Rawfoodfamiljen

Bloggen har upphört

Postad: 28 januari, 2014 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (0)

Hej!

Den här bloggen har upphört. Andra bloggare på Kurera som skriver om hälsa, kost och näring hittar du här: Bloggar på Kurera.

Hälsaningar/ RedaktionenMot nya äventyr!

Postad: 28 januari, 2014 Kategori: Hemma, Ingredienser, Livsstil, Okategoriserade, Peru, Rawfood, Recept | Kommentera (0)

raw food choklad och örtte med stevia bladKort och gott är tiden kommer för att gå vidare till egen hemsida där vi fortsätter bloggen som vanligt, så detta blir sista inlägget på Kurera.

I fortsättningen finns vi på www.rawfoodfamiljen.se (med viss flyttstädning). Chris kommer börja göra hälsovetenskapliga inlägg alltifrån vad han just nu läser på sin masters utbildning hos raw och levande föda mästaren Dr. Gabriel Cousens. Jag kommer bjuda på massa raw food recept, mat och desserter, för vuxna, barn och bebisar. Dessutom kommer vi lägga upp våra egna rawfood matlagnings-videos.

Så stort tack för den här tiden Kurera, och vi hoppas såklart att ni läsare vill fortsätta läsa om våra raw äventyr på nya stället 🙂

Vår nya hemsida: www.rawfoodfamiljen.se 

Instagram: www.instagram.com/thereseargus

RAwfamTree of Life Spiritual Fasting – Del 1

Postad: 25 oktober, 2013 Kategori: Resa, Vegan | Etiketter: | Kommentera (2)

Här kommer ett inlägg som kan förändra erat liv. 😉 PÅ RIKTIGT!

Tree of Life Rejuvenation Center här i Patagonia , Arizona är ett av världens absolut främsta healing center och som främst arbetar med mat som medicin. Självklart så är det ingen slump att grundaren Dr Gabriel Cousens oxo bor här och har detta som sin bas när han reser runt hela världen och föreläser och konsulterar för regeringar och liknande. Dr Cousens är M.D. Ayurvedisk Diplomat, Famlje Terapeut och degrees in Psychiatry, Rabbi, och Essene Priest. Hur som haver, han har sitt under kontroll 😉

Det som utgör det starkaste healing protokollet här på Tree of LIfe är utan tvekan det initierande 10 dagars program som kretsar kring en 7 dagars grönjuice fasta. Med detta protokoll tillåts kroppen att connecta med sin inneboende läkande kraft och mirakel sker. Jag har under mina första dagar här sett mirakel, bl. a med en kvnna som kom in med dabetes 2 och blodsocker på 450, som sen droppat till ca 70. En annan herre, kraftigt överviktig fastar fortfarande efter 2 veckor och han skall fortsätta 40 dagar! Kan ni tänka er, vilken viljestyrka! Dock när man tagit sig över de första dagarna så är det mkt mkt lättare att bibehålla. Faktiskt så har jag och en tysk man som jag connectat bra med, noterat att våra tokhöga energinvå under fastan har gått ner något nu efteråt när vi börjat äta, även fast vi äter 100% raw living.

Hur som helst, i detta inlägg tänkte jag dela med mig av rutinen och protokollet som görs under detta flaggskeppsprogram.

Dag 1 börjar med att an äter enbart raw och levande föda, och om man har haft möjlighet är det bra att ta kanske en vecka innan för att släppa allt vad kött är, och inkludera mer råa grönsaker och mkt vatten.

Dag 2 börjar fastan med detta, se bild nedan för hur juice buffén ser ut var dag.
4 gånger per dag intas vätska, ett stort glas av mest grönjuice som består av 80% gurka och selleribas, lägger till en bild för enkelhets skull. När grönjuicen är färdigpressad så blandas den ut med renat vatten, så den blir hälften hälften.

20131025-084932.jpg
I juicen så blandas valfria “condiments” vilka alla hjälper på sitt sätt, allt från anti inflam till lever support mm.
Till Juicen intas diverse naturliga tillskott som hjälpmedel för att kroppen skall rensa på mest effektivaste sätt samt att besvär och detox symptom skall minskas. I bakgrunden syns min juiceblandning samt en fet shot med Vetegräs.

