlingen och krämen efter den andra, men inget hjälpte mer än för stunden. Till sist hittade hon ett tillskott med ren bidrottninggelé. På bara några månader var hennes hy i princip problemfri.

händer tar på ett knä

Inflammation – en fiende som kan bli din vän

Leder

Inflammation förknippas oftast med något negativt, men vi behöver inflammation för att läka skador och infektioner. Att däremot gå med en låggradig inflammation under en längre tid ökar risken för sjukdom, menar överläkaren Stefan Branth. Gurkmeja och boswellia är två örter som kan hjälpa kroppen att nå balans och läka inflammation.

 

äldre par promenerar

Fler hjärtinfarkter kopplas till låg inkomst

Hälsa

Det forskas mycket på hjärt-kärlsjukdomar eftersom det är ett stort problem i samhället. Nu visar en ny svensk avhandling, som omfattar runt 30 000 personer, att det finns en tydlig koppling mellan risken att få fler hjärtinfarkter och låg inkomst.