Annons
Annons

Pepparkaksmuffins med ädelostkräm

Testa dessa underbart goda pepparkaksmuffins med ädelostkräm – utan vitt mjöl och vitt socker.

Redaktionen

7 november, 2012
Pepparkaksmuffins med ädelostkräm
Dela inlägget

Ingredienser muffins
3 ägg
1 dl Sukrin
100 g smör
0,5 dl mjölk
1 dl Bakepro
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk mald kanel
1,5 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära

Ädelostkräm
2 dl vispad grädde
2-3 msk ädelost på tub
Lingon för garnering

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret.
Vispa ägg och Sukrin poröst.
Blanda ihop alla torrvaror i en skål.
Blanda smälta smöret och mjölken med ägg- och sukrinblandningen.
Häll ner torrvarorna i smeten, vispa till en jämn smet.
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter för små muffins och 16 minuter för stora.
Vispa ihop grädde och ädelosten.
Spritsa på muffinsen efter att de svalnat.
Toppa med lingon.

Annons
Annons