Let's Dance. Alexander Svanberg och Rebecca Stella.

Foto: Pär Bäcklund/TV4

Rebecca Stella: ”Så får jag hjälp med min IBS-mage”

Fakta

Det här äter – och undviker – Rebecca Stella:

FODMAP är en kostbehandling mot IBS som går ut på att man utesluter kolhydrater som är dåligt absorberade och därför orsakar jäsning och gaser när de når tjocktarmen. Här presenteras dessa fyra grupper kolhydrater:

1. Laktos (mjölksocker)
Välj laktosfria produkter, mandelmjölk, kokosmjölk, rismjölk, feta, halloumi, mozzarella, smör, havremjölk.
Undvik mjölk, fil, glass, mjölkchoklad, yoghurt, mascarpone, ricotta, färskost, *sojamjölk
(* används ofta som ersättare till mjölk men innehåller sojabönan som de flesta med IBS inte tål.)

2. Fruktos (fruktsocker)
Välj apelsin, ananas, citron, blåbär, hallon, kiwi, mandarin, granatäpple, jordgubbar, banan (inte övermogen).
Undvik äpple, päron, vattenmelon, aprikos, persika, nektarin, mango, honung, fruktjuice, fruktsallad, torkad frukt.

3. Oligosackarider (sammansatta sockerarter)
Välj glutenfritt bröd, glutenfri pasta, potatis, quinoa, ris, aubergine, grönsallad, spenat, gurka, morot, grönkål, haricot verts, mangold, paprika, palsternacka, tomat, zucchini.
Undvik bönor, linser, kikärtor, jordärtskocka, bulgur, Cous-cous, råg, vete, rödkål, rödbetor, soja, sparris, selleri, vitlök, purjolök, lök.

4. Sockeralkoholer (sötningsmedel)
Välj dextros, glukos, socker, stevia, sukralos.
Undvik avokado, blomkål, svamp, majs, sockerärtor, erytriol, glycerol, mannitol, maltitol, sorbitol, xylitol, sukrin, isomalt.

Namn: Rebecca Stella Simonsson.
Ålder: 29 år (född 1985 i Viskafors utanför Borås).
Bor: Med sambo i Vasastaden, Stockholm.
Sysselsättning: Programledare, designer, artist och bloggare.
Aktuell med: Let's dance 2015.
Synlig på social media: Instagram: rebecka_stella Twitter: rebeckastella och så bloggen på Expressen:
Bakgrund: Genombrottet kom som medlem i dansgruppen Sunblock som låg topp 10 på Englandslistan. 2010 släppte hon sin första solosingel och har sedan dess släppt två till.
Hon har släppt sex klädkollektioner för Nelly.com och en tillsammans med Solo. Hade tidigare en podcast tillsammans med Hollywoodfrun Isabel Adrian. Var 2012 programledare för "Project Runway Sveriges eftersnack" på TV3 samt programledare för Studio Paradise 2013 då hon också började blogga på Expressen.

Premiären av Let’s dance i fredags blev ingen jättesuccé för den populära bloggerskan Rebecca Stella. När juryns poäng och tv-tittarnas röster slagits ihop hamnade hon tillsammans med MMA-fightern Simon Sköld på sista plats. På fredag är det upp till bevis. Och revanschsugen är hon.
– Jag är väldigt tävlingsinriktad, säger hon till Kurera.

Vid säsongspremiären förra fredagen bjöd hon och danspartnern Alexander Svanberg på en het samba. Där fick hon skaka höfter, något som hon enligt sin danspartner – och även sig själv – har en stor förkärlek till.

Besviken på dåliga poängen
Men trots höftskaket gick det inte så bra som den syriansk-libanesisk-grekisk-svenska bloggerskan hade hoppats. Eftersom första programmet inte är någon resultatshow var det ingen som behövde lämna men hade det varit det hade det alltså varit hon och deckardrottningen Camilla Läckbergs 12 år yngre pojkvän Simon Sköld som suttit löst.
Rebecca Stella hade svårt att dölja hur besviken hon blev av de dåliga poängen.
– Vad besviken jag är! Visst, nerverna hjälpte mig inte direkt. Men jag tycker att juryn var lite väl hård mot mig. Min koreografi var inte den lättaste, och jag hade tusen saker att tänka på. Det känns så fruktansvärt tråkigt när man tränat mycket och försöker ge allt. Men, jag är inte den som deppar ihop. Okej, lite ikväll kanske, löd kommentaren samma kväll på hennes instagramkonto.