20131025-084917.jpg
Från vänster så har vi:

 • Proteolytic Enzymes, som är starka anti inflammatoriska enzymer samt hjälper vid intern ärrvävnad
 • Crystal Energy, som är negativt laddade nano colloider som gör att vätskan man dricker formas på precis samma vatten vinkling som kroppens egna organ och vävnader
 • Gem Flower Elixir, som stödjer de känslor som frisläpps när organen släpper när de släpper gifter . Blomextraktet stödjer med att frisläppa och balansera känslorna.
 • NCD, Natural Cellular Defense, är en Zeolite, som stödjer kroppens utrensning genom att med sin negativt laddade “honungsformade” molekylstruktur perfekt binder med de positivt laddade gifterna som smidigt rensas ut ur kroppen.
 • Fasting Elixir är en örtkombination som stödjer kroppens utrensningorgan (lungor, njurar hud och lever) att frisläppa gifter.
 • Illumodine, som är enmolekyligt Jod, vilket bl. a. hjälper att rensa ur talkottskörteln från kalcifierat flour klor, brom, cadmium mm. Mycket viktig för vår spirituella utveckling då tallkottkörteln är vårt “tredle öga” och utsöndrar det mystiska molekylen DMT. Detta var det bara jag som körde under fastan då det är på högre nivå än den “vanliga” fastan 😉
 • Vi börjar så här……det kommer mera när som 😉
  ha en bra dag alla hemma i färgglada höstsverige
  Soliga hälsningar från ett hett Arizona
  Chris  Hälsning från Tree of Life

  Postad: 22 oktober, 2013 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (2)

  I och med mina masters studier genom Cousen’s School of Holistic Wellness så spenderar jag nu 5 veckor på det magiska Tree of Life Rejuvenation center i Arizona. Vi börjar först veckan med en 10 dagars grönjuice fasta, kommer dela med mig av detta “protokoll” i ett senare inlägg. Det har hittills varit en magisk upplevelse där t.ex en kvinna som kom in med diabetes-2 har sänkt sitt blodsocker från 450 till 67, helt galet egentligen att det fungerar så klockrent efter bara 2 veckor, första veckan grön juice fasta och andra veckan Fas 1 diet, som Dr Cousens kallar det, en diet som håller toklågt GI, Glykemist index, och inte innehåller några som helst frukter. Se mer i hans bok Rainbow Green Live Food Cuisine

  Vi hade en intressant lektion idag som pratade om våra individuella biokemiska och auyrvediska kompositioner. Jag får del med mig mer om detta i ett senare inlägg.

  Mina 5 veckor på Tree of Life ser ut på följande sätt.

  Vi började första 10 dagarna med en grönjuice fasta och när folk tagit sig över detox tröskeln efter 3-4 dagar så sker underverk och alla känner sig på topp.

  Nu e vi inne i en Zero Point Process där vi jobbar igenom “root causes” för att bryta ner destruktiva beteende mönster som vi har vilat på både emotionellt och psykologiskt för att kunna fungera i en materiell värld som fria själar. Slutmålet är skala av alla mönster så att vårt sinne kan stillas och meditationen bli djupare där en enhet med “the divine” återfinnes.

  Nästa vecka börjar 2 kurser med djupgående näringslära blandat med matlagningsklasser, och detta håller på ca 2 v, de heter Conscious Nutrition och Expanded Culinary Arts.

  Min sista vecka här går vi in en veckas studier av Ancient Scriptures och Spirituella lärdomar väntar oss. Den heter Modern Essene Gathering och det förväntas levereras enastående nya profetior, kanske låter lite knäppt för en del, men jag kommer kondensera ner innehållet till vanlig folkmun så att alla kan förstå vad som senare levereras.

  Fantastiska lärdomar och ljusa framtidsutsikter för mänskligheten.
  C  Cashew åter på listan?!

