Annons
Annons

Raw blueberry nice cream med färska blåbär

För dig som vill njuta av glass i värmen, men föredrar en sort som är fri från animalier, gluten och raffinerat socker – här är en svalkande härlig "nice cream", alltså glass med fryst banan som bas!

Redaktionen

7 juli, 2022
Raw blueberry nice cream med färska blåbär
Dela inlägget

För dig som vill njuta av glass i värmen, men föredrar en sort som är fri från animalier, gluten och raffinerat socker – här är en svalkande härlig ”nice cream”, alltså glass med fryst banan som bas!

Till skillnad från ”vanlig glass” är denna variant dessutom fullspäckad med vitaminer och antioxidanter från banan och blåbär. Receptet kommer från Holistic.

Toppa din glass med det du själv gillar och har hemma, som blåbär och kokoschips på bilden. Njut!

LÄS OCKSÅ: Nyttig hemmagjord glass med avokado och lime

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Holistic och är framtaget i samarbete med Ida Högberg, rawfoodkock och holistisk hälsopedagog.

Portioner: 2

Ingredienser

3 frysta bananer, delad i bitar
4 msk blåbärspulver
Eventuell annan sötning efter smak, t ex kokossocker, honung, stevia, agave eller lönnsirap (sötman från bananerna räcker dock tycker många)

LÄS OCKSÅ: Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

Gör så här

Skala banan och dela i mindre bitar. Lägg in i frysen i en plastpåse eller låda tills de är genomfrusna. Mixa fryst banan och bärpulver i en matberedare till konsistensen av mjukglass. För sötare glass, tillsätt valfri sötning och mixa igen. Servera med färska bär och kokoschips.

LÄS OCKSÅ: God raw glass? Prova Magnum double caramel

Av redaktionen/Carolina Eriksson

Annons
Annons