 

”Hade svåra steg i min koreografi jag faktiskt gjorde bra”
Många av hennes följare hade åsikter om hennes känsloyttringar i TV, något hon kommenterade så här:
– Har sett att vissa tycker att jag borde bitit ihop igår, och inte visat att jag blev så besviken på låga poäng. Jag fattar det, för det gör man oftast i sverige. Men jag är inte på det sättet. Jag visar mina känslor och jag blev så SJUKT besviken igår. Nej, jag dansade inte bäst och kritiken jag fick var well deserved. Den tar jag till mig! Men till skillnad från alla andra så valde de att enbart kritisera mig negativt, och inte kolla på alla svåra steg jag hade i min koreografi som jag faktiskt gjorde bra. Och det kändes riktigt pissigt! Jag hoppades verkligen på att få lite högre betyg, men en jury är en jury. Men att jag inte får visa att jag blir arg, ledsen och besviken?!
– Kom igen! Jag har tränat OTROLIGT hårt för det här och mina låga poäng var en riktig jävla besvikelse! Show some mercy guys! Var inte så hårda mot mig hela tiden.

Rebecca Stella och danspartnern Alexander i lets dance i en samba

Rebecca Stella och Alex Svanvik i en het samba. Foto: Instagram /rebecca_stella

När Kurera träffade henne strax innan premiären lät pratstunden så här:

Har du någon tidigare erfarenhet av att dansa?
– Nej, ingen att räkna med i alla fall. Jag har ju dansat på discon som barn men inte så mycket mer.

Vilken dans är favoriten?
– Samba är väldigt väldigt kul men också väldigt svårt. Men jag gillar nog särskilt de danser där det är lite mer rytmer. Det ska helst inte gå så sakta. Jag gillar nog tempo över huvud taget i livet,  säger hon och skrattar.

rebecca stella simonsson i en samba med alex svanberg i lets dance

”Never seen a girl dance samba before @alexsvanberg? Totally feeling it!” Foto: Instagram /rebecca_stella

Vilken är den största utmaningen?
– Det är absolut att behålla kontakten med varandra så att jag inte dansar i mig själv. Jag vill titta ner i golvet hela tiden, är väldigt koncentrerad på det jag gör och tycker att ögonkontakt är lite jobbigt och intimt. Men det kommer hoppas jag.

Är du tävlingsmänniska?
– Ja, jag är mycket så. Väldigt tävlingsinriktad. Jag vill helst inte behöva få lämna hem utan få vara kvar och dansa hela tiden.

Vad händer om du förlorar eller rättare sagt åker ut?
– Jag kanske börjar gråta, jag vet inte. Jag har inte riktigt förlorat på det sättet innan. Men jag kan tänka mig att det blir väldigt känslosamt. Gråta kanske är en överdrift men det skulle ju framför allt vara väldigt tråkigt. Kanske mest för att jag då inte får vara med och uppleva det som finns kvar av tävlingen. Det är ju så roligt.

Vilka är dina bästa hälsotips?
– Sova och dricka mycket vatten. Nej, jag bara skojar, det låter ju så tråkigt, skrattar hon och fortsätter:
– Nej, jag har ett bättre tips. Jag älskar ju att träna och då styrketräning mest men jag tycker att folk ska överdriva jämt. De måste vara på gymmet en och en halv timma och köra ut sig totalt. Och så orkar de inte gå dit nästa vecka för att de har gjort det. Så mitt tips är att verkligen lära sig exakt hur allt funkar på gymmet så att man kan maximera träningen när man väl är där och då räcker det med att man går dit 30 minuter, har skitkul och sedan gå hem.

Måttlighet alltså?
– Ja, jag tror att det får en att hitta motivationen och också gör att att man orkar en längre period. Det gäller ju att hitta något som passar livet. Så att det inte bara blir ett jobbigt måste.

Har du några livsmedel som du inte kan leva utan?
– Ja, citron. Jag är besatt. Jag har det på precis allt.

