Annons
Annons

Pajdeg utan gluten och laktos

En god, festlig paj, utan gluten och laktos.

Redaktionen

14 mars, 2013
Pajdeg utan gluten och laktos
Dela inlägget

En god, festlig paj, utan gluten och laktos.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras blogg Groddat är godast.
https://kurera.se/groddat-ar-godast/.

Ingredienser

1 dl rostat kikärtsmjöl.

3/4 dl solroskärnor
1,75 dl bovetemjöl
1 msk olivolja
1 dl vatten

Fyllning:
4 lökar skurna i halvmånar
Brieost
Svarta oliver, urkärnade

Äggstanning:
3 ägg
1 msk vatten
persilja
salt och peppar

Gör så här

Kikärtsmjöl
Rosta 1 deciliter torra kikärtor i ugnen.
Sätt ugnen på max, låt bli varm. rosta sedan kikärtorna i 10 minuter.
Låt svalan och mixa till fint mjöl i din matberedare.

Pajskal
Lägg allt i din matberedare och mixa till en slät massa. Degen ska vara kladdig.
Tryck ut degen, med fuktiga händer, i en pajform i förslagsvis silikon. (Eller något annat material som klarar gå från frysen till ugnen)
Nagga.
Ställ i frysen i minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
När ugnen är varm lägg i skalet och grädda i cirka 8 minuter.

Mjukstek löken utan att den tar färg. Lägg i det förgräddade pajskalet.
Toppa över osten och oliverna.
Vispa ihop allt och häll över.
Grädda hela pajen i cirka 30-40 minuter. 200 grader. Låt helst vila en liten stund innan ni hugger in.

Annons
Annons