Annons
Annons

Ostchips med lax

Skippa det onyttiga snackset och testa dessa ostchips istället. Goda med lax eller att dippa som de är i röror.

Redaktionen

15 april, 2013
Ostchips med lax
Dela inlägget

Skippa det onyttiga snackset och testa dessa ostchips istället. Goda med lax eller att dippa som de är i röror.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Ingredienser

100 g ost
50 g lax, gravad eller rökt
4 msk philadelphiaost
1 tsk lime, saft av
1tsk lime, rivet skal
örtsalt och peppar

Gör så här

Hyvla osten i bitar.
Lägg fyra-fem ostskivor på varandra, och skär dom sen i bitar.
Riv eventuellt parmesanost emellan.
Lägg osthögarna på ett bakplåtspapper. Eller riv helt enkelt osten och lägg högar av ost på samma sätt.
Ha mellanrum mellan osthögarna, för de kommer att smälta ut.
Ställ in dem högt upp i ugnen, på 200 grader. Låt osten rinna ut och få ordentlig färg, utan att brännas.
Ta ut och låt svalna.
Ta försiktigt av ostchipsen med en stekspade.
Blanda samman philadelphiaosten med saft och rivet skal av lime.
Smaka av med örtsalt och peppar.
Dekorera med en bit lax, en klick av philadelphiaröran och toppa med dill.

Från bloggen: ”Vill du hellre njuta av chipsen som dom är, kanske göra en god dipp, kan du gärna krydda dem med örtkrydda, din favoritkrydda eller pensla med olivolja och vitlök. Låt fantasin flöda, och du får underbart goda ostchips som snacks.”

Annons
Annons