Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Ekaterina i röd jacka grönvit scarf utanför gammal rött hus med vita knutar

– Det var min gynekolog som tipsade mig om Membrasin. Hon berättade att det var bra mot den här sortens besvär, säger Ekaterina. Foto: Pär-Erik Jäderberg

Räddningen för irriterade och torra slemhinnor

Slemhinnorna i underlivet och näsan hos Ekaterina var torra och irriterade. Under flera år testade hon många olika krämer innan hon tack vare sin gynekolog hittade en helt annan lösning. Nu äter hon det havtornsbaserade kosttillskottet Membrasin och känner aldrig längre av sina forna problem.

Ibland kan det vara svårt att säkert veta vad som ligger bakom när vår komplexa kropp börjar säga ifrån. Handlar det om inre faktorer? Handlar det om yttre faktorer?
I Ekaterina fall är det nog en kombination, gissar hon själv i alla fall. Under flera år led hon av torra slemhinnor i näsa och underliv, speciellt det senare.
– Med åldern är det ju inte ovanligt att kvinnor får lite torrare slemhinnor över lag, och dessutom åt jag ett hormonellt läkemedel under tio år och gissningsvis var det inte helt nyttigt för mig. Det kom faktiskt fram att det här läkemedlet kunde orsaka cancer och min dåvarande gynekolog borde ha låtit mig sluta med det mycket tidigare. Jag är rädd att detta kanske har skadat min hälsa permanent, säger Ekaterina.

Provade salvor
Hon slutade med medicinen för tre, fyra år sedan, men problemen med slemhinnorna har följt med henne sedan dess. Det finns ju en del lokala salvor på apotek som man kan använda sig av för att lindra den här sortens problem och Ekaterina testade det mesta hon kom över.
– Visst kunde jag känna av en viss lindring, men helt bra blev det aldrig.

 

Klåda och irritation
Ekaterina upplevde klåda och irritation av sina torra slemhinnor och när hon skulle gå på toaletten och kissa var det som om hon hade fått förträngningar. Det gick trögt helt enkelt.
Ekaterina var dessutom mycket infektionskänslig i regionen och åkte ofta på urinvägsinfektioner. Tio gånger om året var ingen ovanlighet, med följden att hon fick äta återkommande antibiotikakurer på det.
– Det var min nya gynekolog som tipsade mig om Membrasin. Hon berättade att det här kosttillskottet var bra mot den här sortens besvär och jag litade helt på hennes omdöme. Jag gick raka vägen till Hälsokraft här i Gävle och köpte ett paket Membrasin och började ta kapslarna enligt anvisningen.

Effekt inom några veckor
Ekaterina märkte effekt inom två, tre veckor och efter två månader kunde hon konstatera att hennes problem med slemhinnorna faktiskt hade försvunnit helt.
– Jag mådde mycket bättre! Min gynekolog hade rätt. Membrasin fungerade verkligen, konstaterar Ekaterina. Jag hade aldrig använt mig av naturpreparat tidigare, så det blev ju visst en fullträff direkt.

Normala slemhinnor igen
Hon har nu använt Membrasin i cirka ett år och på denna tid har hon dragit på sig urinvägsinfektion endast vid ett tillfälle, och den lyckades hon klara sig ur utan att ta antibiotika. Hon fortsatte äta Membrasin och kombinerade det efter tips från hälsokostaffären med probiotikakapslar och inom kort var infektionen borta.
– Det där var ett bra tips som jag skulle använda mig av igen om det behövs, absolut. Men till vardags räcker det utmärkt med bara Membrasin. Slemhinnorna i både näsa och underliv är precis som förr. Ingen sveda, ingen klåda, ingen irritation. Toalettbesöken är det inte heller några problem med. Det är så skönt när allting funkar som det ska.

Av Jennie Pettersson


Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

hand visar nej till ett glas vin

Det här ligger bakom kvinnors alkoholproblem

Forskning

Kvinnor har de senaste decennierna ökat sin alkoholkonsumtion. En av anledningarna är att samhället är mer jämlikt. Men det ökade drickandet har också gett missbruksproblem. En doktorsavhandling av Fides Schückher beskriver att framförallt trauman i barndomen, men också föräldrars missbruk och personliga egenskaper ligger bakom alkoholmissbruket.

kvinna vid matbord som sätter upp handen mot sämre mat

Så kommer du in i bättre matvanor

Kost

Snart har hela januari passerat och kanske tillhör du dom som vill äta mindre och sundare, men har svårt att få regelbundenhet och hälsosammare matvanor. Du är långt ifrån ensam – och det finns bra knep. Kureras expert, näringsmedicinska terapeuten Fredrik Ölander, hjälper dig att hitta tillbaka till ett sunt och hälsosamt ätande.

