Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Peter Nord springer

Foto: Anna Alverhag

Ökad prestation och uthållighet med sportdryck

Att prestera under träningen är viktigt för både motionärer och elitidrottare, annars uppnår man inga resultat. Ibland kan man dock behöva en extra kick för att orka med. Peter Nord har hittat sin perfekta lösning i form av en sportdryck.

Peter Nord, 37 år, jobbar skift, dag och natt, året om på pappersbruket i Gävle. När han inte jobbar lever han ett aktivt liv. Sambo, två egna barn och ett bonusbarn, bor i villa och gillar sport. Då menar han inte att sitta i soffan och titta på sport, med folköl i ena näven och den andra i chipsskålen. Nej, för Peter är det att utöva sport som gäller. Numera tränar han mest för att hålla kroppen hel och i form. Efter att tidigare ha kört sig sönder och samman på en motorcross är det numera styrketräning och innebandy som gäller. För att förbättra uthålligheten och prestationen under passen har Peter i perioder använt sig av sportdryck.
– Jag har testat en hel del olika sportdrycker genom åren men alla har varit så äckligt sötsliskiga och i stora opraktiska burkar. De har därför aldrig blivit någonting som jag använt regelbundet.

Resultatet över förväntan
Peters sambo, som driver två hälsobutiker, satte en dag en burk Mighty Sport i handen på honom med uppmaningen att testa.
– Resultatet var över förväntan! Den gav mig en extra kick under träningen men framförallt så märkte jag att jag återhämtade mig rejält mycket bättre. Nu när jag använder Mighty Sport känner jag inte alls samma trötthet efter träning som jag gjorde tidigare. Smaken är helt okej, inte lika söt som alla de andra jag testat och den får ett stort plus för storleken på burken. Detta kommer jag fortsätta med, absolut!

 

För bra vätskebalans
Sportdryckens främsta uppgift är att hjälpa idrottare att bibehålla en bra vätske- och saltbalans, det krävs nämligen inga stora förändringar innan prestationsförmågan och uthålligheten försämras på grund av salt- och vätskebrist. Många sportdrycker innehåller dessutom kolhydrater för att också ge energi under utövandet. Alla som tränar och svettas i mer än en timme kan ha stor nytta av en sportdryck, beroende på intensitet och längd på träningspasset behövs olika mycket kolhydrater. Mighty Sport skiljer sig från andra sportdrycker i och med att den kan användas av både motionärer och elitidrottare på grund av de bra kolhydraterna. Den innehåller inga syntetiska sötningsmedel, färgämnen eller aromer som annars är vanligt i sportdrycker. Denna naturliga sportdryck är baserad på elektrolyter (vitaminer och mineraler), adaptogener, frukt-, bär- och grönsakskoncentrat samt aminosyror.

Vitaminerna och mineralerna
Mixen av elektrolyter återställer vätskebalansen vilket i förlängningen leder till ökad prestation och uthållighet. Krom håller blodsockret på en jämn nivå. Magnesium, natrium och kalium främjar muskelfunktionen. Zink bidrar till hälsosam syra-bas-balans samt skyddar kroppens celler mot oxidation. Magnesium stödjer även en hälsosam närings- och energiomsättning. Adaptogener som rosenrot och schisandra har en förmåga att aktivera kroppsliga funktioner såsom ämnesomsättning, signalöverföring och hormonbalans. Rosenrot och schisandra ökar uthålligheten vid fysisk träning samt bidrar till bättre kondition, mindre mjölksyra och bättre syreupptag. De påskyndar även återhämtning.

Aminosyrorna
Aminosyran L-arginin har tillsatts eftersom den hjälper kroppen att rensa ut den ammoniak som bildas då kroppens proteiner bryts ner. Aminosyran främjar även blodcirkulationen när du tränar, ökar nivåerna av tillväxthormon medan du sover, spelar en viktig roll för muskeltillväxt och främjar fettförbränning, något som de flesta som tränar eftersträvar. Man har även tillsatt aminosyrorna L-leucin, L-valin och L-isoleucin, även kallade grenade aminosyror, som ökar proteinsyntesen, motverkar muskelnedbrytning, minskar mental och fysisk utmattning under träning och ger ökad muskeltillväxt och styrka.