Har du några särskilda tankar kring kost?
– Ja, jag har ju IBS-mage så jag måste ta bort gluten och laktosprodukter. Jag går väldigt mycket efter FODMAP, en kostbehandling för IBS, vilket faktiskt har hjälpt mig väldigt mycket. Så jag tänker mycket mer på maten numera för jag får så ont i magen om jag inte gör det.

Hur hälsomedveten är du i övrigt?
– Ja, ganska. Jag försöker absolut att äta mer ekologiskt idag och äter mindre socker. Men samtidigt så tycker jag ju om socker väldigt mycket så det är svårt liksom, säger hon och skrattar igen.
– Men det är perioder man har då man är extra disciplinerad och går till gymmet ofta och då tycker jag att det också hänger ihop med att man tänker mer på bra kost, att leva nyttigare och så där.

Äter du några kosttillskott?
– Ja, det gör jag. Jag har fått väldigt mycket B-vitaminsprutor i mina dagar för jag har varit så himla trött och saknat det. Och extra D-vitamin äter jag alltid på vintern. Det är de vitaminer jag är mest noga med. I perioder äter jag fler tillskott, berättar hon.
–  Jag är lite av en periodare. Precis som med träningen och mycket annat jag gör.

”Extremt revanschsugen!”
På fredag är det dags att försöka ta revansch med en quickstep.
Och revanschsugen är hon. Som få.
– Nu är det dags att ladda om. Är verkligen laddad på att ta revansch!  Nästa vecka ska jag visa vart skåpet ska stå, lovar hon på sitt Instagramkonto.

Peppad på nya dansen – och låten
Hon får mycket stöd på bloggen. Under veckan som gått har hennes blogg haft 100 000 unika besökare, en lite högre siffra än normalt. Där skriver hon så här:
– Vad kul det är att få prova på en helt ny dans. Och helt UNDERBART att få en ny låt att dansa till. Jag gillar låten vi fått till vår quickstep miljoner gånger mer än Boom Clap – som vi fick till vår samba. Quickstep är svårt, men kul. Och det känns verkligen i magen att det är nu det gäller. Jag har en chans på mig att visa för juryn att jag ska vara kvar i tävlingen. Och den chansen tänker jag ta!
– Den här veckan ska jag ha KUL. Samban är avklarad, och det känns som att jag fick börja med det svåraste först. Och jag fick riktigt dåliga poäng. Nu finns det liksom bara en väg att gå – och det är raka vägen upp! Jag är så extremt revanschsugen!

Lovar mer ögonkontakt
En del i kritiken bestod av att hon under dansen tittade i golvet. Detta trots att nästan hela hennes inslag innan uppträdandet handlade om just hennes svårighet med ögonkontakt och om hur hon ändå skulle försöka lyckas. Nu lovar hon dock (igen):
– Jag ska BLÄNGA Alexander i ögonen.

Av Isabelle Hedander

Fakta

Det här äter – och undviker – Rebecca Stella:

FODMAP är en kostbehandling mot IBS som går ut på att man utesluter kolhydrater som är dåligt absorberade och därför orsakar jäsning och gaser när de når tjocktarmen. Här presenteras dessa fyra grupper kolhydrater:

1. Laktos (mjölksocker)
Välj laktosfria produkter, mandelmjölk, kokosmjölk, rismjölk, feta, halloumi, mozzarella, smör, havremjölk.
Undvik mjölk, fil, glass, mjölkchoklad, yoghurt, mascarpone, ricotta, färskost, *sojamjölk
(* används ofta som ersättare till mjölk men innehåller sojabönan som de flesta med IBS inte tål.)

2. Fruktos (fruktsocker)
Välj apelsin, ananas, citron, blåbär, hallon, kiwi, mandarin, granatäpple, jordgubbar, banan (inte övermogen).
Undvik äpple, päron, vattenmelon, aprikos, persika, nektarin, mango, honung, fruktjuice, fruktsallad, torkad frukt.

3. Oligosackarider (sammansatta sockerarter)
Välj glutenfritt bröd, glutenfri pasta, potatis, quinoa, ris, aubergine, grönsallad, spenat, gurka, morot, grönkål, haricot verts, mangold, paprika, palsternacka, tomat, zucchini.
Undvik bönor, linser, kikärtor, jordärtskocka, bulgur, Cous-cous, råg, vete, rödkål, rödbetor, soja, sparris, selleri, vitlök, purjolök, lök.

