Fakta
Receptet är skapat av Maya Dilek.En nyttig nyponsoppa utan vitt socker som kan serveras både varm och kall. Servera med en klick glass som en god efterrätt, eller varför inte med lite keso som ett mättande mellanmål.
Nypon är en god källa till C-vitamin och antioxidanter, läs mer om den nyttiga superfrukten här: Nypon - nyttigare kan det inte bli.
Ingredienser
Nyponsoppa
7 dl kallt vatten
0,5 dl nyponskalsmjöl
1 msk potatismjöl
3 msk Sukrin Gold
Mandelbiskvier
2 äggvitor
3 dl mandelmjöl
0,5 dl agavesirap eller samma mängd Sukrin Gold
Om du använder agavesirapen blir biskvierna lite mjukare och nästan sega. Med Sukrin Gold får du en istället en lite hårdare biskvi med mindre kalorier.
Nyponsoppa
Blanda mjölsorterna och sockret i kastrullen. Slå på vattnet och vispa ihop. Koka upp under omrörning och servera.
Mandelbiskvier
Blanda ihop alla ingredienser noga, låt smeten stå en liten stund. Spritsa sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller klicka ut med en tesked. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka tio minuter.