Annons
Annons

Raw cheesecake med citron på chokladbotten

Rawfood... Det är lätt att bli såld på denna matlagningskonst. Dels mår de flesta kroppar bra på maten, dels framträder smakerna och färgerna på ett naturligt och vackert sätt - och dels är det ofta lättlagat och går fort. Här är ett recept på raw "cheesecake" gjord på valnötter och rå kakao. Mums!

Redaktionen

17 oktober, 2014
Raw cheesecake med citron på chokladbotten
Dela inlägget

Rawfood… Det är lätt att bli såld på denna matlagningskonst. Dels mår de flesta kroppar bra på maten, dels framträder smakerna och färgerna på ett naturligt och vackert sätt – och dels är det ofta lättlagat och går fort.

Och just rawfood-desserter är ju förstås extra roligt. Det ska erkännas…
Här är ett recept på raw ”cheesecake” gjord på zucchini, valnötter och rå kakao. Mums!

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som skriver Kureras blogg ”Riktig mat & hälsa”.

10
Botten
9 dadlar, ekologiska, blötlagda
2 dl valnötter, blötlagda några timmar, ekologiska
1 tsk vaniljpulver, ekologisk
1 dl kokosflingor, ekologisk
1 msk kokosolja, ekologisk
2-3 msk raw kakao, ekologisk
1 msk agavesirap, ekologiska
1/2 krm himalaysalt

Frosting
3 dl cashewnötter, ekologiska, blötlagda några timmar
175 g zucchini, ekologisk
1 dl kokosolja, eko
1 stor citron, ekologisk
1 dl agavesirap
(Vid behov: 1 dl kokosvatten)

Annons
Annons