Av Carolin Helt


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Har du magnesiumbrist? Här är maten som innehåller magnesium

Kost

Magnesium är ett vanligt och viktigt mineral som många av oss kan ha brist på. Anledningen till att så många har för lite magnesium i kroppen beror på att mineralet förbrukas snabbare när vi stressar men också att dagens mat inte är tillräckligt magnesiumrik. Vill du öka på ditt magnesiumintag, ät kakao, bönor, havregryn eller nötter.

rysk rot

Trött? Prova rysk rot som snabbt ger energi

Naturlig hälsa

Rysk rot kallas också sibirisk ginseng och är den fysiska adaptogenen. Den har använts vid stressrelaterade besvär, utmattning och som en behandling för att undvika biverkningar av andra läkemedel på grund av örtens leverrenande effekt. Rysk rot har också används vid mental trötthet och impotens.

kvinna på badstrand

Drick mer och undvik urinvägsinfektion

Naturlig hälsa

Många har någon gång haft urinvägsinfektion och känner väl igen den brännande känslan vid urinering, och behovet av att ständigt gå på toaletten. Men gå känner till att något så enkelt som att dricka mer vatten kan bidra till att minska risken för att få besvär med urinvägarna.

 

flicka som blåser på maskros

Ogräsen som är riktigt nyttiga

Kost

Ogräs är inte bara dåligt. Det finns en anledning till att ogräs växer i ohejdat takt. Dessa är starka och när de växer under dåliga förutsättningar utvecklar de kraft. Många medicinalväxter är  vad vi kallar för ogräs. Här kommer några spännande ogräs att lägga på minnet.

kvinna tar sig för munnen

Lindra herpes på naturlig väg

Hälsa

Det är många som lider av herpes. Det finns rapporter om att åtta av tio har herpes typ 1, vilket oftast betyder att man får munsår. Cirka en av fyra svenskar har herpes typ 2, vilket betyder att man har det i underlivet. Det finns naturliga sätt att lindra smärtan av ett herpesutbrott.

 

bär

Bären som främjar god hälsa

Kost

När vi använder ordet superbär så beskriver det bär som är särskilt rika på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Antioxidanter skyddar mot fria radikaler i kroppen, och kan likans vid ett rostskydd på bilen. Forskningar har visat att befolkningsgrupper med hög medellivslängd och låg sjukdomsförekomst har haft ett högt intag av antioxidanter. Här kommer några antioxidantrika bär.

kvinna serverar seniorer mat

Så ska undernäring hos äldre förhindras

Äldre

2017 kom en rapport från Socialstyrelsen som berättade att 40 000 personer som har äldreomsorg lider av undernäring och att fler än 100 000 riskerar att hamna där. I Sigtuna utbildar man personalen, men även seniorer som vill, för att komma tillrätta med problemet.

Ett par vilar

9 effektiva tips för att hjälpa sömnen på traven

Hälsa

Vi behöver sova tillräckligt för att må bra. Hjärnan repareras under natten och om du inte sover tillräckligt fungerar inte denna process optimalt. Anledningarna till sömnproblem kan vara många, och inte sällan går problemen i cykler. Här är några tips för att hjälpa sömnen på traven.

 

färgglad omelett på tallrik

Lunchtips: Grekisk omelett

Glutenfritt

Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd. 

kvinna som får skönhetsbehandling

IPL – kan det vara bra för huden?

Hud

Det finns en uppsjö av nya behandlingsformer med olika maskiner inom skönhetsindustrin. Fokus ligger på att förbättra hudkvalitén i ansikte, hals och på dekolltaget. Har du hört talas om IPL? Det är en form av mjukverkande laser som stimulerar kollagenet och ger en jämnare hudton.

 

kvinna och mygg

Variant av botox som skydd mot myggor

Eko/miljö

Pål Stenmark är professor i strukturell biokemi och han har belönats med ett pris för att ha hittat ett nytt botox-gift som fungerar mot malariamyggor. Insektsgifter är ofta väldigt miljöovänliga, men just detta botoxmedlet, som är ett protein, bryts ner i naturen och lämnar inte några onaturliga rester.

 

två kvinnor med former vid stranden

Därför går vi upp i vikt när vi blir äldre

Vikt

De allra flesta tycker nog att det blir allt svårare att hålla vikten i takt med att de blir äldre. Forskning från Karolinska Institutet visar att vi med åren får en minskad omsättning av fett – eller så kallade lipider – i fettväven, vilket gör att vi lättare går upp i vikt när vi blir äldre.