Annons
Annons

Höstiga polenta-snittar med svamp och honungsslungade äpplen

Oavsett om det är ett stort cocktailparty eller en mysig hemmakväll med goda vänner är plockmat något som är populärt. Små smakrika rätter som kan ätas på stående fot. Bjud till exempel på dessa mumsiga polentasnittar med en höstig topping. De ser läckra ut och smakar lika bra.

Redaktionen

12 november, 2015
Höstiga polenta-snittar med svamp och honungsslungade äpplen
Dela inlägget

Oavsett om det är ett stort cocktailparty eller en mysig hemmakväll med goda vänner är plockmat något som är populärt.
Små smakrika rätter som kan ätas på stående fot. Bjud till exempel på dessa mumsiga polentasnittar med en höstig topping. De ser läckra ut och smakar lika bra.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras alldeles speciellt kära gastronom Maya Dilek.

20
Polentasnittar (cirka 20 stycken)
1,5 dl polenta (grovmalet majsmjöl)
5,5 dl grönsaksbuljong (vatten + buljong)
50 g riven parmesan

Topping
400 g svamp (gärna kantareller)
några kvistar timjan
2 vitlöksklyftor, tunt skivade
50 g smör
Salt
1 stort äpple, hackat i bitar
1 tsk honung
1 tsk smör

Läs också: 18 fakta om dunderhonung!

Annons
Annons