Peters 12 tips

Min topp 12 intryck från Pilgrimsresan till Santiago

10 maj, 2013 | Kommentera (0)

1) Tjänst: Massera en pilgrims fötter, som hade smärtsam tendinit, så att han kunde gå den sista sträckan dag 34 och slutföra sin pilgrimsfärd. Att promenera med honom för att få hans intyg över avslutad färd.

2) Dela: Dela firandet med kolleger, pilgrimer som har gjort hela eller delar av Camino och nått sitt mål. Deras glädje blev min glädje och min glädje blev deras glädje. Vi är familj!

3) Andlig resa: Uppleva en kraftfull promenad och andlig resa som över hundra miljoner människor har gjort under de senaste 1.500 åren. Jacobsleden som också gicks av St Franciskus av Assisi och Maria, Jesu moder, var en mycket gripande och andlig upplevelse. Det var lätt att be, meditera och reflektera på detta spår. Läsa Paulo Coelhos, “The Pilgrimage” och boken “Jakob” från bibeln gjorde detta mycket speciellt.

4) Natur: Att se skönheten i landskapet i norra Spanien på cykel var mycket speciellt.

5) Syfte: Att möta pilgrimer från hela världen, alla där av särskilda skäl, men alla promenerar eller cyklar samma väg. Jag älskade att höra deras berättelser, orsaker och syften.

6) Mångfald: Att vakna upp på morgonen i våningssäng i vandrarhemmen och höra prat från 12 olika personer, på sju olika språk, alla redo, livliga att börja vandra på stigen igen.

7) Glädje: Att se hundratals vänliga leenden när de hälsar dig med de vackra orden: “Bien Camino”!

8) Gemenskapen: Den känsla av gemenskap som bildades av pilgrimerna (peregrinos), totala främlingar som omedelbart blev en familj av pilgrimer, med en gemensam kod för respekt och omtanke.

9) Övning: Komma i bra form genom att göra nästan 100 km per dag av cykling i 5 dagar i rad. Att kämpa uppför ett berg i två timmar och sedan uppleva spänningen i 15 minuter när man cyklade snabbt nedför berget.

10) Alla var lika: Pilgrimerna hade olika bakgrunder: rika, medelinkomst, fattiga, unga, medelålders, manliga, kvinnliga, par, singlar, etc. Alla delade sina berättelser, bodde ihop i enkla vandrahem. De hjälpte också de andra när de hade blåsor, ömma ben, brist på utrustning, etc. Oavsett bakgrund, var alla kollegor, pilgrimer.

11) Uthållighet och Karaktär: Kämpa  igenom smärtan, vindarna, värmen och regnet, att bygga karaktär och respekt, som alla kommer att bära med sig hem.

12) Enkelhet: Våra liv blir mer och mer komplicerade, omgivna av mer och mer teknik, tillsammans med mer och mer omedelbar tillfredsställelse och stimulans. Att vara fri från  buller, arbete och stress och leva ett enklare liv för en vecka var mycket välgörande. Det var en stor “reboot” för ande, kropp  och själ.

/Peter

Postad: 10 maj, 2013 Av: Peters 12 tips Kategori: antistress, Hälsa, Livsstil | Etiketter: , , , , | Kommentera (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen

Namn: Peter Wilhelmsson.
Ålder: 60 år.
Bor: Falun.
Om bloggen: Näringsmedicinaren Peter Wilhelmsson är en av landets mest välkända profiler inom området naturmedicin och hälsa. Peter driver en skola för näringsutbildning, är aktiv som författare och föreläsare samt är grundare till Alpha Plus.
På den här sidan delar han en gång i månaden med sig av sina bästa tips och råd inom ett aktuellt ämne.

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)