Annons
Annons

Recept på nyttig morots- & palsternackajuice

En söt och mustig juice vars orangea färg avslöjar att den är rik på karotenoider – en grupp näringsämnen som till exempel förser oss med A-vitamin som skärper intellektet, skyddar mot ögonsjukdomar, verkar antioxidativt och minskar risken för hjärt-och kärlsjukdomar. Byt ut eftermiddagskaffet mot ett glas av denna juice för extra mental skärpa och optimal detoxeffekt.

Redaktionen

19 april, 2014
Recept på nyttig morots- & palsternackajuice
Dela inlägget

En söt och mustig juice vars orangea färg avslöjar att den är rik på karotenoider – en grupp näringsämnen som till exempel förser oss med A-vitamin som skärper intellektet, skyddar mot ögonsjukdomar, verkar antioxidativt och minskar risken för hjärt-och kärlsjukdomar. Palsternacka är rikt på mineralen kalium som är nödvändigt för muskel-, hjärt- och nervfunktion, och vars upptag försämras vid stor konsumtion av kaffe, alkohol och socker. Byt ut eftermiddagskaffet mot ett glas av denna juice för extra mental skärpa och optimal detoxeffekt.

Annons
Fakta

Tips!

Fruktköttet som blir över när
du använder råsaftcentrifugen kan med fördel användas i vegobiffar, soppor eller grytor. De flesta näringsämnena följer med juicen, men i fruktköttet finns viktiga fibrer som är bra för tarmfunktionerna, mättnadskänslan och ett stabilt blodsocker. För att ta vara på pulpen, se till att skölja, kärna ur och eventuellt skala (t.ex ingefära och rödbetor) innan. Juica först de grönsaker/frukter du vill spara och töm sedan behållaren innan
du juicar citrusfrukter (vars fruktkött tyvärr inte går att göra något av). Pulpen kan utan problem förvaras i kylskåpet
i ett dygn innan du använder det.

0
3 morötter
1 palsternacka
1 äpple
1 citron
2×3 cm ingefära
2 stjälkar blekselleri, cirka 25 cm vardera

Annons
Annons