  Postad: 21 oktober, 2013 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (4)

  Igår när vi hade en sproutklass här på Tree of Life så sa vår lärare att Dr Cousens har satt cashews tilbaka på listan över saker som är ok att äta. Jag var förstås lite konfunderad och ville veta mer. Så när vi hade kvällslektion om Live Foods, så var jag under frågestunden tvungen att få en förklaring till det hela. Som ni kanske vet så har vi ratat cashews och den hype som rawfood communityt har kring att använda Cashew i de “mesta”. Svaret från Dr Cousens var att han hade satt tillbaka den på listan, men under ett mkt viktigt kriteria, att den kom från en odlare i Bali som kunde garantera att den är 100% raw. Resten av världens cashews är upphettade och cancerogena. Så med andra ord, Cashews är inte tillbaka på listan 😉

  Hoppas alla mår bra hemma i den färgsprakande svenska hösten!
  Varma hälsningar från ett hett och torrt Arizona.
  Chris  Glöm dieter 3/3

  Postad: 19 oktober, 2013 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (1)

  Så jag har lovat tre delar av detta inlägg GLÖM DIETER, och har är sista delen. 
  Beroende på vad man är ute efter så anammar man en diet. Om det är att passa in i sin grupp som maxar på med LCHF eller alla andra svenskar som oxo kör 5:2, så hoppas man att det ska förändra ens liv på ett eller annat sätt. Och det gör det , garanterat. Frågan är om du verkligen vill ha just den förändringen som den anammade dieten ger dej. Jag tror INTE det.

  Vad jag vet efter mina veckor här på Tree of Life Rejuvenation Center i USa är att det finns bara EN “DIET”, om man vill kalla det så. Och inte särskilt överaskande är det en Plant baserad Levande Vegan kost som ger de absolut bästa resultaten på alla plan. Det spelar ingen roll vad du vill uppnå, denna kost fixar “biffen”. Jag har under de senaste 2 veckorna bevittnat dabetes-2 personer gått från blodsocker på över 275 till under 100, folk har tappat överflödig vikt som aldrig förr, gifter har rensats ut på löpande band och enegrinivån har varit topphög efter att detox tröskeln på 3-4 dagar passerats. 

  Kosten gör att vi oxo luckrar upp invanda destruktiva tanke och känslomönster som är associerade till den destruktiva kosthållningen vi tidigare hade. Glöm yoghurt och musli, med fullkornsbröd med kesella och kalkon, it aint cutting it! 

  Jag är än mer övertygad och taggad efter all den vetenskap som kommer ifrån Dr Gabriel Cousens och hans team. Het förbluffande och magiskt att det är så lätt att skapa en HEL och FRISK planet om vi bara tar oss tid att läsa på, utbilda oss själva och HANDLA i linje med det.

  Så Glöm Dieterna man läser om i tidningarna och blaskorna, det e BULL, och det e inte konstigt att denna kosthållning inte ä fått så stor uppmärksamhet i media pga alla pengaintressen som finns och ligger bakom. Hur skull läkemedelsindustrin, jobb och folkhälsa se ut om de flesta helt plötsligt var friska, vakna occh tänkte utanför bubblan av samhällsliga normer. Vänta bara, det kommer med stormsteg och min intention är att pusha detta på alla seriösa plan som jag kan. 

  Bless all of you dear ones! 
  Chris  Glöm Dieter 2/3

  Postad: 6 oktober, 2013 Kategori: Okategoriserade | Kommentera (3)

  Del 2/3

  Så hur ligger det till med dessa håsade dieter 5:2 och LCHF?
  Som ni läste i första delen så håller inte konceptet “förutbestämda dieter” såsom media enkelt framställer det. Det finns ju vissa för och nackdelar med alla dieter och nu ska vi som sagt toucha på 5:2 och LCHF.

  5:2
  För att börja med den nyare av “trend-dieterna” så ger jag en överblick i 5:2an som blev populär i och med den BBC dokumentär som visades i våras, och här i Sverige på Vetenskapens värld.

  Som ni kanske har läst eller förstår så handlar denna diet om att äta “normalt” i 5 dagar och sedan äta “lite” under 2 dagar. “Lite” i denna kontext säger dom vara 5-600 kalorier beroende på om du är man eller kvinna, och denna siffra varierar garanterat från person till person var ens tröskel går, och att äta “normalt” innebär att äta det som man brukar äta, dvs säkerligen kött och mejeri.

