Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

räddningen för din hy i vinter

Räddningen för din vinterhy

När vinden viner och kylan biter kan huden behöva det lilla extra för att stråla.
Byt torr, irriterad och rodnad hud mot spänstig, fräsch och välmående hud.
Här är din huds räddare i nöden!

Skinfood weleda1. Skin food
Krämen som är bra för allt! Torra och nariga händer, nagelband, fötter och armbågar. Även en vinnare på spruckna läppar! Skin food innehåller läkande och mjukgörande ingredienser, bland annat mandelolja, styvmorsviol, ringblomma, kamomill och bivax. Passar hela familjen.

Borago2. Borago
Ekologisk och kallpressad gurkörtsolja rik på GLA-fettsyror som smörjer huden inifrån. Borago innehåller förutom gurkörtsolja också lecitin, jamsrot och biotin som förutom att stärka huden också bidrar till hormonell balans. Frisk hud kommer inifrån – med rätt näring är torr problemhud ett minne blott!

 

evelle

3. Evelle
Anti-aging som verkar på djupet! Med en kombination av vitaliserande näringsämnen som skyddar, bygger upp och binder fukt i huden ger Evelle en slätare, fastare och mer spänstig hy. Evelle innehåller marint kollagen, pycnogenol, tomatextrakt, åkerfräkenextrakt, blåbärsextrakt, zink, biotin, selen, e-vitamin och c-vitamin.

 

Dermacuraskinclear4. Dermacura Skinclear
Effektiv spray som kyler, dämpar klåda, lugnar, stärker och skyddar även den känsligaste problemhuden. Med mineraler från Döda havet, tea tree oil, havtornsolja, manukaolja och aloe vera passar sprayen för utvärtes behandling vid enklare eksem, akne och hårbottenproblem. Helt kladdfri!

5. Rose Day Cream
Uppbyggande, näringsrik och lyxig dagkräm som lindrar röd, irriterad och ömtålig hud. Samtidigt stärker den huden och gör den mer motståndskraftig vilket gör den till den perfekta dagkrämen vintertid. Rekommenderas också för hud med ytliga blodkärl.

Aloe Body Butter

6. Aloe Vera Body Butter
Återfuktande och mjukgörande body butter med aloe vera, sheasmör, jojobaolja och E-vitamin. Gör även den torraste huden mjuk och sammetslen. Doftar fräscht av citrus.

 

► Läs också: 10 frågor och svar om hy och hudkrämer

lip_balm7. Lip Balm
Extremt vårdande läppcerat som gör torra läppar mjuka igen. Innehåller karnaubavax som skyddar läpparna mot vind och kyla och ser till att läpparna förblir återfuktade. Finns i smakerna jordgubb och tranbär.

► Läs också: 8 naturliga fuktbomber för huden

Av Redaktionen


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

echinacea blommor

Echinacea – örten som kan minska behovet av antibiotika

Forskning

Forskare i Schweiz har kunnat visa att Echinaforce, det traditionella växtbaserade läkemedlet som används vid förkylning och influensa, kan minska behovet av antibiotika hos barn och därmed risken för antibiotikaresistens. Forskarna har även kunnat visa att växten röd solhatt kan inaktivera viruset som orsakar covid-19.

kvinna vid matbord som sätter upp handen mot sämre mat

Så kommer du in i bättre matvanor

Kost

Snart har hela januari passerat och kanske tillhör du dom som vill äta mindre och sundare, men har svårt att få regelbundenhet och hälsosammare matvanor. Du är långt ifrån ensam – och det finns bra knep. Kureras expert, näringsmedicinska terapeuten Fredrik Ölander, hjälper dig att hitta tillbaka till ett sunt och hälsosamt ätande.

hand visar nej till ett glas vin

Det här ligger bakom kvinnors alkoholproblem

Forskning

Kvinnor har de senaste decennierna ökat sin alkoholkonsumtion. En av anledningarna är att samhället är mer jämlikt. Men det ökade drickandet har också gett missbruksproblem. En doktorsavhandling av Fides Schückher beskriver att framförallt trauman i barndomen, men också föräldrars missbruk och personliga egenskaper ligger bakom alkoholmissbruket.

 

Sex olika balsam som Kureras skönhetspanel har testat

Skönhetspanelen testar: Balsam

Kurera testar

Ge ditt torra och spröda hår en dos kärlek i form av ett återfuktande och glansgivande balsam. Men vilket är bäst – och vilket passar för just ditt hår? Kureras skönhetspanel har testat några naturliga balsam och valt ut en favorit.

 

kvinna badar bastu

Bastubad – en riktig dunderkur för hälsan

Hälsa

Mitt i vintern badar vi extra mycket bastu för att det värmer skönt. Fortsätt med det! Bastubad är inte bara en härlig upplevelse, det kan minska risken för demens, stroke och hjärt-kärlsjukdomar. Regelbundet bastubadande verkar även kunna minska ångest, lindra värk och kan förbättra sömnen.

kvinna på vinterväg sträcker ut armarna

I dag är det kramens dag – lär dig kramas digitalt

Hälsa

Det har snart gått ett år sedan vi uppmanades att hålla social distans för att inte smitta varandra med coronavirus. Baksidan av allt det bra som avstånd mellan varandra medför så saknar nog de allra flesta att kramas. Men du kanske inte visste att musik eller en film som associeras med glädje kan aktivera samma centrum i hjärnan som en verklig kram – så lär dig kramas digitalt.

En tallrik med rött kött och sallad

Svenskt antibiotikafotavtryck är fortsatt stort

Eko/miljö

Antibiotikafotavtrycket är ett begrepp som beskriver den mängd antibiotika som används för att föda upp djur som så småningom blir vår mat. En ny rapport visar att Sverige har mer antibiotika på tallriken än i vår egen djuruppfödning – vilket innebär ett betydande avtryck.

 

trött mamma häller upp kaffe

10 vanliga tecken på järnbrist

Kost

Sex av tio kvinnor lider av trötthet och många har känt sig trötta under ett år eller mer. En långtidströtthet som de upplever påverkar vardagen. Trötthet kan bero på många saker, men för de kvinnor som är i fertil ålder och känner sig trötta finns en tydlig koppling till järnbrist. Här är tio vanliga tecken på järnbrist.

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

 

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Hälsa

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

 

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.