Annons
Annons

Oeufs En Cocotte – pocherat ägg i kopp

Pocherat ägg i kopp för en god lyx-frukost.

Redaktionen

12 mars, 2013
Oeufs En Cocotte – pocherat ägg i kopp
Dela inlägget

Pocherat ägg i kopp för en riktigt god lyx-frukost.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Ingredienser

1 ägg
1/2 dl Crème fraîche
Örtslat och svartpeppar
Riven muskot
Någon droppe tryffelolja (kan uteslutas)
Någon matsked riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 160 grader.
Lägg ner nästan 1/2 dl Crème fraîche i en kopp eller skål. Koppen får inte vara för tunn, för då kan den spricka.
Blanda ner lite örtsalt och peppar på en höft och riv över muskot.
Lägg ner den rivna osten.
Knäck ett ägg över röran och lägg över den resterande creme fraichen.
Droppa över tryffelolja.
Ta lite ljummet vatten i en form, som täcker upp halva koppen.
Sätt koppen i vattnet och ställ in den i ugnen i cirka 15-20 minuter. 15 om du vill ha äggulan rinnande, 20-25 min. om du vill ha den lite hårdare.

Från bloggen:
”I Frankrike har man bröd att doppa i ägget, så jag tog helt enkelt lite bröd, skar i strängar, på med ost och gratinerade i ugnen en stund. Vill man lyxa till det, lägg på en klick rom/kaviar på den färdiga rätten.”

Annons
Annons