Rawfoodkockens härliga julsmoothie med saffran | Kurera.se
Viktor Ingemarssons julsmoothie med saffran

Rawfoodkockens härliga julsmoothie med saffran

Fakta

Receptet kommer från Viktor Ingemarssons nya bok Raw & Delicious - som är en app.
viktor_ingemarsson raw & delicious

Den här sköna smoothien är ett absolut måste till jul och värmer de frusnaste själarna i ett snöigt vinterlandskap.
Den är som en flytande fräsch lussekatt, älskad av alla – stora som små. En ren vinternjutning.

 

Mango innehåller c-vitamin och är en av de få frukterna som även innehåller e-vitamin. Vidare innehåller den betakaroten som är bra för både hy och hjärta.

Portioner: 4

Ingredienser

2 dl cashewnötter
4 dl vatten
1 st passionsfrukter
3 dl frysta mangokuber
1/2 msk agavesirap (el honung)
0,5 g saffran
1 nypa salt
1/4 st lime

Gör så här

Steg för steg:
Mixa alla ingredienser i en mixer i ca 45 sekunder på högsta hastighet. Smaka av. Är den för grynig kör den i mixern ytterligare 30 sekunder. Detta är en ganska mättande smoothie så den kan också fungera som ett mellanmål. Häll upp smoothien i glas och servera dina vänner och familj ett glas av ren njutning.

Fakta

Receptet kommer från Viktor Ingemarssons nya bok Raw & Delicious - som är en app.
viktor_ingemarsson raw & delicious

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Martina Johansson: Dämpa inflammation och lev friskare

Naturlig hälsa

Inte bara kosten spelar roll för en god hälsa, även våra relationer är viktiga och att ha mål och mening i livet. Härom året kom biohackern och hälsoboksförfattaren Martina Johansson  ut med boken "Inflammation" som hon skrivit tillsammans med läkaren Ralf Sundberg.  Nu är de aktuella med uppföljaren "Dämpa inflammation – en praktisk guide till ett friskare liv". 

Antalet fall av gonorré och klamydia ökar

Sex- och relationer

Könssjukdomen gonorré ökar lavinartat, förra året smittades cirka 2 700 personer i Sverige. För tio år sedan låg siffran på omkring 800. Samtidigt blir sjukdomen allt svårare att behandla i takt med att den utvecklar resistens mot antibiotika. Även klamydia ökar – främst bland unga kvinnor.

 

Spenat- och kesovåfflor med topping

Recept

Det jobbigaste med att göra våffor är att göra rent våffeljärnet efteråt. Resten är en barnlek. Så muta någon att ta hand om rengöringen och sätt igång! Dessa läckerheter från kokboken "Little green kitchen" fungerar både som matvåfflor och som efterrätt – välj själv vilken topping du vill använda.

 

Magsyrahämmande läkemedel kan öka risken för allergier

Forskning

Magsyrahämmande läkemedel är bland de vanligaste läkemedlen och säljs receptfritt i Sverige. Nu visar en ny studie att användningen av främst PPI ökar risken för att drabbas av olika allergier. Forskarna varnar nu för att ta dessa läkemedel i onödan och manar istället att komma till rätta med bakomliggande orsaker till magbesvären.

”Sockermonstret satt på min axel och väste in i mitt öra”

Krönikan

”Jag unnar mig att vara utan socker". "Jag unnar mig hälsa". Louise Hafdell har kommit långt under sina snart fem sockerfria år. Från att nästan ha varit styrd av sitt sockersug och ha sett godis som tröst i svåra situationer och det hon firade med när något gått bra är hon numera helt sockerfri. Räddningen när siffrorna på vågen stod som högst var – riktig mat.

 

 

Kurkumin bidrar till att minska smärta efter operation

Forskning

Gurkmeja anses ha många hälsofördelar och golden latte och gurkmejashots har på senare år seglat högt upp på listan av populära superfoods. Nu kommer dessutom glädjande nyheter från forskarsamhället – det verksamma ämnet i gurkmeja har visat sig avsevärt minska smärtan i samband med kirurgi.

Hjärtläkaren om det paradoxala med hälsosam kost

Kost

Det pågår en rörelse för att vi ska äta mer växtbaserat både för miljön och vår hälsas skull men den amerikanske hjärtläkaren Steven Gundry höjer ett varnande finger. Alla grönsaker är nämligen inte lika nyttiga, vissa kan till och med vara skadliga för vår hälsa skriver han i sin bok ”Växtparadoxen”.

 

Bakterier i äpplen bidrar till en sund tarmmiljö

Forskning

Effekten av ett äpple om dagen för att hålla läkaren borta kan till stor del anses bero på de gynnsamma bakterier som koloniserar äpplet och därefter tarmen, enligt forskare. Forskningen styrker även att det går att känna skillnad på smaken mellan ekologisk frukt och konventionella äpplen.