Fakta
Receptet kommer från dansaren, kostrådgivaren och bloggaren Annika Sjöös bok: "Annikas paleokök".Paleo, eller stenålderskost som det också kallas, innebär ren, naturlig mat utan gluten, mejeri och raffinerat socker. Kosten går ut på att undvika inflammationer som kan orsakas av felaktig kost och som skapar många sjukdomar.
Här är hälsoprofilen Annika Sjöös goda paleo-recept på omelett i ugn.
Läs också: Annika Sjöö: "Mina magproblem försvann med paleo"
Ingredienser
6 ägg
1 dl osötad mandelmjölk
1 paket bacon
1 dl cocktailtomater
1/2 lök
havssalt och svartpeppar efter smak
Läs också: ”Hormonrubbningar blir vanligare på grund av onaturlig mat”
Gör så härSätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken.
Klipp bacon och stek en stund tillsammans med löken.
Vispa ägg och mandelmjölk med handvisp och blanda i bacon och lök.
Skiva tomaterna och blanda ner.
Krydda.
Klä en oval ugnsform med bakplåtspapper och häll i blandningen.
Grädda i cirka 20 minuter.