Redaktionen

Barn med ADHD

20130107-201725.jpg

Läser en intressant bok: Mat för barn med autism och ADHD

Jag önskar jag satt inne med dessa kunskaper när mina barn var små. För varför gav man dem godis och sånt som innehåller socker? Jag önskar jag hade varit mycket hårdare – eller snällare! För det är inte snällt att låta barnen proppa i sig socker, transfetter, tillsatser, kemikalier och diverse jox!

Men att idag, med snart två tonåringar, så känns det helt orimligt att börja ta bort detta och inte nog med det, boken beskriver även om att man ska ta bort gluten och komjölkprodukter.

Själv äter jag i stort sett så, lite ost kan slinka ner ibland. Och finncrisp (råg) äter jag. Och lite grädde i såsen. Men där är det stopp. Mer än så blir det nästan aldrig. Men även om jag tycker att det är enkelt så skulle denna kostomläggning ändra nästan allt i barnens mat.

Men om jag hade barn med svår ADHD eller autism så skulle väl läget vara ett annat. Då skulle jag långsamt försöka fasa ut dessa matvaror.

Boken skriver om studier där man följt 72 barn, 4-10-åringar, i Danmark, i två år. Barn som ätit mjölk- och glutenfri diet.
2 av 3 barn visade förbättringar.

Det alla kan göra för sina barn är att ge dem fiskolja, magnesium och zink samt undvika dessa e-nummer:
E102, E110, E122, E124, E129, E104, E211 och E620-625 samt aspartam E951.
/Malin


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Barnenshinderbana på Fitnessfestivalen 27/11 2016

Något barn som är sugen på utmana gladiatorer kända från TV?

Allmänt

Japp! Barnens hinderbana nu på söndag! Jag har anmält mina barn till Barnens hinderbana på Fitnessfestivalen. Det är en 1,5 km lång bana med 15 häftiga hinder som avslutas med det välkända gatloppet där gladiatorerna står och väntar på ungarna he he he. Vad sägs om repklättring mot vägg, armgång, vattenhinder och vippbrädor? Den här typen av […]

Skärmdump från TV4 Nyhetsmorgon - träna med barn

Bra tips från Paolo Roberto – träna med barnen

Barn

Jag såg ett klipp idag från TV4 nyhetsmorgon på deras facebooksida om att träna med barnen – en fantastiskt bra idé! Paolo Roberto hade med sig sin son Enzo och körde lite övningar nu när det är höstlov, bland annat övningen övningen ”Spindelmannen”. Han hade också intressanta tankar kring hur man kan minska sitt barns stillasittande. Ta […]

Fler läkare skriver ut D vitamin rapporterar SVT Aktuellt

Fler läkare skriver ut D-vitamin 

Blogginlägg

God morgon! Jag såg på nyheterna igår kväll, Aktuellt på SVT och tänkte rekommendera er att titta på ett av inslagen om D-vitamin. Enligt inslaget så skrev det ut till 14.964 patienter för d-vitaminbrist. Idag 2015 skrivs det ut till 126.045 patienter som fått receptbelagt d-vitamin. (Sen kan jag personligen tycka att de d-vitaminerna på […]

Dagens löpsedel: kom iform med… Gissa vad 

Övrigt

… Spelet som tagit välden med storm. Pokémon. Lite skämtsamt så hörde jag här om dagen ”Pokémon Go har gjort mer för folkhälsan än hälsoministern gjort på två år”.  Vad är din åsikt? Hiss eller diss?  Mvh Daniel, bloggar från solstolen. 

Pokémon jakt. Perfekt sätt att få ungarna att ut och röra på sig

Pokémon Go har stor hälsofördel

Blogginlägg

Har Pokémon febern även nått dig också? Japp här med. Sommaren 2016 kommer vara sommaren som alla sprang och fångade monster. Du som inte känner till det så tänkte jag berätta lite kort om det. Och det finns faktiskt en riktigt bra uppsida med sommarens stora fluga som är på ingång. I helgen så släpptes spelet i […]

Låt datorn skapa din packlista

Blogginlägg

Ska du ut och resa i sommar?  Ogillar du att skriva packlistor? Eller hinner du bara inte?  Låt datorn göra jobbet åt dig! Här kommer ett snabbt och bra tips till som ska ta korta eller längre resor i sommar: besök sidan packlista.com. Du fyller bara i vilket land du ska till, hur länge du […]