  Det blir med andra ord en slags mellandags fasta där kroppen får tid och möjlighet att ta igen sig från det överflöd den ständigt utsätts för, vilket i sig är fantastikst. Vi är evolutionistiskt designade att fasta då tider av otillräcklig mat var en del av vardagen när inte petrokemiskt besprutade odlingsfält försedde våra (mänsklighetens) råvaror. Så det är inte konstigt att denna “diet” ger positiv effekt på det så kallade IGF-1 värdet, vilket är det värde som ökar när vi äter en kost med mycket kalorier, och ett ökat värde i längden gör att kroppen åldras snabbare. Mer specifikt så är IGF-1 ett hormon som heter Insulin Growth Factor, och detta värde är, enligt Professor Valter Longo, föreståndare på University of Southern California´s Longevity Institute, nära sammankopplat med hur länge och hur friskt man lever.

  Däremot, med en plantbaserad raw och levande föda, som har ofta ett lågt kaloriintag, om man vill, så håller man IGF-1 värdet i check, men utan den jobbiga känslan av att vara hungrig som man kan uppleva med 5:2an. Man är mätt, men på ett lättare sätt än med “vanlig” mat.

  Så basically tycker jag att detta förhållningssätt till sina kalorier är sunt, men det finns flera fallgropar. En fallgrop som man kan tänkas ramla ner i är att fortsätta att äta osunt med kött och mejeriprodukter, men tro att man med enbart dessa 2 fastedagar i veckan har hittat helt rätt. Glöm det.

  Det är livsfarligt att stirra sig blind på enbart kalorier, lova att inte göra detta vanliga fel som det flesta konventionella dietister gör.

  De säger heller ingenting om vad man skall äta på de dagar som man “fastar”, så länge man äter 5-600 kalorier oavsett om de kommer från en snickers eller fläskkotlett med en bjarneäsås. 😉 Utan att ha läst alla dessa böcker om 5:2an som är best-sellers just nu så kan jag tänka mig att det är just detta som diskuteras.

  Fasta är kanonbra och jag kör t.ex 4 st 7 dagars grönjuice fastor varje år, plus ett antal 36h fastor när jag känner att kroppen har haft det mkt att stå i. Och det är ingen ny kunskap att fasta. Som jag sa ovan så har vi utvecklats som människor genom fastor och nästan alla spirituella ledare har använt olika förhållningssätt till fasta för att nå upplysning och en närmare kontakt med sin “gud”, t.ex Buddha, Ganhdi, Jesus, Moses, m.fl. Dessutom har många framstående intellektuella män, för kvinnor hade inte riktigt den rollen back in the days, använt fastetekniker för att ta kvant hopp i sin mentala process, Pythagoras, Plato, Socrates fastade i 40 dagar, och Da Vinci och Einstein visste exakt vad fasta gjorde med deras förmåga.

  Med en genomtänkt kost av plantbaserad rå och levande föda kan man nå helt enastående resultat inom så gott som alla hälsoaspekter. Enligt min mästare Dr. Gabriel Cousens så är det bättre att köra inplanerade längre fastor än att hoppa fram och tillbaka, vilket indirekt motsäger Hippocrates direktörerna Brian och Maria Clements strategi att kontinuerligt fasta en dag i veckan året runt.

  Enligt Dr Cousens är också “under eating” ,dvs kalori restriktion, en av huvudpelarna inom Spiritual Nutrition och ett långt friskt liv, vilket bekräftar den positiva verkan av 5.2an, dock inom ramen av plantbaserad raw och levande kost.

  Så, för att summera 5:2 dieten. Huvudidén med 5:2an är ett framsteg i folkets relation till mat, helt klart. Men inom en gammal ram så faller hela konceptet och man är fortfarande ute på vift och tror att det finns en quick fix för all åkommor. Man behöver tänka djupare, förstå sin relation med naturen, och planera in fasta i olika former som passar en. Och framför allt, ta ansvar och utbilda sig själv från olika källor, inte enbart från en ny best-seller på Akademibokhandeln som handlar om en diet som kallas 5:2.

