Har hittat en ny frukostfavorit, som faktiskt kan ätas som ett gott och nyttigt mellanmål också. Eller till fredagsmyset. Kommer garanterat bli en sådan till Let´s Dance ikväll 🙂 Acaibowl kallas det och är som en blandning mellan en smoothie och sorbetglass. Laktosfri, glutenfri och full av nyttigheter. Acaibowl är mycket populärt i Brasilien och stora delar av Sydamerika där acaibären kommer ifrån men har också de senaste åren blivit trendigt i USA. Jag har gjort min Acaibowl helt utan mjölk eftersom jag vill ha den mer som sorbet, annars är många recept med kokosmjölk, mandelmjölk eller annan sorts mjölk.
Så här har mina frukostar sett ut de två senaste dagarna:
Recept för två personer:
2 dl ekologisk äppelmust
1 dl frysta hallon
1 dl frysta blåbär
2 ekologiska bananer
2-3 msk acaipulver
5 st större isbitar
Topping
Granola + bär eller skivad banan.
Gör så här:
Börja med att krossa isen i en mixerkanna. Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa till en slät konsistens. Späd med lite vatten om den blir för tjock. Vill du toppa med banan, använd 1,5 banan i mixern och skiva upp resterande halva till toppingen.
Trevlig helg!
/Johanna