Annons
Annons

Raw chokladkolapaj

Rawfood-desserter är fantastiska. De är goda, vackra och betydligt nyttigare än traditionella desserter. Detta på grund av många orsaker, men inte minst för att de innehåller mer NTP, näring per tugga. Här är ett supergott recept på en raw paj med smak av choklad och kola, levererat av Gott By Malin.

Redaktionen

31 augusti, 2015
Raw chokladkolapaj
Dela inlägget

Rawfood-desserter är fantastiska. De är goda, vackra och betydligt nyttigare än traditionella desserter. Detta på grund av många orsaker, men inte minst för att de innehåller mer NTP, näring per tugga.
Här är ett supergott recept på en raw paj med smak av choklad och kola, levererat av Gott By Malin.

 

Läs också: Så kommer du igång med rawfood! Rawfoodkockens bästa tips

 

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från GottByMalin.se.

Du hittar även Gott By Malin på Facebook och Instagram.

Ingredienser

Pajbotten
Valnötter 2 dl
Mandlar 2 dl
Dadlar
Vaniljpulver 1 krm

Karamell
Dadlar 1,5 dl
Kokosnektar 1 dl
Tahini 1 msk
Mandelsmör 2 msk
Salt
Kokosfett ½ dl

Chokladfyllning
Kakao 1,5 dl
Kokosfett 2 dl
Agave 2 dl

Läs också: Förstå mer om det populära kokosfettet

Gör så här

Börja med att grovhacka nötterna i en matberedare tillsammans med vaniljpulvret.
Tillsätt dadlar tills du fått en fast konsistens. Tryck ut degen i en form. Cirka tre centimeter höga kanter.
Blanda alla ingredienser till karamellen i en matberedare. När den nått en lagom fast konsistens, tryck ut den i formen på pajskalet i ett tunt lager.

Gå sedan vidare till chokladfyllningen.
Blanda ihop ingredienserna i en high speed blender. Häll över karamell-lagret och låt stå i frysen cirka 30-40 minuter.

Läs också: ”Varje munsbit ska vara proppfull med näring”

Annons
Annons