Prestationsbloggen

Mind and body bootcamp

 

Hej!
Hoppas det är bra i sommar värmen!
Jag och en vän so är Pt, Gabriella Picano lancerar en ny produkt: Mind and body bootcamp.
Vi tror på att det är viktigt att träna både kropp och sinne. Efter träning är det lättare att ta till sig meditationen. Dessutom så kan du göra detta hemma både inomhus och utomhus

I 7 dagar får du tillfälle att träna både kropp och sinne. Träningen är 10-15 minuter per pass och stärker dig samtidigt som du tränar upp din rörlighet. Gabriella, som är pt, guidar dig på ett pedagogiskt sätt som gör träningen enkel och rolig.

Efter träningen får du meditera tillsammans med Caroline. En enkel meditation där du skannar din kropp och fokuserar på andning.  Caroline, som är coach, guidar dig på ett lugnt och metodiskt sätt och ger dig även uppgifter och övningar i personlig utveckling.

Klicka på länken och följ instruktioner. Priset är 349 kr!
Vill du se en film som beskriver lite hur bootcampen är. Så kolla här!!


Jämförelse

 

Helst ska man inte järmföra sig alls. Det är ju döden på all glädje men om man nu ska jämföra sig. Då tycker jag det är viktigt att vara schysst nog mot sig själv och jämföra sig med någon med samma förutsättningar.

Alltså innan du hetsas av någon du ser på tex instagram. Fråga dig själv har vi samma förutsättningar?

Har hon oxå en utmattning?

Har hon 2 barn?

Är hon frånskild som du?

Jobbar hon hel tid?

Hur ser den där personen du är beredd att jämföra dig med liv ut?

 

Man måste var lite snäll mot sig själv och inte jämföra sig med en person med oceaner av tid och resurser.

 

Men som sagt försök att inte jämföra dig. Comparisson is end of joy.

 Adhd kan vara orsak till utmattning

https://soundcloud.com/prestationspodden/adhd-och-utmattning

 

Hej!

Vilken underbar onsdag. Onsdag är bästa dagen tycker jag. För då släpper jag podden.

Visste ni att ADHD kan ligga till grund till utmattning?  Jag pratade med Lotta Borg Skoglund som är överläkare och forskare och en av grundarna till SMART Psykiatri. Lotta har skrivit boken ADHD från duktig flicka till utbränd kvinna. I vårt samtal beskriver hon hur det är vanligt att kvinnor kämpar med att dölja sin Adhd vilket leder till att de inte får hjälp. Det resulterar ofta i utmattning. Lyssna!Energibalansen

 

För att undvika stress är det superviktigt att du gör saker som ger dig energi. Det är mycket är livet som tar energi därmed tänk på att unna dig själv stunder där du njuter. Inte bara följa ett utstakat schema. Fundera över hur mycket tid i veckan som du ger dig själv stunder där du verkligen njuter. Det kan vara allt ifrån att träna något som du tycker är kul, se en rolig film eller köpa en bukett härliga blommor. Eller som jag precis upptäckt tror det eller ej men trädgårdsarbete ger så mycket. Det är så energigivande. Vissa vänner ger mycket medans andra lämnar en dålig eftersmak. Vilka vill du vara med? Ja, nu under corona kanske vi inte ens kan ses. Detta kan ju vara ett supertillfälle att rensa bland kontakterna och bara återuppta kontakten med vänner som ger energi.

Allt är energi. Gör saker som får dig att öka din energinivå.

 

Ha en härlig lördag.Podden är ute i dag!

 

Idag sänder jag ett avsnitt med Josefin Dahlberg. Hon är influencer och blev känd när hon berättade om hennes alkoholproblem. Hon började drick vid 10 års ålder och vid 20 var hon nykter alkoholist.
När Josefin slutade dricka och ändra sitt liv lärde hon sig att inte bry sig om vad andra tycker. Det har hon verkligen använt sig av som influencer, författare, yogalärare och nu när hon säljer kristaller i hennes webbshop Ohlamoon.
I dag berättar hon om stressen hon haft och hur hon varje dag praktiserar självkärlek.

Riktigt imponerad av hennes sätt att våga tro på sig själv. Det smittar av sig ordentligt. Hon talar om hur hon i det lilla prövar till exempel att ha hatt. Även om folk stirrar. Och hur det har hjälpt henne att göra precis det hon vill i livet.

