Annons
Annons

Nyttigare variant av morotskaka

Nyttigare variant av morotskaka. Saftig och god, och krämen på toppen är oemotståndlig!

Redaktionen

19 november, 2012
Nyttigare variant av morotskaka
Dela inlägget

Saftig och god morotskaka, och krämen på toppen är oemotståndlig!

Ingredienser

Botten
4 ägg
3 dl Sukrin
3½ dl vetemjöl
½ dl FiberFin (kan ersättas med vetemjöl)
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk muskotnöt, riven
2 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
150 g smör, eller 1,5 dl rapsolja
6 dl morötter, grovrivna
2 dl russin (kan utelämnas)

Glasyr
200 gram philadelphia light
2 dl Florsocker eller SukrinMelis
2 tsk vaniljsocker

Gör så här
Sätt ugnen på 180 °C.
Vispa ägg och Sukrin till en äggblandning.
Blanda samman de torra ingredienserna och vänd dem försiktigt in i äggblandningen. Rör in smält smör/olja till sist.
Riv morötterna grovt, och vänd dem in i röran tillsammans med russin om du önskar att ha det i kakan.
Smöra en rund form, 22 – 24 cm i diameter, och häll i röran. Grädda kakan på nedersta nivå i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna av på galler.

Tips: Om du inte har SukrinMelis kan du använda vanlig Sukrin i stället, men då måste den först krossas till Florsocker-konsistens i en blender. Ta 1 dl Sukrin i en blender, och låt den stå på i ca 1 minut.
Blanda SukrinMelis med philadelfia-ost och vaniljsocker. Enklast är det att röra ihop glasyren i en food processor, men den kan också blandas för hand.
Häll fyllningen på kakan och smöra det ut och gärna ned på kanterna.

Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 167 kcal • protein: 3,9 • kolhydrater: 16,3 • fett: 9,6 • fiber: 2,9

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.

Annons
Annons