Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 1)
Rawfoodfamiljen

Cashew åter på listan?!

21 oktober, 2013 | Kommentera (4)

Igår när vi hade en sproutklass här på Tree of Life så sa vår lärare att Dr Cousens har satt cashews tilbaka på listan över saker som är ok att äta. Jag var förstås lite konfunderad och ville veta mer. Så när vi hade kvällslektion om Live Foods, så var jag under frågestunden tvungen att få en förklaring till det hela. Som ni kanske vet så har vi ratat cashews och den hype som rawfood communityt har kring att använda Cashew i de “mesta”. Svaret från Dr Cousens var att han hade satt tillbaka den på listan, men under ett mkt viktigt kriteria, att den kom från en odlare i Bali som kunde garantera att den är 100% raw. Resten av världens cashews är upphettade och cancerogena. Så med andra ord, Cashews är inte tillbaka på listan 😉

Hoppas alla mår bra hemma i den färgsprakande svenska hösten!
Varma hälsningar från ett hett och torrt Arizona.
Chris

Postad: 21 oktober, 2013 Av: Rawfoodfamiljen Kategori: Okategoriserade | Kommentera (4)

Det finns 4 kommentarer:

Cashew åter på listan?!

 1. Julie skrev den

  Hej! Tack för att du delar med dig av dina kunskaper! Du referar till en lista… Är det en faktisk sådan? Om ja finns det möjlighet att ta del av den alt den ekologiska, plantbaserade föda som inte platsar på listan? Stort tack på förhand!

  • Rawfoodfamiljen skrev den

   Listan som Chris nämner finns med i Rainbow Green Live Food Cuisine boken av Dr Cousens. Det är en mat-att-undvika-lista när man detoxar och genomgår healing av kroppen.

 2. Kajsa skrev den

  Oj, det där visste jag faktiskt inte om. På dom cashewnötterna jag brukar köpa står det att dom är raw, men då kan alltså inte lita på det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Sök i bloggen

Om bloggen


Namn: Therese och Christopher Argus
Ålder: 33 år.
Bor: Kungsholmen men flyttar till Peru i höst.
Familj: Sonen León 2 år.
Sysselsättning: Rawfoodkockar och lärare.
Om oss: Grönjuice var dag, fullt ekotänk, integrerat spirituella, yoga-rawfood-workshops, Peru i hjärtat, älskar naturen och sand mellan tårna.
Fokus just nu: Chris pluggar för fullt på Masters utbildningen i Spiritual Nutrition på Tree of Life, AZ medan han jobbar som privat yogalärare och raw kock. Therese tar fram nya smaskiga dessertrecept till kommande boken. Familjen flyttar till Peru under hösten för att starta ett Universitet Arbol de la Vida samt utveckla the Raw Cafe och som tillsammans blir Sacred Valley of the Inkas bästa plats för integrerad och holistisk hälsa.
Om bloggen: Med år av erfarenhet och utbildning från världsledande auktoriteter inom RAWfood och levande föda kommer vi att ta dig med på en resa genom en livsstil som är långt ifrån "mainstream" (jante) och som påvisar ett naturligt ekologiskt och, enligt oss, mer hållbart sätt att leva. I bloggen delar vi med oss av vårt vardagsliv, diverse recept, insiktsfulla fakta blandat med lättsamma bilder som talar de tusen orden, allt genom ett medvetet perspektiv med rawfood som grundpelare. Varmt välkomna!

Kategorier

Vi söker framtidens stjärnbloggare

Är du den vi söker?

Skriv till oss och berätta mer om dig själv.

  Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3)