  LCHF
  Nu kommer vi till den beryktade LCHF dieten som var så speciell för ett tag sedan, kanske fortfarande är, det vad vet jag 😉
  Och jag behöver säga att jag RATAR denna diet TOTALT, åtminstone inomden ram som den oftast landar. Det spelar ingen roll om den passar vissa individer under ett kort ögonblick i sitt liv och deras vikt går ner. Det är inte det du/man är ute efter ändå. Din själ behöver en naturlig connection, inte en förutbestämd passform som samhället tryckt i våra ansikten genom reklamer och mediala framställningar av en så kallad perfekt kropp eller ett slankt utseende. Att media redigerar modellbilder till max gör dessutom att vår relation till sundhet och utseende blir helt skevt. Slankhet är ett kvitto på en balanserad relation till sig själv och kroppens strävan mot en energieffektivitet, samtidigt som man lyssnar på naturens tecken om harmoni och samhörighet.

  Igen handlar det om ramen som LCHF landar i. Såsom akronymen uttalar sig, betyder den Low Carb High Fat, och den ramen ger mkt utrymme till personlig tolkning och olika förhållningssätt. Som tidigare poängterat så ligger vikten av hälsa i att släppa kött och de flesta mejeriprodukterna. Den största hälso studie genom tiderna, The China Study, med över 1.2 miljoner mänskliga historier bekräftar detta i sin helhet.

  Det är känt att animaliska produkter försurar kroppen och när kroppens Ph, balans mellan syra och bas, behöver balanseras upp leter kroppen efter de mest basiska mineralerna, vilka är Kalcium. Och var finns kalcium? Jo i vårat skelett. Det är ingen överaskning att svenska befolkningen, med vår generella genmutation att ej vara laktosintoleranta i vuxen ålder, ligger två i världen av benskörhet. Finland, som dricker mest mjölk i världen har också den högsta statistiken i benskörhet. Så det där med att mjölk ger starka ben är Bullshit.

  Håller man sig inom plantbaserad ekologisk vegan och levande föda så passar LCHF utmärkt. Hur man balanserar sina Carbs och Fat blir istället en fråga kring vad man vill uppnå med kosthållningen. Och carbs är inte alltid pasta, potatis och bröd, utan det bästa kommer från mogna eko frukter (svårt att hitta i rättan tid i Sverige dock).

  Ordet Diet kommer via latin från grekiskans Diaita, “a way of life”, och det är precis vårat sätt att leva som behöver tänkas igenom. Inga quick fixes utan ett holistiskt förhållningsätt i alla riktningar, och med hälsan av den sjunde generationens som grund för våra beslut.

  Vi kan fråga oss VARFÖR vill ha dieter och inte ta ansvar på ett RIKTGT sätt för både vår individuella hälsa som hälsan för planeten.

  That´s it for now folks!

  Blessings and Namaste
  Chris  Sök i bloggen

  Om bloggen


  Namn: Therese och Christopher Argus
  Ålder: 33 år.
  Bor: Kungsholmen men flyttar till Peru i höst.
  Familj: Sonen León 2 år.
  Sysselsättning: Rawfoodkockar och lärare.
  Om oss: Grönjuice var dag, fullt ekotänk, integrerat spirituella, yoga-rawfood-workshops, Peru i hjärtat, älskar naturen och sand mellan tårna.
  Fokus just nu: Chris pluggar för fullt på Masters utbildningen i Spiritual Nutrition på Tree of Life, AZ medan han jobbar som privat yogalärare och raw kock. Therese tar fram nya smaskiga dessertrecept till kommande boken. Familjen flyttar till Peru under hösten för att starta ett Universitet Arbol de la Vida samt utveckla the Raw Cafe och som tillsammans blir Sacred Valley of the Inkas bästa plats för integrerad och holistisk hälsa.
  Om bloggen: Med år av erfarenhet och utbildning från världsledande auktoriteter inom RAWfood och levande föda kommer vi att ta dig med på en resa genom en livsstil som är långt ifrån "mainstream" (jante) och som påvisar ett naturligt ekologiskt och, enligt oss, mer hållbart sätt att leva. I bloggen delar vi med oss av vårt vardagsliv, diverse recept, insiktsfulla fakta blandat med lättsamma bilder som talar de tusen orden, allt genom ett medvetet perspektiv med rawfood som grundpelare. Varmt välkomna!

  Kategorier

  Vi söker framtidens stjärnbloggare

  Är du den vi söker?

  Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

    Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)