 

Sex olika balsam som Kureras skönhetspanel har testat

Skönhetspanelen testar: Balsam

Kurera testar

Ge ditt torra och spröda hår en dos kärlek i form av ett återfuktande och glansgivande balsam. Men vilket är bäst – och vilket passar för just ditt hår? Kureras skönhetspanel har testat några naturliga balsam och valt ut en favorit.

kvinna badar bastu

Bastubad – en riktig dunderkur för hälsan

Hälsa

Mitt i vintern badar vi extra mycket bastu för att det värmer skönt. Fortsätt med det! Bastubad är inte bara en härlig upplevelse, det kan minska risken för demens, stroke och hjärt-kärlsjukdomar. Regelbundet bastubadande verkar även kunna minska ångest, lindra värk och kan förbättra sömnen.

kvinna på vinterväg sträcker ut armarna

I dag är det kramens dag – lär dig kramas digitalt

Hälsa

Det har snart gått ett år sedan vi uppmanades att hålla social distans för att inte smitta varandra med coronavirus. Baksidan av allt det bra som avstånd mellan varandra medför så saknar nog de allra flesta att kramas. Men du kanske inte visste att musik eller en film som associeras med glädje kan aktivera samma centrum i hjärnan som en verklig kram – så lär dig kramas digitalt.

 

En tallrik med rött kött och sallad

Svenskt antibiotikafotavtryck är fortsatt stort

Eko/miljö

Antibiotikafotavtrycket är ett begrepp som beskriver den mängd antibiotika som används för att föda upp djur som så småningom blir vår mat. En ny rapport visar att Sverige har mer antibiotika på tallriken än i vår egen djuruppfödning – vilket innebär ett betydande avtryck.

trött mamma häller upp kaffe

10 vanliga tecken på järnbrist

Kost

Sex av tio kvinnor lider av trötthet och många har känt sig trötta under ett år eller mer. En långtidströtthet som de upplever påverkar vardagen. Trötthet kan bero på många saker, men för de kvinnor som är i fertil ålder och känner sig trötta finns en tydlig koppling till järnbrist. Här är tio vanliga tecken på järnbrist.

 

Tre kvinnor med olika etnicitet står bredvid varandra

DNA-test för smartare hudvård?

Hud

Du kan göra det för att optimera din träning eller för att ta reda på mer om din tarmflora – men även för att få skräddarsydd hudvård. Flera företag erbjuder nu DNA-test som utlovar kunskap om hudens genetiska förutsättningar. Är det här framtidens hudvård?

Milkshake med saffran, fikon och lime

Chia-milkshake med saffran, pistage och lime

Recept

Saffran kvar efter julhelgerna, men ingen inspiration till vad du ska göra med den? Det här är en god och nästintill rå "milkshake" som passar perfekt som en läskande och exotisk dessert eller som mellanmål. Saffransmaken bryts av med fräsch lime, mynta och söt vanilj!

 

tofu på skärbräda

5 nyttigheter med tofu

Hälsa

Att välja bort kött eller att minska sin köttkonsumtion blir allt vanligare – och Sverige ligger i framkant. Vegetarisk är trendigt och anledningarna till att fler väljer växtproteiner beror på flera olika saker. Tofu är gjort på soja. Här får du fem nyttiga skäl att äta tofu – och ett recept på rotfrukter och tofu i ugn.

kvinna tittar på mobilen på natten

Var fjärde svensk sover dåligt

Hälsa

Att sova bra är en av de viktiga hörnstenarna för att må bra, både psykiskt som fysiskt. En nyligen gjord Sifo-undersökning visar att en av fyra svenskar sover dåligt. Och många gör ingenting åt sina problem, trots att man via mindfulness och en del tillskott skulle kunna sova bättre.

Vetenksapsjournalisten Henrik Enbart

Henrik Ennart: ”Den enklaste maten är den mest hälsosamma”

Kost

Den allra enklaste maten är också den mest hälsosamma – som gör både våra tarmbakterier och oss själva lyckliga. Och den visar sig komma från en liten region, tillika blå zon, söder om Rom! Henrik Ennart, aktuell med boken ”Happy food green”, berättar om den ursprungliga medelhavskosten, som äts av de som lever längst.

 

Råkostsallad med syrade morötter

Recept

Vad sägs om en probiotisk dundersallad som gör susen för mag-tarmkanalen? Här är en god - och nyttig - råkostsallad, signerad kost- och hälsocoachen Tina Haldorsson aktuell med kokboken "Läkande dundermat".

Sockerfria ballerinakakor

Så lyckas du med sockerfri bakning

Kost

Anna Winér är ägare av ett populärt Instagram-konto där hon delar med sig av frestande recept på veganska sötsaker och bakverk, som alla är fria från både vitt socker och gluten. Nu släpper hon en bok med sina 20 bästa recept och vi vill veta: hur lyckas man med den här sortens bakning?