Redaktionen

Började dagen med en grönjuice i sängen

Eftersom jag hostar värre än ett tröskvärk tog jag det vuxna beslutet att jobba hemifrån idag. Med viss hjälp (i form av typ tvång) från mina kollegor Johanna och Malin bör tilläggas… 😉

Det är människor som jag som gör att just DU blir sjuk
Jag är glad att jag gjorde det. Äntligen slapp jag de ondskefulla blickarna från folk på buss och tunnelbana som sade ”ååå, att en sån där inte kan hålla sig hemma utan måste vara ute i kollektivtrafiken och smitta ner folk”. 🙂 En kvinna mittemot mig på tunnelbanan kunde inte hålla sig utan höll sin tröja för munnen i ett desperat försök att undvika att andas in min utandningsluft. 🙂 Who can blame them? Det är ju faktiskt PRECIS människor som jag – som fortsätter gå till jobbet – som gör att smittor far runt som de gör.

Recept på smaskig grönjuice
Dagen blev produktiv trots den jobbiga hostan. Och i morse kom pappan till min son in och bjöd på nygjord grönjuice. Det hör inte till vanligheterna kan jag säga men det uppmuntras. Jag drack den i sängen med datorn på magen medan jag jobbade. Den var väldigt smaskig.

Ingredienser till god grönjuice

Recept på grönjuice –
Ingredienser för 2 personer:
2 äpplen
1 morot
1 liten selleristjälk (eller en halv stor)
10 cm gurka
1/2 citron
1/4 mango
Isbergssallad – çirka 2 blad
1 näve trött babyspenat
2 mortlade spirulinatabletter
1/2 dl vatten med 2 matskedar chiafrön
1 matsked kungmarkattas kallpressade kokosolja

På söndag ska jag för övrigt se musikalen Flashdance. Hoppas den är sevärd – och att jag inte hostar sönder upplevelsen för resten av publiken.
Sedan ska jag passa på och bli frisk Vi ses på måndag. 🙂

Trevlig helg! /Isabelle


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Skriv ut artikel


Barnenshinderbana på Fitnessfestivalen 27/11 2016

Något barn som är sugen på utmana gladiatorer kända från TV?

Allmänt

Japp! Barnens hinderbana nu på söndag! Jag har anmält mina barn till Barnens hinderbana på Fitnessfestivalen. Det är en 1,5 km lång bana med 15 häftiga hinder som avslutas med det välkända gatloppet där gladiatorerna står och väntar på ungarna he he he. Vad sägs om repklättring mot vägg, armgång, vattenhinder och vippbrädor? Den här typen av […]

Skärmdump från TV4 Nyhetsmorgon - träna med barn

Bra tips från Paolo Roberto – träna med barnen

Barn

Jag såg ett klipp idag från TV4 nyhetsmorgon på deras facebooksida om att träna med barnen – en fantastiskt bra idé! Paolo Roberto hade med sig sin son Enzo och körde lite övningar nu när det är höstlov, bland annat övningen övningen ”Spindelmannen”. Han hade också intressanta tankar kring hur man kan minska sitt barns stillasittande. Ta […]

Fler läkare skriver ut D vitamin rapporterar SVT Aktuellt

Fler läkare skriver ut D-vitamin 

Blogginlägg

God morgon! Jag såg på nyheterna igår kväll, Aktuellt på SVT och tänkte rekommendera er att titta på ett av inslagen om D-vitamin. Enligt inslaget så skrev det ut till 14.964 patienter för d-vitaminbrist. Idag 2015 skrivs det ut till 126.045 patienter som fått receptbelagt d-vitamin. (Sen kan jag personligen tycka att de d-vitaminerna på […]

Dagens löpsedel: kom iform med… Gissa vad 

Övrigt

… Spelet som tagit välden med storm. Pokémon. Lite skämtsamt så hörde jag här om dagen ”Pokémon Go har gjort mer för folkhälsan än hälsoministern gjort på två år”.  Vad är din åsikt? Hiss eller diss?  Mvh Daniel, bloggar från solstolen. 

Pokémon jakt. Perfekt sätt att få ungarna att ut och röra på sig

Pokémon Go har stor hälsofördel

Blogginlägg

Har Pokémon febern även nått dig också? Japp här med. Sommaren 2016 kommer vara sommaren som alla sprang och fångade monster. Du som inte känner till det så tänkte jag berätta lite kort om det. Och det finns faktiskt en riktigt bra uppsida med sommarens stora fluga som är på ingång. I helgen så släpptes spelet i […]

Låt datorn skapa din packlista

Blogginlägg

Ska du ut och resa i sommar?  Ogillar du att skriva packlistor? Eller hinner du bara inte?  Låt datorn göra jobbet åt dig! Här kommer ett snabbt och bra tips till som ska ta korta eller längre resor i sommar: besök sidan packlista.com. Du fyller bara i vilket land du ska till, hur länge du […]