Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Prestationsbloggen

En början

Hej.

Jag älskar nystart. Jag älskar nyår och hösten när allt sätter igång efter sommaren, jag minns hur det var att köpa bänkpapper och pennor inför skolstarten. Det var pirr. Detta är väl en nystart om något. Ett första inlägg på min nya blogg.

Äntligen sitter jag med min kaffe och skriver igen. Jag har sett framemot att skriva. I mina planer så skulle jag sitta på ett café i stan. Men som det är just nu med Coronaviruset så sitter jag hemma. Jag inspireras av att träffa människor, här hemma får jag hålla tillgodo med min katt Frallan som inte är så dum hon heller.

Jag upplever att mina kunder tycker det är svårt att känna sig nöjd över hur de presterar just nu. Jag känner likadant. Det är liksom inte lätt att sitta på zoom möten och vara lika skärpt som innan. Det är ok att inte vara som innan. Just nu måste vi inte prestera. Just nu står världen stilla.

 

Namnet Prestationsbloggen representera inte vad jag ska skriva om. Jag driver Prestationspodden, en podd om stress och jag tyckte det var roligt om bloggen och podden kunde hålla ihop.

I min blogg kommer du kunna läsa om stress och personlig utveckling. Om hur man presterar och mår bra. Jag intresserar mig för psykisk ohälsa och fascineras av andlighet. Dessutom kommer ni kunna läsa om mina podcast episoder.

Gårdagens avsnitt i podden var med Malin Berghagen. Hon berättar om sin kärlek till yogan, spiritualitet och varför hon tycker att man ska vara äkta och vara sig själv.

Klicka på länken så kan ni lyssna! Hon är väldigt härlig, ödmjuk och inspirerande.

https://soundcloud.com/prestationspodden/125-satt-foten-under-egot

Ha en bra dag! / Caroline


One comment on “En början

 1. Anna on

  Hej Caroline.

  Välkommen till Kurera, jag är en nygammal bloggare här. Driver Grottat är godast här.

  Jag läste din prestation och såg att du bor i Norra Ängby. Jag bodde där som barn. Hur länge har du bott där?

  Är fortfarande där och leker i Björkan då och då. Mina föräldrar bor kvar.

  Ha en bra dag
  Hälsningar från Anna

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Trauma och nervsystemet

Trauma och nervsystemet

STRESSHANTERING

Jag är övertygad om att det är små och stora trauman som ligger bakom hög stress och psykisk ohälsa. Trauma och nervsystemet är dagens ämne! Därför sökte jag upp Leila Andersson som kan mycket om det här. Hon är skribent, holistisk livsstilscoach, utbildare, yoga- och meditationslärare. Länge arbetade hon med marknadsföring som projektledare och stressen […]

Det är bra att gråta

Det är bra att gråta

Okategoriserade

Många jag möter i min coachning har svårt att gråta. Det är liksom som om de tagit rollen som förälder och försöker hålla i hop sin familj. Hur skulle det se ut om ledaren grät? Vi stänger av istället. Vi trycker bort och lagrar stress i kroppen. På 80-talet upptäckte forskaren William Frey att tårar […]

Tillbaka efter utmattning

Tillbaka efter utmattning

Okategoriserade

Starta med mjukhet: Besök ditt kontor och äter lunch ett par gånger innan du är igång på jobbet. Innan det är dags att smyga igång. Långsamt. I din takt. Be chefen vara extremt tydlig – gör en tydlig arbetsbeskrivning för tjänsten baserad på 100%. Vilka är dina uppgifter och ansvar ingår? Bryt ned tjänsten och […]

Du behöver inte mindre

Du behöver inte mindre

Okategoriserade

Du behöver inte mer. För att utvecklas till den du vill vara. Du behöver inte mer för att bli gladare och mindre stressad. Du behöver förmodligen mindre för att kunna andas och för att få space att hitta din väg i livet. Detta är det första jag hjälper mina kunder med. Rensa bland måsten, aktiviter […]

Downshifting

Downshifting

Okategoriserade

Stressar och kämpar för att dra in pengar till saker vi inte blir lyckliga av. Som i sin tur dessutom skadar världen. Det är ju inte klokt. Vad håller vi människor på med är tanken som dyker upp när jag intervjuar Linda Jonsson. Detta avsnitt handlar om downshifting. Det är något Linda Jonson har gjort. […]

Utmattning och bakslag

Utmattning och bakslag

Okategoriserade

Det kan komma bakslag – Risken för bakslag är stor och det är viktigt att du och de du arbetar med är ärliga om hur det går för dig och du måste lyssna till dina signaler. Är det för mycket och kroppen sänder signaler-backa. Ibland kommer bakslagen utan minsta påfrestning. Det bara kommer. Utmattningen sitter […]

Lyckan är kortvarig

Lyckan är kortvarig

Lycka

  Det här var början av den värsta promenad i mitt liv. Jag skrev om den i somras. Här jag typiskt entusiastisk och anar inga faror, helt orädd. Vi ska bara upp på ett nytt berg. Glad och kaxig kämpande jag mig upp till toppen. På vägen upp var det rätt snårigt och det låg […]

Livspusslet och stressen

Livspusslet och stressen

STRESSHANTERING

Är det inte märkligt. Först lever vi en par relation och arbetar på 100 procent. Det är slitigt men det funkar. Sen kanske gifter vi oss, skaffar några barn och när barnen är 1-1,5 år så börjar de flesta att arbeta 100 procent igen. Vi växlar upp. Boendet blir större och kostnaderna likaså. Trycket ökar. […]

Rensa

Rensa

Okategoriserade

Om du har för mycket? Andas knappt. Kanske utmattad. Känner du symtomen kommer på löpande band. Kanske tryck över bröstet, springande tankar och dålig sömn. Eller ja, listan kan göras lång. Då kan jag direkt säga att du har för mycket. Det kan vara svårt att inse själv. Tankar som att alla andra klarar ju […]

Stress på elitnivå

Stress på elitnivå

Okategoriserade

  Det här avsnittet får ni bara inte missa. Robin Söderling är otroligt bra på att beskriva sin resa. Sin utmattning och alla som han varit med om i sin karriär. Lyssna!   https://shows.acast.com/prestationspodden/episodes/stress-pa-elitniva