Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som skriver Kureras blogg "Riktig mat & hälsa".www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Rawfood är roligt, näringsrikt och utsökt. Bra rawfood är ekologisk och ren mat, utan tillsatser eller kemikalier. Kropp och mage mår bra och man kan mumsa med bättre samvete.
Här är recept på makalöst goda små morotskakor.
Ingredienser
Botten
2 dl valnötter
2 dl dadlar
2 dl morot, finriven. (OBS! Pressa ur så mycket saft du kan. Det kan du spara till en juice eller ha i en smoothie)
1,5 dl russin
2 krm vaniljpulver
1 krm salt
1 msk kokosolja
2 tsk ingefära
1 msk kanel
2 krm muskot
Frosting
2 dl cashewnötter, blötlagda minst 4 timmar
1 dl kokosfett
1/2- 1 dl vatten
14-16 dadlar( Blötlagda 15 min)
1 tsk vaniljpulver
2-3 msk citron, saft av
Samtliga råvaror bör vara ekologiska.
Gör så härBotten
Mixa dadlar tillsammans med valnötter tills de är fint fördelade. Lägg med morötter och kryddor och mixa till en jämn smet. Blanda ner russin och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant eller i muffinsformar. Ställ kallt.
Frosting
Mixa alla ingredienser utom vatten till en slät creme. illsätt vatten lite i taget. Frostingen får inte bli för rinnig. Smaka av med citronsaft.
Toppa kakan med frosting. Ställ kallt, gärna i frysen. Tag fram en halvtimme innan servering.
Dekorera kakorna med finriven morot.