4. Sockeralkoholer (sötningsmedel)
Välj dextros, glukos, socker, stevia, sukralos.
Undvik avokado, blomkål, svamp, majs, sockerärtor, erytriol, glycerol, mannitol, maltitol, sorbitol, xylitol, sukrin, isomalt.

Namn: Rebecca Stella Simonsson.
Ålder: 29 år (född 1985 i Viskafors utanför Borås).
Bor: Med sambo i Vasastaden, Stockholm.
Sysselsättning: Programledare, designer, artist och bloggare.
Aktuell med: Let's dance 2015.
Synlig på social media: Instagram: rebecka_stella Twitter: rebeckastella och så bloggen på Expressen:
Bakgrund: Genombrottet kom som medlem i dansgruppen Sunblock som låg topp 10 på Englandslistan. 2010 släppte hon sin första solosingel och har sedan dess släppt två till.
Hon har släppt sex klädkollektioner för Nelly.com och en tillsammans med Solo. Hade tidigare en podcast tillsammans med Hollywoodfrun Isabel Adrian. Var 2012 programledare för "Project Runway Sveriges eftersnack" på TV3 samt programledare för Studio Paradise 2013 då hon också började blogga på Expressen.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

kanel

Kanel hjälper kroppen att bränna fett

Hälsa

Nya studier från ett amerikanskt universitet har visat att en av julens mest älskade kryddor han hjälpa till vid övervikt. Forskare har tidigare visat att ett ämne i kanel tycktes skydda möss mot övervikt och högt blodsocker men visste inte då vad som gjorde att kanel hade den effekten.

julskinka

Julens överlevnadsguide för intoleranta

Kost

Under julhelgen ligger stort fokus på mat och den gemensamma måltiden. För den som har födoämnesintoleranser och allergier eller har valt att leva som vegetarian eller vegan kan det vara lite knixigt, särskilt när man blir bortbjuden.

vinnare_detox

Årets detoxprodukt 2017 – rening på naturlig väg

Hälsa

Pure Cleanse röstades fram till vinnaren av Årets detoxprodukt 2017 bland sammanlagt 35 549 inkomna röster, i Swedish health awards. Pure cleanse är en produkt som hjälper kroppens utrensningsorgan på ett skonsamt sätt. Swedish health awards uppmärksammar personer, företag och produkter som främjar hälsa och välmående. 

patrik Wincent julklappar och en dator

Experten: ”Låt inte julen bli en skuldfälla”

Krönikan

Julen närmar sig och med den en fantastisk tid där familj och vänner samlas. Det är en tid på året där vi oftast spenderar mer pengar än vanligt. Det är trevligt att köpa gåvor till sina nära och kära – även om det ibland kan innebära att vi lägger för mycket pengar. Många kommer därför sitta med stora skulder i januari. För de flesta innebär det bara en tillfälligt dipp i ekonomin men för andra kan det vara ett tecken på shoppingmissbruk där ekonomin riskerar försätta försämras, skriver Patrik Wincent terapeut och författare som delar med sig av några tips för att undvika alltför stora hål i fickorna.

Lena

Hon fick lusten tillbaka med mannens potensmedel

Sex- och relationer

Lena och hennes man möttes mitt i livet. De hade vuxna barn och mycket tid för varandra. Sexlivet var fantastiskt ändå tills den dag Lena kom in i klimakteriet. – Jag var arg och ovillig i nästan ett år. Då provade jag att ta samma kosttillskott som min man tog när han hade problem med potensen, och då kom lusten till sex tillbaka, säger Lena.

man läser på sin telefon

Undvik gamnacke med dessa enkla övningar

Naturlig hälsa

Börjar din nackrot sticka ut av att du sitter och tittar in i en dataskärm hela dagarna och ner i din smartphone resten av dagen – då har du troligen en gamnacke på väg. Besvär i nacke och axlar plus huvudvärk blir allt vanligare som en följd av all tid vi spenderar med huvudet framåttippat. Här följer kiropraktor Martin Franssons enkla tips på hur du motverkar gamnacke.