Vi pratar kring hennes stress och hur hon inser att återhämtning är viktigt. Klicka och lyssna!

https://soundcloud.com/prestationspodden/alkohol-och-stressenÅterhämtning först

 

Stress för mig är då jag inte klarar att vara där jag är och hela tiden lever efter en agenda. En lista med saker som ska bokas av. Jag tror det är viktigt att påminna sig att det är ok att vila och njuta innan man göra allt som står i din to do list. Den där tanken att jag ska vila när jag är klar med disken, städat huset, gjort läxor med barnen är utopi. Det blir sällan någon vila. Gör tvärtom ibland. Njut först. Dammråttorna kan vänta. Jag lovar dig. Och vi blir ju aldrig färdiga.
Så istället för att skjuta upp att vila, ha det trevligt eller vara närvarande med barnen. Var det först.

På så sätt säkrar du din återhämtning.

Följ mig på instagram @carolinenorbeliecoachingLivsregler som skapar utmattning

Hej.

Idag har jag cyklat in till stan för att träna utomhus jag sitter på Clarion hotell som har blivit mitt kontor sen bootcampen.

Jag kom och tänka på hur fel det är när folk tror att vi mattar ut oss för att vi jobbat för mycket. Eller att vi inte pallar trycket.

Att matta ut sig beror sällan på en sak. Det är flera saker så som familjeliv, barn, jobb och stora händelser i livet. Och det är inget att skämmas över.

Det kan också bero på livsregler som man sätter upp för sig själv. Man utformar livsregler under livet så som t.ex att jag måste finnas för andra. Den livsregeln kan leda till att man mattar ut sig för att man inte har ork kvar för sig själv. Man finns hela tiden för andra. Man finns till för andra och glömmer sig själv. En annan livsregel som är vanlig är att  jag får inte säga nej för då är jag värdelös. Det leder till att vi tar på oss för mycket. Vissa har livsregeln jag får inte ta för mycket plats utan ska helst var osynlig. Eller att jag tror inte att jag är värd att vara glad.

 

Det gäller att titta på vad man själv är programmerad med för regler. Titta på dem och se om man kan släppa dem.

Vad är dina livsregler? Hur kan du notera  att de hindrar dig?

 

 

Ha en bra dag!

Följ mig på instagram @carolinenorbeliecoaching

 

 Lärdomar av en utmattning

Hej på er.

Vilken jobbig vecka, jag har börjat klippa podcasten själv och det är ett pilligt jobb. Lite av samma känslor som jag hade ifrån att vara Art director kommer tillbaka. Jag slungas tillbaka till situationen när jag arbetade på reklambyrå. Usch!  Jag är så lycklig över att jag är coach. Jag stressas av pilljobb. Men jag ska hitta ett bättre sätt att spela in på som gör det mindre pilligt. Därför har jag inte skrivit denna vecka.  Jag längtar så mycket till att träffa mina gäster och spela in live. Jag börjar tröttna på att ses via datorn. Man får inte riktigt fatt på deras person. Lite konstigt för det går så bra att coacha via nätet.

Nu är jag nöjd med avsnittet!

När Linda drabbades av utmattning så ville hon ta reda på hur hon skulle bli frisk och sprida till andra. Hon brände ut sig på hemmaplan småbarn och stor händelser i livet.  Hon skrev boken Stressfrid. Hon säger så bra saker bland annat något som fick mig att tänka till. Att ta sig tid för sina barn och kanske ibland strunta i tider och måsten. Det ska jag ta till mig. Jag ska hämta Mathilda och låta henne gå i hennes takt. Det är så lätt att leva efter ett schema.

Lyssna till en härligt kvinna.

Ha en härlig dag.

 

https://soundcloud.com/prestationspodden/lardomar-av-en-utmattningGURKMEJASHOT

Hej.

Jag besökte en kvinna som kunde Ayurveda för ca 10 år sedan. Hon bodde på min gata. Hon var helt otrolig. En och en halvtimmes behandling med massage och olja och dessutom kunde hon säga precis vem jag var genom att titta på mina händer och tunga. Hon sa till mig att dricka Gurkmejashot. Då var det en märklig blandning. Idag dricker jag den nästan varje dag. Hon gav mig verkligen en ny vana. Gurkmeja är bra för immunsystemet. Men jag tror nästan att det är själva rutinen som ger mest. Det är några minuter kärlek till mig själv. Vad har ni för rutiner för er hälsa?

Se film om ni vill veta hur man gör:

https://youtu.be/sOhKAHQBIV8Återhämta dig även när du jobbar hemifrån

Det är lätta att glömma bort återhämtning när du jobbar hemma. Akta dig för det! Lägg in återhämtning  i kalendern. Lika självklart som allt annat du bokar in. Varje timme behöver du en kort stund av återhämtning. Och en längre paus på förmiddagen och en på eftermiddagen. Ta ordentliga luncher där du inte sitter med telefonen eller jobbar samtidigt.

Du behöver pauser. Du är viktig.

 

Ha en härlig helg.

Caroline