Annons
Annons

Helgbaka pepparkaksbiscotti – utan vetemjöl och socker

Prova en lite form av pepparkaka: Pepparkaksskorpor eller pepparkaksbiskotti. Här är receptet.

Redaktionen

14 december, 2012
Helgbaka pepparkaksbiscotti – utan vetemjöl och socker
Dela inlägget

Ingredienser
25 gram smör
1 ägg
4 dl mandelmjöl
1 dl hackad mandel
1 tsk bakpulver
1 dl sukrin
3-4 tsk pepparkakskrydda

Gör så här
Rumsvarmt smör, ägg och sukrin vispas poröst.
Blanda mandelmjöl och bakpulver.
Häll mjölblandningen i skålen med resten av ingredienserna.
Knåda till en jämn massa och rulla ut på en bakplåtsklädd plåt och forma två lika stora längder.
Grädda i cirka 25 minuter på 175 grader.
Låt längderna svalna något, skär sedan till skorporna och lägg dem med snittytan uppåt på plåten.
Grädda skorporna i ytterligare cirka 50 minuter på 100 grader.
Vänd så att andra snittytan pekar uppåt efter halva tiden.

Annons
Annons