nio_anledningar_pyknogenol

9 anledningar att äta pyknogenol

Antioxidanter och fria radikaler

Pyknogenol hjälper vid flera olika problem och åkommor. Man kan tycka att det nästan är för bra för att vara sant, men anledningen till att pyknogenol hjälper på så vitt skilda områden är för att det är den mest kraftfulla naturliga antioxidant man idag känner till. Pyknogenol är ett tallbarkextrakt från fransk strandtall som är känt för sin antiinflammatoriska effekt.

rep som brister karin isberg

Stressexperten: ”Om stressen inte går över”

Mental hälsa

Under hösten har du kunnat följa Kureras artikelserie om stress med stressexperten Karin Isberg. Stress är inte farligt när den fungerar som det är tänkt, det vill säga som en tillfällig reaktion som rustar dig för att möta en fara. Problemet uppstår är när stressen blir ett konstant tillstånd.

vad_ar_en_adaptogen

Så upptäcktes ”antistress-vitaminerna”

Naturlig hälsa

Adaptogener är en relativt nyupptäckt kategori av naturligt förekommande substanser. Under 1960-talet startade det hittills största forskningsprojektet inom läkemedelsörter i öst. Målet var att hitta de växter som kunde öka prestationsförmågan hos soldater och arbetare.

Buddha_bowl

Buddha bowl med syrlig lök och vegansk chiliaioli

Recept

Vi ser dem överallt på sociala medier, Buddha bowl, poké bowl med flera. Skålarna med härligt färgglad inbjudande mat. En Buddha bowl är egentligen näringsrik mat som stärker din kropp och serveras till bredden i stora skålar. Innehållet kan varieras helt utifrån dina preferenser. Det här en variant som passar bra inför höstens kyliga kvällar. Den syrliga löken och aiolin kan förberedas och förvaras flera dagar i kylskåp.

Årets hälsoboost

Älskad liljeväxt blev Årets hälsoboost

Hälsa

Swedish health awards uppmärksammar personer, företag och produkter som främjar hälsa och välmående. I Swedish health awards röstades Årets hälsoboost fram bland sammanlagt 35 549 röster. Vinnaren Forever aloe vera gel är ett naturligt kosttillskott som utvinns ur innergelén på en liljeväxt. Aloe vera-växten har traditionellt använts som medicinalväxt av människan i tusentals år. 

Blue eye

Så får du bättre syn – 6 tips!

Naturlig hälsa

Efter 65 års ålder ökar risken att drabbas av försämringar på synen markant. Vanliga problem är till exempel makulativ degeneration som är förändringar i gula fläcken, och grå starr. Men det finns sätt att förebygga och även minska symtom som uppkommit. Blåbär, ringblommor och salvia hjälper dig i kampen. Bli expert och vässa synen med vår guide för ögonen.

kvinna äter vid datorn

Din arbetsplats – en bakteriehärd

Förkylning

Ett skrivbord rymmer mer än 400 gånger så mycket bakterier som en genomsnittlig toalett, därför är det viktigt att tänka på hygienen och hålla rent. Men det är inte bara ditt skrivbord som utgör en hälsorisk – hela arbetsplatsen kan vara full av dolda bakteriehärdar.

Sofia

Nu sover Sofia som på moln

Värk

Sofia Hansson, 36 år, har vant sig att leva med smärta. Hon har haft ont i kroppen så länge hon kan minnas. För bara några år sedan fick smärtan också ett namn. Men det kanske allra viktigaste, Sofia fann smärtlindring där hon minst anade. Sedan tre år tillbaka sover Sofia på magneter. Då försvinner smärtan under natten vilket gör att hon får en bra nattsömn och att hon vaknar utvilad.

två flickor kramas

Varför är det viktigt att visa tacksamhet?

Mental hälsa

Tacksamhet gör oss lyckligare. Det kan låta som någon sorts new age mubo jumbo men faktum är att forskning visar att vi blir lyckligare såväl i våra relationer som i livet i övrigt om vi påminner oss själva om att vara tacksamma för det vi har att glädjas åt i livet.

julgodis

Fyra fina recept till första advent

Hälsa

Första advent är det officiella startskottet för jul. Här ifrån och framåt är det fritt fram med glögg, pynt och allsköns julgodis med anledning av det vill vi på Kurera dela med oss av några av våra nyttiga varianter på säsongens godsaker.

