Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter och erbjudanden från Kurera!
Vårt nyhetsbrev kommer två gånger i veckan och är helt gratis.
Anmäl dig genom att fylla i dina uppgifter här:

E-postadressen är nu registrerad, du kommer att få vårt nästa utskick!

Redaktionen

Barn med ADHD

20130107-201725.jpg

Läser en intressant bok: Mat för barn med autism och ADHD

Jag önskar jag satt inne med dessa kunskaper när mina barn var små. För varför gav man dem godis och sånt som innehåller socker? Jag önskar jag hade varit mycket hårdare - eller snällare! För det är inte snällt att låta barnen proppa i sig socker, transfetter, tillsatser, kemikalier och diverse jox!

Men att idag, med snart två tonåringar, så känns det helt orimligt att börja ta bort detta och inte nog med det, boken beskriver även om att man ska ta bort gluten och komjölkprodukter.

Själv äter jag i stort sett så, lite ost kan slinka ner ibland. Och finncrisp (råg) äter jag. Och lite grädde i såsen. Men där är det stopp. Mer än så blir det nästan aldrig. Men även om jag tycker att det är enkelt så skulle denna kostomläggning ändra nästan allt i barnens mat.

Men om jag hade barn med svår ADHD eller autism så skulle väl läget vara ett annat. Då skulle jag långsamt försöka fasa ut dessa matvaror.

Boken skriver om studier där man följt 72 barn, 4-10-åringar, i Danmark, i två år. Barn som ätit mjölk- och glutenfri diet.
2 av 3 barn visade förbättringar.

Det alla kan göra för sina barn är att ge dem fiskolja, magnesium och zink samt undvika dessa e-nummer:
E102, E110, E122, E124, E129, E104, E211 och E620-625 samt aspartam E951.
/Malin


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Koppla av, koppla ner, koppla bort…

Övrigt

Hon är här och nu. Öronen endera vinklade bakåt, mot mig, endera framåt, mot skogen omkring oss. Ett porlande vatten i ett dike, en uttorkad pöl eller ett rådjur på ängen får henne att reagera. Hon kräver min totala uppmärksamhet och närvaro.

Filmklipp från galan, Swedish Health Awards

Filmklipp från galan, Swedish Health Awards

Allmänt

Är ni nyfikna? Jag kanske är den mest stabila att hålla mobilen men ah, bättre än inget 🙂 Här är klipp på vinnarna från galan i torsdags, Swedish Health Awards 2017: Årets inspiratör: Årets influencer: Årets hälsobloggare: Årets hälsohjälte: Årets hälsoföretag: För er som inte hängt med så en kort summering kring galan: Swedish health […]

Yogans historia

Yogans historia

Allmänt

Hej på er! Här kommer ett litet kort blogginlägg från mig, jag tänkte mest tipsa om ett inslag som kanske intresserar er som jag hörde i morse på radion. Sveriges Radio har ett morgonprogram som heter Morgonpasset och i morse hade de en yoga-expert i studion, Josephine Selander. Så på med lurarna och lyssna på deras […]

Betakaroten, kan man ha det till barn som lider av soleksem?

Soleksem på barnen och betakaroten

Barn

Hej, Jag har försökt googla en del på betakaroten och barn, hur de reagerar på det, om det är skadligt. Men jag har faktiskt inte hittat något alls. Vi har varit på semester och de har varit väldigt känsliga för solen, mer än vanligt. Jag har smörjt dem med bra ekologisk solkrämer och använd aloe […]

Barnenshinderbana på Fitnessfestivalen 27/11 2016

Något barn som är sugen på utmana gladiatorer kända från TV?

Allmänt

Japp! Barnens hinderbana nu på söndag! Jag har anmält mina barn till Barnens hinderbana på Fitnessfestivalen. Det är en 1,5 km lång bana med 15 häftiga hinder som avslutas med det välkända gatloppet där gladiatorerna står och väntar på ungarna he he he. Vad sägs om repklättring mot vägg, armgång, vattenhinder och vippbrädor? Den här typen av […]

Skärmdump från TV4 Nyhetsmorgon - träna med barn

Bra tips från Paolo Roberto – träna med barnen

Barn

Jag såg ett klipp idag från TV4 nyhetsmorgon på deras facebooksida om att träna med barnen – en fantastiskt bra idé! Paolo Roberto hade med sig sin son Enzo och körde lite övningar nu när det är höstlov, bland annat övningen övningen “Spindelmannen”. Han hade också intressanta tankar kring hur man kan minska sitt barns stillasittande. Ta […]