Prestationsbloggen

Energibalansen

 

För att undvika stress är det superviktigt att du gör saker som ger dig energi. Det är mycket är livet som tar energi därmed tänk på att unna dig själv stunder där du njuter. Inte bara följa ett utstakat schema. Fundera över hur mycket tid i veckan som du ger dig själv stunder där du verkligen njuter. Det kan vara allt ifrån att träna något som du tycker är kul, se en rolig film eller köpa en bukett härliga blommor. Eller som jag precis upptäckt tror det eller ej men trädgårdsarbete ger så mycket. Det är så energigivande. Vissa vänner ger mycket medans andra lämnar en dålig eftersmak. Vilka vill du vara med? Ja, nu under corona kanske vi inte ens kan ses. Detta kan ju vara ett supertillfälle att rensa bland kontakterna och bara återuppta kontakten med vänner som ger energi.

Allt är energi. Gör saker som får dig att öka din energinivå.

 

Ha en härlig lördag.Podden är ute i dag!

 

Idag sänder jag ett avsnitt med Josefin Dahlberg. Hon är influencer och blev känd när hon berättade om hennes alkoholproblem. Hon började drick vid 10 års ålder och vid 20 var hon nykter alkoholist.
När Josefin slutade dricka och ändra sitt liv lärde hon sig att inte bry sig om vad andra tycker. Det har hon verkligen använt sig av som influencer, författare, yogalärare och nu när hon säljer kristaller i hennes webbshop Ohlamoon.
I dag berättar hon om stressen hon haft och hur hon varje dag praktiserar självkärlek.

Riktigt imponerad av hennes sätt att våga tro på sig själv. Det smittar av sig ordentligt. Hon talar om hur hon i det lilla prövar till exempel att ha hatt. Även om folk stirrar. Och hur det har hjälpt henne att göra precis det hon vill i livet.

Vi pratar kring hennes stress och hur hon inser att återhämtning är viktigt. Klicka och lyssna!

https://soundcloud.com/prestationspodden/alkohol-och-stressenÅterhämtning först

 

Stress för mig är då jag inte klarar att vara där jag är och hela tiden lever efter en agenda. En lista med saker som ska bokas av. Jag tror det är viktigt att påminna sig att det är ok att vila och njuta innan man göra allt som står i din to do list. Den där tanken att jag ska vila när jag är klar med disken, städat huset, gjort läxor med barnen är utopi. Det blir sällan någon vila. Gör tvärtom ibland. Njut först. Dammråttorna kan vänta. Jag lovar dig. Och vi blir ju aldrig färdiga.
Så istället för att skjuta upp att vila, ha det trevligt eller vara närvarande med barnen. Var det först.

På så sätt säkrar du din återhämtning.

Följ mig på instagram @carolinenorbeliecoachingLivsregler som skapar utmattning

Hej.

Idag har jag cyklat in till stan för att träna utomhus jag sitter på Clarion hotell som har blivit mitt kontor sen bootcampen.

Jag kom och tänka på hur fel det är när folk tror att vi mattar ut oss för att vi jobbat för mycket. Eller att vi inte pallar trycket.

Att matta ut sig beror sällan på en sak. Det är flera saker så som familjeliv, barn, jobb och stora händelser i livet. Och det är inget att skämmas över.

Det kan också bero på livsregler som man sätter upp för sig själv. Man utformar livsregler under livet så som t.ex att jag måste finnas för andra. Den livsregeln kan leda till att man mattar ut sig för att man inte har ork kvar för sig själv. Man finns hela tiden för andra. Man finns till för andra och glömmer sig själv. En annan livsregel som är vanlig är att  jag får inte säga nej för då är jag värdelös. Det leder till att vi tar på oss för mycket. Vissa har livsregeln jag får inte ta för mycket plats utan ska helst var osynlig. Eller att jag tror inte att jag är värd att vara glad.

 

Det gäller att titta på vad man själv är programmerad med för regler. Titta på dem och se om man kan släppa dem.

Vad är dina livsregler? Hur kan du notera  att de hindrar dig?

 

 

Ha en bra dag!

Följ mig på instagram @carolinenorbeliecoaching

 

 Lärdomar av en utmattning

Hej på er.

Vilken jobbig vecka, jag har börjat klippa podcasten själv och det är ett pilligt jobb. Lite av samma känslor som jag hade ifrån att vara Art director kommer tillbaka. Jag slungas tillbaka till situationen när jag arbetade på reklambyrå. Usch!  Jag är så lycklig över att jag är coach. Jag stressas av pilljobb. Men jag ska hitta ett bättre sätt att spela in på som gör det mindre pilligt. Därför har jag inte skrivit denna vecka.  Jag längtar så mycket till att träffa mina gäster och spela in live. Jag börjar tröttna på att ses via datorn. Man får inte riktigt fatt på deras person. Lite konstigt för det går så bra att coacha via nätet.

Nu är jag nöjd med avsnittet!

När Linda drabbades av utmattning så ville hon ta reda på hur hon skulle bli frisk och sprida till andra. Hon brände ut sig på hemmaplan småbarn och stor händelser i livet.  Hon skrev boken Stressfrid. Hon säger så bra saker bland annat något som fick mig att tänka till. Att ta sig tid för sina barn och kanske ibland strunta i tider och måsten. Det ska jag ta till mig. Jag ska hämta Mathilda och låta henne gå i hennes takt. Det är så lätt att leva efter ett schema.

Lyssna till en härligt kvinna.

Ha en härlig dag.

 

https://soundcloud.com/prestationspodden/lardomar-av-en-utmattningGURKMEJASHOT

Hej.

