Prestationsbloggen

Latsidan

Nedvarvning pågår. Alltså från jobb till semester. Det går ganska bra för mig. Även om jag är lite lost i helt nya vanor i vårt tillfälliga sommarhus på Gräddö. Därför har jag inte kunnat skriva. Det har varit svårt att finna tid och en plats i sommarhuset där jag kunnat skriva. Nu är vi hemma pga av dåligt väder och jag sitter i mitt arbetsrum och kan låta "pennan flöda" Jag ska bara se till att resten av familjen trivs. Jag letar kompisar till Lucas och cyklar runt och raggar. Hej hej! Gillar du fotboll frågar jag varje barn jag ser.  Värst är det för Frallan som inte hittar någonstans. Och står och jamar hos grannarna. Men snart är vi i semesterlunken.

Hoppas ni njuter!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv ut artikel


Våra reaktioner skapar stress

Våra reaktioner skapar stress

Okategoriserade

Våra reaktioner Grunden till stress är att vi reagerar på vad som händer. Alltså runt om oss. Jag har testat under ett tag att låta jobbiga händelser passera. Som till exempel om någon i min familj är arg och är dum så tar jag ett steg tillbaka och låter det vara. Och jag ser med […]

Latsidan

Latsidan

Okategoriserade

Nedvarvning pågår. Alltså från jobb till semester. Det går ganska bra för mig. Även om jag är lite lost i helt nya vanor i vårt tillfälliga sommarhus på Gräddö. Därför har jag inte kunnat skriva. Det har varit svårt att finna tid och en plats i sommarhuset där jag kunnat skriva. Nu är vi hemma […]

Lyssna till en cool kvinna

Lyssna till en cool kvinna

Okategoriserade

  https://soundcloud.com/prestationspodden/133-modet-att-vara-sig-sjalv   Inspiration är ordet som kommer upp när jag tänker på Elsa Billgren. Jag tycker att hon är sig själv på ett härligt sätt och det krävs mod för det. Men vad är hennes stress och hur hanterar hon det? Lyssna på ett härligt avsnitt! Jag blir så glad av detta avsnitt.

Vad kan du strunta i?

Vad kan du strunta i?

Okategoriserade

  Hörni! Vad härligt det är med detta väder. Till och med löprundan blir ljuvlig. Kom ihåg att pausa säger jag till er och mig själv som sitter och klipper sommarens poddar. Nu är många av oss överösta av måsten och stress. För att minska stressen ställ dig frågan: Vad kan du strunta i på […]

Varva ned innan semestern

Varva ned innan semestern

Okategoriserade

Hallå! Nu är semestern nära för många. Det är superviktigt att varva ned! Varva ned innan semestern sätter igång. Kan du gå ned på halvfart på jobbet så gör det. Om du går på semester med andan i halsen kommer det ta veckor innan du kan varva ned och njuta av semestern. Man kan inte […]

Hur ska man träna som utmattad?

Hur ska man träna som utmattad?

Okategoriserade

Isabel Boltenstern hann inte ens gå färdigt journalistutbildningen innan hon blev upptäckt av ett stort tv-hus. Men efter en jobbig tid, dålig arbetsmiljö och en dålig chef var Isabel utbränd och sjukskriven för utmattningsdepression. Nu flera år efteråt har hon skrivit boken ”Lycka till med resten av livet” om sina upplevelser. I detta avsnitt pratar […]

Reikihealing

Reikihealing

Okategoriserade

Jag går en kurs i reiki healing hos Rosanna Igrensdotter. Riktigt spännande faktiskt. Första dagen var igår. Vi har redan gjort behandlingar på varandra. Det är riktigt spännande. Händerna blev varma!  Jag kunde känna personens känslor när jag behandlade. Jag kunde säga exakt hur hon mådde. Så konstigt. Jag prickade in henne precis. Jag gör […]

Kan må bra utan antideppressiva?

Kan må bra utan antideppressiva?

Okategoriserade

  Vilka gäster jag får in. Jag blir helt tagen av varje samtal. Åsa berättar om hennes tankar kring mindfulness och om vikten av att leva med våra känslor. Vi pratar om hurvida vi ska äta antideppressiva, om det är ok att doktorerna skriver ut utan att följa upp patienten och ska människor äta antideppressiva […]

Hur har dom det i vården?

Hur har dom det i vården?

Okategoriserade

  Hej på er. Idag släppte jag vår tids kanske viktigaste avsnitt i podden. En intervju med Matilda Nygren, IVA- sjuksköterska på Karolinska. Märkena på hennes kinder är från skyddsutrustningen som hon har för att skydda dig mot Covid-19 Hon berättar om hur hon och hennes kollegor mår i och hur hennes jobb har ändrats […]

Tips på en bra hemsida om utmattning

Tips på en bra hemsida om utmattning

Okategoriserade

Alltså jag måste tipsa om en bra hemsida. Stressfrid.se är en hemsida för dig som drabbats av en stressrelaterad sjukdom, för dig som misstänker att du ligger i riskzonen men även för dig som anhörig och arbetsgivare. Till dig som drabbats av en utmattning finns konkreta tips och råd med stöd från 9 olika forskare […]