Gunilla Andersson

Nypon minskade stelheten

Naturlig hälsa

För snart 20 år sedan började Gunilla Andersson bli stel i ena knäleden. En dag kom hon inte upp ur en låg stol och fick åka akut in till sjukhuset på grund av smärtan. Först trodde läkarna att hon led av benskörhet men sedan förstod man att hon fått artros. Gunilla valde att ta kosttillskott före konventionell medicin mot sin försämrade rörlighet. De senaste tio åren har hon tagit ett nyponpulver som gör henne rörligare i knäleden.

malena_sexualitet_lust

Sex och sånt med Malena Ivarsson

Sex- och relationer

I över 38 år har Malena Ivarsson gett råd om sex och relationer. Hon har följt män och kvinnors sexualitet både historiskt och i det personliga samtalet. I vårt moderna samhälle är det viktigt lyfta på tabun när det gäller sex, som när kvinnan har mer lust än mannen  – det finns en lösning på det problemet också menar Malena.

agneta_10_favoriter

Agneta Sjödins 10 hälsofavoriter

Hälsa

Agneta Sjödin är en kvinna med många järn i elden. Som programledare på TV har hon arbetat i nästan 27 år. Men hon är också författare och släppte sin åttonde bok i  år. De senaste åren har hon ägnat mycket tid åt sin inre resa. Idag känner hon sig starkare än någonsin och njuter av livet till fullo. Läs hennes tio bästa hälsotips.

one_pot_pasta

Supergod och snabb one-pot-pasta

Recept

En superenkel maträtt som slängs ihop på nolltid. En perfekt vardagsrätt och du slipper massa disk eftersom allt tillagas i en och samma kastrull. Använd gärna bönpasta för en glutenfri och proteinrik måltid.

ägg avokado

Så kan hormonerna hjälpa dig att hålla vikten

Kost

Det finns sätt att få hormonet leptin att arbeta för dig och hjälpa dig att hålla vikten. Här följer några tips. Studier visar att kostval, vanor och livsstilsförändringarkan påverka leptinhalterna på ett sådant sett att de bidrar till att göra det lättare att hålla en hälsosam kroppsvikt.

amanda

”Tack vare adaptogenerna har jag sluppit förkylningar”

Förkylning

Efter att Amanda Zetterqvist gått ut gymnasiet och börjat arbeta som frisör har hon varit förkyld varje månad och hemma från jobbet. Men för 1,5 år sedan fick hon höra talas om ett kosttillskott som ger snabb energi både mentalt som fysisk. – Tidigare var jag hemma från jobbet runt 30 dagar per år. Jag har haft två sjukdagar sedan jag började med adaptogenerna. Och när jag tar kosttillskottet håller jag energin under dagen och blir inte längre trött på eftermiddagarna, säger Amanda.

professor charlotte erlanson albertsson och henes boak äta för livet

Professor med mat på kornet

Intervju

Charlotte Erlanson-Albertsson var tidigt ute med att kritisera socker i en debattartikel i Dagens nyheter någon gång på 1990-talet. Hennes påståenden gjorde ett starkt avtryck och fick snabbt spridning även i andra medier, journalister var inte sena att snappa upp och informera om hur många sockerbitar det fanns i en burk läsk. Innan Charlotte stack ut hakan i frågan var de flesta övertygade om att det var fettet som var roten till allt ont. 

soren stadig

Sören står stadig med adaptogener

Naturlig hälsa

Sören Stadig har alltid sysslat med olika former av idrott. Han spelar fotboll på sommaren, åker skidor på vintern och dessutom blir det mellan tre och fem styrketräningspass per vecka. När han känner att orken inte riktigt räcker till – då tar han en shot adaptogener som snabbt ger ny energi.

vinnare_adapt_lugn

Årets anti-stressprodukt hjälper i vardagen

Hälsa

Årets anti-stressprodukt har röstats fram av allmänheten i Swedish health awards, sammanlagt inkom 35 549 röster. Vinnaren Adapt lugn, är ett resultat av flerårig forskning och hjälper människor med vardagsstressen till bättre sömn och större välmående. Swedish health awards är ett nyinstiftat pris som uppmärksammar personer, företag och produkter som främjar hälsa och välmående.