Jag besökte en kvinna som kunde Ayurveda för ca 10 år sedan. Hon bodde på min gata. Hon var helt otrolig. En och en halvtimmes behandling med massage och olja och dessutom kunde hon säga precis vem jag var genom att titta på mina händer och tunga. Hon sa till mig att dricka Gurkmejashot. Då var det en märklig blandning. Idag dricker jag den nästan varje dag. Hon gav mig verkligen en ny vana. Gurkmeja är bra för immunsystemet. Men jag tror nästan att det är själva rutinen som ger mest. Det är några minuter kärlek till mig själv. Vad har ni för rutiner för er hälsa?

Se film om ni vill veta hur man gör:

https://youtu.be/sOhKAHQBIV8Återhämta dig även när du jobbar hemifrån

Det är lätta att glömma bort återhämtning när du jobbar hemma. Akta dig för det! Lägg in återhämtning  i kalendern. Lika självklart som allt annat du bokar in. Varje timme behöver du en kort stund av återhämtning. Och en längre paus på förmiddagen och en på eftermiddagen. Ta ordentliga luncher där du inte sitter med telefonen eller jobbar samtidigt.

Du behöver pauser. Du är viktig.

 

Ha en härlig helg.

CarolineEnsamhet i Coronatider

Vad jag längtar till att träffa människor. Gör inte ni det också? Jag börjar känna mig mer och mer kufisk.  Jag tror att det är många som känner sig väldigt ensamma just nu. Jag spelade in ett avsnitt som släpptes i veckan om ensamhet. För att komma med råd som jag har snappat upp från tidigare gäster och mina egna reflektioner. Dessutom pratar jag om att jag tror vi alla har något att lära oss av Coronakrisen. Vi har fått en chans att blicka inåt. Corona är som en reboot för samhället och för oss som individer. Och det är bra. Även om det börjar bli tråkigt att inte kunna ses.

Lyssna gärna till det:

https://soundcloud.com/prestationspodden/ensamhet-och-hitta-din-livslaxa-i-coronakrisen

Som tur är så samarbetar jag med Gabriella Picano, som är pt, annars är jag ganska ensam. Vi håller på att ta fram en Mind- and body bootcamp. 7 dagar av meditation och träning med oss som ledare. Jag tror på att man behöver träna både sinne och kropp för att må riktigt bra. Här kan ni se en liten introduktion och förstå mer vad det handlar om. Jag säger till när vi är klara med bootcampen. Det har varit så utmanade att filma.  Jag och Gabriella är helt slut. Det verkar vara tufft att vara filmstjärna:).

https://youtu.be/TskOQaueSoQ

 

Här är ett oredigerat klipp:

Här kan ni se en liten introduktion av vad som sen ska bli en hel bootcamp!

 

Ha en härlig helg:)Att klaga skapar stress

Jag är inspirerad av Kay Pollak. Han berättade för mig om hur han försöker sluta klaga genom att påminna sig med ett armband. Jag intervjuade honom i Prestationspodden och precis när Corona bröt ut så skulle han och jag ha setts igen. Han är en stor inspiration för mig.

Detta gröna och fula armband ska jag bära tills jag klarar att inte klaga i 21 dagar. Om jag klagar så måste jag sätta armbandet på andra armen och börja om på dag ett. Alltså, bara under tre dagar har jag flyttat det fram och tillbaka något vansinnigt. Jag får inte ens klaga i huvudet. Kanske har jag det resten av livet. Men det är rätt intressant att notera hur mycket man klagar. Och denna klagan skapar ju en hel del onödig stress.
Man kan ju klaga på det mest bisarra sakerna och det är inte bra. Man bygger upp en egen stress.

Vill du anta utmaningen?

 

Ha en härlig dag

CarolineEn början

Hej.

Jag älskar nystart. Jag älskar nyår och hösten när allt sätter igång efter sommaren, jag minns hur det var att köpa bänkpapper och pennor inför skolstarten. Det var pirr. Detta är väl en nystart om något. Ett första inlägg på min nya blogg.

Äntligen sitter jag med min kaffe och skriver igen. Jag har sett framemot att skriva. I mina planer så skulle jag sitta på ett café i stan. Men som det är just nu med Coronaviruset så sitter jag hemma. Jag inspireras av att träffa människor, här hemma får jag hålla tillgodo med min katt Frallan som inte är så dum hon heller.

Jag upplever att mina kunder tycker det är svårt att känna sig nöjd över hur de presterar just nu. Jag känner likadant. Det är liksom inte lätt att sitta på zoom möten och vara lika skärpt som innan. Det är ok att inte vara som innan. Just nu måste vi inte prestera. Just nu står världen stilla.

 

Namnet Prestationsbloggen representera inte vad jag ska skriva om. Jag driver Prestationspodden, en podd om stress och jag tyckte det var roligt om bloggen och podden kunde hålla ihop.

I min blogg kommer du kunna läsa om stress och personlig utveckling. Om hur man presterar och mår bra. Jag intresserar mig för psykisk ohälsa och fascineras av andlighet. Dessutom kommer ni kunna läsa om mina podcast episoder.

Gårdagens avsnitt i podden var med Malin Berghagen. Hon berättar om sin kärlek till yogan, spiritualitet och varför hon tycker att man ska vara äkta och vara sig själv.

Klicka på länken så kan ni lyssna! Hon är väldigt härlig, ödmjuk och inspirerande.

https://soundcloud.com/prestationspodden/125-satt-foten-under-egot

Ha en bra dag! / Caroline