Annons
Annons

Nyttigare chokladkakor

Goda lite nyttigare glutenfria chokladkakor i amerikansk stil. Passar dig som undviker vetemjöl, vitt socker eller kör LCHF.

Redaktionen

11 december, 2012
Nyttigare chokladkakor
Dela inlägget

Ingredienser
50 g mandelmjöl
50 g FiberFin
30 g kakao
3/4 tsk hjorthornssalt
3/4 tsk salt
150 g Sukrin
2 ägg
25-30 g smör eller Cocosa
1 tsk vaniljpulver

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en köksmaskin. Tillsätt därefter ägg och smör/Cocosa. Kör i maskinen tills allt är gott blandat.
Lägg bakpappret på en bakplåt. Degen blir ganska klibbig, så använd två skedar och lägg små klickar på bakplåten. Alternativt gör små kulor som du trycker platta.
Gräddas i 175 grader i cirka 10 minuter.

Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 242 kcal • protein: 13,2 • kolhydrater: 10,3 • fett: 16,5 • fiber: 19,4

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.

Annons
Annons