Prestationsbloggen

En början

Hej.

Jag älskar nystart. Jag älskar nyår och hösten när allt sätter igång efter sommaren, jag minns hur det var att köpa bänkpapper och pennor inför skolstarten. Det var pirr. Detta är väl en nystart om något. Ett första inlägg på min nya blogg.

Äntligen sitter jag med min kaffe och skriver igen. Jag har sett framemot att skriva. I mina planer så skulle jag sitta på ett café i stan. Men som det är just nu med Coronaviruset så sitter jag hemma. Jag inspireras av att träffa människor, här hemma får jag hålla tillgodo med min katt Frallan som inte är så dum hon heller.

Jag upplever att mina kunder tycker det är svårt att känna sig nöjd över hur de presterar just nu. Jag känner likadant. Det är liksom inte lätt att sitta på zoom möten och vara lika skärpt som innan. Det är ok att inte vara som innan. Just nu måste vi inte prestera. Just nu står världen stilla.

 

Namnet Prestationsbloggen representera inte vad jag ska skriva om. Jag driver Prestationspodden, en podd om stress och jag tyckte det var roligt om bloggen och podden kunde hålla ihop.

I min blogg kommer du kunna läsa om stress och personlig utveckling. Om hur man presterar och mår bra. Jag intresserar mig för psykisk ohälsa och fascineras av andlighet. Dessutom kommer ni kunna läsa om mina podcast episoder.

Gårdagens avsnitt i podden var med Malin Berghagen. Hon berättar om sin kärlek till yogan, spiritualitet och varför hon tycker att man ska vara äkta och vara sig själv.

Klicka på länken så kan ni lyssna! Hon är väldigt härlig, ödmjuk och inspirerande.

https://soundcloud.com/prestationspodden/125-satt-foten-under-egot

Ha en bra dag! / Caroline


One comment on “En början

 1. Anna on

  Hej Caroline.

  Välkommen till Kurera, jag är en nygammal bloggare här. Driver Grottat är godast här.

  Jag läste din prestation och såg att du bor i Norra Ängby. Jag bodde där som barn. Hur länge har du bott där?

  Är fortfarande där och leker i Björkan då och då. Mina föräldrar bor kvar.

  Ha en bra dag
  Hälsningar från Anna

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Mind and body bootcamp

Mind and body bootcamp

Okategoriserade

  Hej! Hoppas det är bra i sommar värmen! Jag och en vän so är Pt, Gabriella Picano lancerar en ny produkt: Mind and body bootcamp. Vi tror på att det är viktigt att träna både kropp och sinne. Efter träning är det lättare att ta till sig meditationen. Dessutom så kan du göra detta […]

Jämförelse

Jämförelse

Okategoriserade

  Helst ska man inte järmföra sig alls. Det är ju döden på all glädje men om man nu ska jämföra sig. Då tycker jag det är viktigt att vara schysst nog mot sig själv och jämföra sig med någon med samma förutsättningar. Alltså innan du hetsas av någon du ser på tex instagram. Fråga […]

Adhd kan vara orsak till utmattning

Adhd kan vara orsak till utmattning

Okategoriserade

https://soundcloud.com/prestationspodden/adhd-och-utmattning   Hej! Vilken underbar onsdag. Onsdag är bästa dagen tycker jag. För då släpper jag podden. Visste ni att ADHD kan ligga till grund till utmattning?  Jag pratade med Lotta Borg Skoglund som är överläkare och forskare och en av grundarna till SMART Psykiatri. Lotta har skrivit boken ADHD från duktig flicka till utbränd […]

Energibalansen

Energibalansen

Okategoriserade

  För att undvika stress är det superviktigt att du gör saker som ger dig energi. Det är mycket är livet som tar energi därmed tänk på att unna dig själv stunder där du njuter. Inte bara följa ett utstakat schema. Fundera över hur mycket tid i veckan som du ger dig själv stunder där […]

Podden är ute i dag!

Podden är ute i dag!

Okategoriserade

  Idag sänder jag ett avsnitt med Josefin Dahlberg. Hon är influencer och blev känd när hon berättade om hennes alkoholproblem. Hon började drick vid 10 års ålder och vid 20 var hon nykter alkoholist. När Josefin slutade dricka och ändra sitt liv lärde hon sig att inte bry sig om vad andra tycker. Det […]

Återhämtning först

Återhämtning först

Okategoriserade

  Stress för mig är då jag inte klarar att vara där jag är och hela tiden lever efter en agenda. En lista med saker som ska bokas av. Jag tror det är viktigt att påminna sig att det är ok att vila och njuta innan man göra allt som står i din to do […]

Livsregler som skapar utmattning

Livsregler som skapar utmattning

Okategoriserade

Hej. Idag har jag cyklat in till stan för att träna utomhus jag sitter på Clarion hotell som har blivit mitt kontor sen bootcampen. Jag kom och tänka på hur fel det är när folk tror att vi mattar ut oss för att vi jobbat för mycket. Eller att vi inte pallar trycket. Att matta […]

Lärdomar av en utmattning

Lärdomar av en utmattning

Okategoriserade

Hej på er. Vilken jobbig vecka, jag har börjat klippa podcasten själv och det är ett pilligt jobb. Lite av samma känslor som jag hade ifrån att vara Art director kommer tillbaka. Jag slungas tillbaka till situationen när jag arbetade på reklambyrå. Usch!  Jag är så lycklig över att jag är coach. Jag stressas av […]

GURKMEJASHOT

GURKMEJASHOT

Okategoriserade

Hej. Jag besökte en kvinna som kunde Ayurveda för ca 10 år sedan. Hon bodde på min gata. Hon var helt otrolig. En och en halvtimmes behandling med massage och olja och dessutom kunde hon säga precis vem jag var genom att titta på mina händer och tunga. Hon sa till mig att dricka Gurkmejashot. […]

Återhämta dig även när du jobbar hemifrån

Återhämta dig även när du jobbar hemifrån

Okategoriserade

Det är lätta att glömma bort återhämtning när du jobbar hemma. Akta dig för det! Lägg in återhämtning  i kalendern. Lika självklart som allt annat du bokar in. Varje timme behöver du en kort stund av återhämtning. Och en längre paus på förmiddagen och en på eftermiddagen. Ta ordentliga luncher där du inte sitter med […]