Redaktionen

Egna glasspinnar med banan, ett ”fredagsmys” tillsammans med barnen

I helgen så gjorde vi egna glassarpinnar med barnen. De baseras på bananer och görs hur lätt som helst. Superkul och gott att äta till fredagskvällen! Jag hade hittat ett inlägg på facebook som Matfusket hade postat.
Det såg så enkelt och inspirerande ut att jag bara var tvungen att testa.

Nyttig glass av banan med mörk choklad och kokosflingor

Hemmagjord glasspinnar

Vi alla tyckte det var supergott och jag kan rekommendera er att testa det! Det tar inte speciellt lång tid att göra det heller.

Nyttiga glasspinnar av banan

Vi tog bananer och delade dem på hälften och sedan tog vi glasspinnar och tryckte in dem i bananerna (glasspinnarna köpte vi på Pandoro)

Nyttiga glasspinnar av banan

Efter att pinnarna är på plats så fick glassarna ligga i frysen ett tag. Det blir bättre sen när man ska rulla bananerna i chokladen så det inte droppar, chokladen stelnar av kalla bananen.

Smält choklad i vattenbad

Senare så smälte vi choklad i en skål (vattenbad) .

Rulla glassen i smält choklad

Bananerna är frusna så man har inte så lång tid på sig… De ska också rullas i kokosflingor *pust* 🙂

krossade nötter och kokosflingor

Rulla frusna bananerna i krossade nötter och kokosflingor

Vi rullade dem i krossade nötter och kokosflingor…. Lite onyttigt strössel syndades det också med, men min personliga favorit var kokos… Jag är helt torsk på kokos 🙂 Sen efter toppningen så in i frysen ett litet tag till.

Bästa nyttiga fredagsmyset!! Jag hoppas att ni får lite inspiration att göra egen glass med barnen.. Både stora och små. Hur nyttig du vill vara bestämmer du själv, vilken topping du väljer och procenten av kakao i chokladen.

…. Men nu är det måndag och jag kör en fasta på 4 dagar. Jag gör det utifrån hälsoperspektivet, rena kroppen. (Vill du läsa mer om detox och fasta så har vi skrivit om det här på kurera, använd sökfunktionen överst på sidan)
Det känns jättebra och humöret är fortfarande på topp. Dock så blir det ingen löpning under tiden… jag hade tänkt det men jag avråddes.
Jag var inne på Hälsokraft i Farsta efter jobbet.. Köpte med mig denna som en del av kvällsmålet:

Biotta Surkål

Dricka surkål smakar faktiskt bättre än det låter 🙂

Ha en trevlig kväll!

//Daniel
…………………………………………………………………………………………………….
Bloggat från mobilen via WordPress-appen


Glass med bara en ingrediens

Två bananglasskulor i vit skål
Idag är det fredag, vilket betyder att det alldeles snart är HELG! Jag älskar verkligen helgen alltså. Ofta känner jag att jag vill fira dess ankomst på något sätt. Idag ska jag göra det med hjälp av den här superenkla glassen. Det är en glass med bara en ingrediens: banan. Jag har velat prova den väldigt länge. Bara en ingrediens liksom? Halllå?! Såhär gör man:

Skala 2 mogna bananer. De får gärna vara fläckiga.
Skär dem i skivor.
Lägg skivorna på en tallrik och sätt in i frysen i 1-2 timmar.
Lägg i de frusna bananskivorna i en matberedare eller mixer.
Mixa tills du fått en krämig blandning.
Frys in i en lufttät förpackning tills hela glassen blivit fast. Klart!

Om man vill stila lite kan man lägga till någon eller några ingredienser och få en smaksatt glass. Kokos, jordgubbar eller mörk choklad är nog gott. Lägg i din smaksättning i slutet av glassmixningen. Själv tror jag att jag ska prova att smaksätta med salta jordnötter.

Rawfoodfamiljen har gjort en liknande glassvariant HÄR, kolla gärna in den också!

Trevlig helg!
/Lisa

Bild: thekitchn.com