Annons
Annons

Raw food: God och nyttig pizza med basilikapesto

Testat rawfoodpizza? Om inte så gör´t. Här är ett recept där botten är gjord på nötter, tomat och olja serverad tillsammans med en god basilikanötost. Smakerna av ”osten” och denna underbara pizzabotten skapar en otrolig smaksensation i munnen. Otroligt, ljuvligt gott!

Redaktionen

11 september, 2014
Raw food: God och nyttig pizza med basilikapesto
Dela inlägget

Testat rawfoodpizza? Om inte så gör´t. Här är ett recept där botten är gjord på nötter, tomat och olja serverad tillsammans med en god basilikanötost. Smakerna av ”osten” och denna underbara pizzabotten skapar en otrolig smaksensation i munnen. Otroligt, ljuvligt gott!

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som skriver Kureras blogg ”Riktig mat & hälsa”.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

3

Raw food pizzabotten i bakgrunden grön nötost i förgrunden
Foto: Mia Hagenmalm

Pizzabotten
2 dl solroskärnor, EKO blötlagda minst 3 timmar
1 dl cashewnötter2 dl linfrön, krossade
1/2 bifftomat, EKO
3 soltorkade tomater
1 msk olivolja
1 msk oregano
1 msk basilika

Basilikanötost/basilikapesto
2 dl macadamianötter
1 dl cashewnötter
1 kruka basilika
4 msk olivolja
1 krm chiliflakes
örtsalt

Annons
Annons